duminică, 13 octombrie 2019

Rânjetul lui Iohannis


  A căzut guvernul PSD, era greu de crezut că putea rezista, singur, împotriva tuturor partidelor parlamentare, inclusiv ALDE care îi fusese aliat.
Problema, ori problemele abia acum încep pentru cei care au inițiațiat moțiunea de cenzură. PNL-ul s-a înhămat la o treabă foarte grea, guvernarea în an electoral. Greutatea guvernării nu rezidă numai din faptul că este an electoral, ci și din faptul că va fi un guvern care se bazează pe o majoritate parlamentară formată din 6 partide plus minoritățile, altele decât cea maghiară. Greu să ajungi la consens cu atâția lideri politici (Ponta, Băsescu, Tăriceanu, Barna, etc.) Îmi amintesc de guvernarea 1996-2000 și atunci a fost o babilonie. Însă nu plâng de mila liberalilor și nici a lui Iohannis, ei și-au dorit asta. Cred că PSD-ul abia aștepta să scape de povara guvernării pentru a intra în opoziție să se poată regrupa. 7 ani de guvernare sunt mulți, erodează și cele mai puternice partide, iar PSD-ul este un partid puternic. Dovada erodării a fost în 26 mai când pensionarii, cei care au beneficiat de guvernarea PSD, au votat împotriva PSD.
Iohannis, acest Președinte al PNL care viețuiește în Palatul Cotroceni și primește salariu de Președinte al tuturor românilor, nu s-a putut abține să nu strige în gura mare că a rezolvat, adică a demis guvernul PSD. ”Urmează, spunea Iohannis, ca PSD-ul să fie scos din viața politică”. Cu ce deranjează PSD? Este cumva un partid extremist? Este un partid antinațional? Ba aș putea spune că este un partid care ține cu țara, asta s-a văzut prin legile și OU care au fost date și care, probabil, vor fi abrogate de guvernul liberal.
Privesc cu mare atenție la candidații pentru președinția României. Iohannis, cu rânjetul lui îmi dă fiori, este ca un lup căruia îi sticlesc ochii la vedera prăzii. Acest om, în cinci ani de zile cât a fost Președintele României, nu a produs nici măcar o dudă, una mică mititică, chiar necoaptă să fii fost. După cinci ani de mandat prezidențial nu poate să scrie nici un raport cu activitatea lui conform fișei postului. Cred că nu a avut o agendă profesională, ci doar una în care erau stipulate orele de masă, de somn, cu ora de plecare la Sibiu, ora de întoarcere de la Sibiu și mai aglomerată cu plimbările la schi și prin stațiunile calde ale lumii. Un popor orb și surd nu poate avea decât pe acest om ca președinte. A, era să uit, între plimbări, masă, somn și deplasare la Sibiu, ca distracție avea încălcarea Constituției, ce spun eu încălcare, a fost de-a lungul celor cinci ani o adevărată terfelire a Bibliei României.
Cu toate că Președintele României în funcție, Iohannis, a avut o activitate anticonstituțională, neproductivă și de asmuțire a poporului împotriva guvernului, el însuși fiind un simbol al luptei din stradă, cunoscut ca Omul cu geacă roșie, este singurul care se și vede reales ca Președinte al României. Ceilalți candidați pentru cea mai înaltă funcție în stat își doresc cel mult intrarea în turul doi.
Dacă pentru Barna, pentru Diaconu, pentru alții candidați, intrarea în turul doi ar fi o mare realizare, pentru Dăncilă, nu intrarea în turul doi, sau nu numai intrarea în turul doi trebuie să fie ținta, ci câștigarea alegerilor. Doamna Dăncilă trebuie să transmită electoratului că dorește, vrea și este gata să preia președinția României. De aceea, electoratul trebuie să fie mobilizat și motivat să voteze Viorica Dăncilă –Președintele României. Va fi foarte periculos pentru România să avem și Președintele și guvernul de aceeași culoare politică.

Un comentariu:

  1. Apreciez intentia buna a comentariului,dar sunt nedumerit de naivitatea si necunoasterea adevaratului rol al acestui Presedinte,care veghiaza si actioneaza la continuarea desmembrarii si tinerii in subdesvoltare a Romaniei si a poporulu roman,intrarea mai degraba in lumea Globalismului pierzandusi indentitatea nationala,ajungerea la ultimile rezerve in folosul tarilor puternic industrializate.Despre ce facere de bine sa faca acest Presedinte fara directivele UE.Ce facem,agricultura,industrie ,zootehnie ect..Intrebarea este ,de ce ne a desmembrat in totalitate,pe cand era vorba numai de industria grea?

    RăspundețiȘtergere

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...