marți, 14 ianuarie 2020

Creșterea alocațiilor va fi la Paștele Cailor


  Astăzi, 14 ianuarie, Președintele Iohannis i-a tras o scaltoacă după ceafă lui Orban când a promulgat legea prin care se dublează alocația copiilor. Veți spune că nu mai avea ce face Președintele. Ba da, o putea retrimite în Parlament pentru că nu se pusese o virgulă bine, ori „ă” nu avea căciuliță, găsea el un motiv, deasemeni o putea contesta la CCR pe motiv că mai mulți bani la alocația copiilor i-ar face pe aceștia obezi în loc să rămână distrofici. Iohannis a pus câteva milioane de copii și părinții lor în capul lui Sică Mandolină.

Toate acestea pentru că Orban nu vrea să se dea dus din fruntea guvernului. Sică, lăutar, lăutar, însă isteț, nu a vrut să spună poporului că este incapabil să guverneze țara, motiv pentru care demisionează, după ce, cu surle și trâmbițe, a dărâmat guvernul PSD. A înghițit broscoiul, vorba lui Ioan Oltean, și cu el, broscoiul, în gât a băsnit părinților că undeva după 1 iunie nu se știe care an vor crește alocațiile copiilor.

  Liberalii vin cu niște explicații cel puțin idioate. Spun așa: în 2015 și 2018 noi, liberalii, am propus mărirea alocațiilor. Foarte corect, îmi amintesc că guvernul PSD din 2015 și 2018 a plătit alocațiile mărite conform propunerii liberale. Ei, aici am o nedumerire. Domnilor liberali cu drag de micile noastre odrasle, lăsați poveștile cu propunerile dvs. de atunci pentru că nu vă durea gura să cereți măriri, doar nu erați la guvernare să și plătiți măririle. Ați propus, v-ați lăudat, apoi v-ați culcat liniștiți, pesediștii, atât de huliți azi, au trebuit să găsească resursele pentru plata acestor măriri.

Acum pesediștii, din opoziție de această data, au făcut un bis pe propunerea voastră de anul trecut, dublarea alocațiilor de stat pentru copii. Vedeți ce înseamnă să nu aveți viziune de guvernare? Sunteți în ofsaid, să fim serioși, nu veți dubla alocațiile în vară, cum nu veți mări nici pensile în septembrie. V-a fost foame, ați vrut la guvernare, iaca sunteți, vorba șefului vostru din capul statului: „Guvernați!”

  Am cunoscut un tip care, pe margine, chibiț fiind, ori de câte ori mutam la șah și greșeam el striga de pe margine, „rău”, însă când jucam cu el, îl băteam tot timpul. Într-un fel se vede de pe margine, când chibițezi, și altfel când ești concentrat pe joc. Cam așa și liberalii, de pe margine, din opoziție, găseau tot timpul soluții, vedeau greșelile, care sunt inerente într-o guvernare, pe care le făcea guvernul PSD. Acum, la putere nu găsesc soluțiile salvatoare, ori, ferească Sfântul, le fac intenționat? Din noiembrie de când au venit la putere nu au luat nici o măsură care să urnească economia din loc.

Singura salvare a liberalilor, este Moțiunea de Cenzură, pe care, sunt sigur, cel puțin așa ar trebui, ca PSD-ul și ceilalți să nu se grăbească cu inițierea ei până când liberalii nu se vor afunda și mai mult în propria mocirlă.

 Iohannis visează alegerile anticipate, pe el nu-l interesează mersul bun al țării, ci doar să aibă un guvern al lui prin care să-și pună în aplicare propriile măsuri dictatoriale. Pe de altă parte și liberalii vor alegeri anticipate, doar așa ar scăpa de povara măririlor: salariale, de pensii și a alocațiilor de stat.

Alegerile la termen ar aduce din nou PSD-ul la putere, ori cel puțin ar lua un scor de peste 36%, iar PNL-ul s-ar îngropa în propriile minciuni.

Va fi greu să avem alegeri anticipate, parlamentarii, oameni sunt și ei, cum să voteze, indirect, pentru dizolvarea Parlamentului și ei să-și piardă toate drepturile?

  Evenimentele triste de la Caracal și mai recent decesul jurnalistei Cristina Țopescu a abătut atenția opiniei publice de la adevăratele probleme ale României. Sigur că atrocitățile comise la Caracal intră tot în neputința organelor de cercetare penală de a rupe ombilicul cu care sunt legate de indivizi certați cu legea dar, care lucrează în cadrul acestui sistem judiciar. Ceea ce s-a întâmplat la Caracal și probabil în multe alte locuri din țară pe care, încă, nu le știm, ne arată că siguranța cetățeanului este doar o poveste și nu are legătură cu realitatea, adică cetățeanul este o frunză în vânt la cheremul interopilor și al altor răufăcători și că nimănui nu-i pasă dacă o fată, un copil, un matur, e dat dispărut, ori dacă a fost găsit mort, cine l-a omorât.

Nu asta este problema guvernanților actuali, grija lor este să-și întărească poziția la putere pentru ca timp de 4 ani de aici încolo să nu-i mai deranjeze nimeni.

Rușine, ați cerut puterea, ce faceți cu ea? Luptați pentru bunăstarea cetățeanului, nu pentru buzunarele voastre.

  Creștina, care este ministresă la muncă, ne spunea că românii nu vor să muncească, vor la pensie. Dă fată legea cu ieșirea la pensie la 80 de ani, anulează pensia și a celor care acum beneficiază de ea, trimite-i la muncă. Fă un gulag cu ei! Ce dracu te cramponezi de câțiva moșnegi, poate vreo cinci milioane, care stau cu mâna întinsă să le dea statul înapoi banii pe care zeci de ani, acei moșnegi, pe vremea când erau în putere și munceau, i-au dat statului în păstrare ca acum, neputincioși fiind, statul să îi returneze sub formă de pensie? Spune-i, fată, lui Orban să facă Canalul Dunăre-București, bagă toți pensionarii acolo, dă-le un castron de zeamă, le ajunge și cu banii rămași mai faceți și voi o excursie la Paris, o sindrofie acolo, întrebați-o pe Trăilă și Țurcan, ele știu de când erau la PD-L în guvernul Băsescu –Boc. Apropo, vedeți că este și Udrea E. în țară, ia-o consilieră, știe multe.

  Câțu, ministru de finanțe, este drept că nu a fost admis de Comisia de buget-finanțe și a mai căzut examenul în Parlament și la o moțiune simplă, însă, Orban l-a păstrat în funcție, de ce? Habar nu am, însă prietenii știu de ce.

Spuneam de Câțu că a făcut o analogie între pensionari și cei care, pe vremuri, puneau la Caritas. Măi omule, lasă prostiile, căci doar prostii spui. Așa ai mai spus că Teodorovici ținea contabilitate dublă la fel ca Al. Capone, măi băiete, când vrei să mai ieși cu declarații publice de acest fel, repetă-le întâi acasă în fața oglinzii și dacă ți se par OK înseamnă că ai o problem de percepție.

  De urat v-aș mai ura, nu vreau, însă, să-mi pierd vremea.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...