vineri, 17 ianuarie 2020

Președintele a încălcat Constituția. Și, cui îi pasă?


  În România se vorbește mult. Se vorbește bine. Se vorbește prost. Se face politică la radio, la televizor, în cârciumă, pe marginea șanțului, în familie. Se discută cu patimă, contradictoriu fără a se ajunge la vreun rezultat. Spunem: Președintele a încălcat Constituția, ei și?

Un exemplu: excelența sa, merită să-l numesc cu acest titlu, a câștigat un nou mandat la Președinția României, mă refer la Klaus Iohannis, ne toacă la cap de patru ani de zile cu propoziția: „PSD-ul trebuie să plece din Parlament”. Din câte știu, domnul Președinte nu este înregimentat politic, prin urmare este și Președintele cetățenilor care votează cu PSD. Încercând, prin diferite manevre și influențări să distrugă PSD-ul ca partid, actualul Președinte iese din cadrul constitutional, mai pe românește, încalcă Constituția. Sigur, veți spune că domnul Iohannis a condus România stând cu picioarele pe Constituție, exemple de încălcare a legii supreme sunt multiple. Nu le exemplific.

Nu s-a luat nicio măsură împotriva lui Klaus Iohannis, dacă ar fi să zâmbesc amar, aș spune că pentru repetatele încălcări ale Bibliei Țării, cetățenii României i-au mai încredințat încă un mandat la Cotroceni, „să-l stăpânească sănătos!”  Această anormală situație în care cel mai înalt funcționar al Țării poate încălca în picioare Constituția, fără să nu i se întâmple nimic rău, este un exemplu nociv pentru întreaga societate.

Toți cetățenii Țării respectă Constituția, legile țării  și deciziile CCR, altfel, ar fi sancționați pentru nerespectarea legilor statului nostru.

 Constituția României ne spune că Președintele trebuie să lucreze în cadrul Constituțional, însă nu ne spune ce i se poate întâmpla dacă iese din cadrul constitutional, care sunt sancțiunile. După părerea mea încălcare Constituției este o infracțiune penală, pentru că acest lucru nu se poate face decât forțând până la rupere limitele legale. Sunt abuzuri ale funcției, de multe ori trafic de influiență atunci când intervine din înalta sa funcție în favoarea uneia din părți. Exemplu: „a cerut procurorului șef DIICOT să-și dea demisia”. „A instigat populația împotriva guvernului legitim al României”. Etc. Suspendarea Președintelui este o procedură greoaie și fără rezultat corect. Judecata unui Președinte de către popor presupune ca poporul să fie jurist, altfel vor vota cum vor fi manipulați.

Președintele României face orice este posibil pentru a provoca alegeri anticipate, spunând că: „PNL-ul nu poate guverna pentru că nu are o majoritate consistentă”.

1)      Pe Președintele României nu trebuie să-l intereseze dacă un partid politic are sau nu o majoritate în Parlament.

2)      Provocarea de alegeri anticipate presupune ca România să fie în criză politică cel puțin 6 luni. Ce câștigă România din faptul că 6 luni nu va fi neguvernată? De ce nu se merge cu acest guvern la termen, ar avea toată legitimitatea de a guverna și nu s-ar pierde 6 luni în zadar doar pentru a fi satisfăcute niște mofturi ale lui Iohannis?

Răspunsul e simplu, Iohannis și liberalii sunt siguri că în toamnă nu vor mai avea acest procentaj în intenția de vot, în această situație nu va putea avea „guvernul meu”, „Parlamentul meu”. Toată țara este la cheremul unui ins avid de prea multă putere, cu prea puțin interes față de soarta propriu-zisă a României.

Mai mult decât atât, PNL-ul este prins în clinciul PSD-ist, va trebui să mărească alocațiile de stat, fie și din august, așa cum au fost, or vor fi prorogate, iar de la 1 septembrie trebuie să mărească pensile și salariile profesorilor. Asta este marea problemă a liberalilor. Făcânduse alegeri anticipate nu va mai fi nevoie să facă nici un fel de măriri. Până peste patru ani românii vor uita de cacealmaua trasă cu anticipatele.

Angajarea răspunderii pe un pachet de legi a guvernului în Parlament este o cursă pentru PSD. Liberalii împușcă doi iepuri dintr-un foc: unu, nu-i interesează ca primarii să fie aleși în două tururi. Sunt orașe clare ale liberalilor, altele ale PSD-ului și câteva risipite pe la alte partide. Doi, Moțiunea de Cenzură va trece în mod categoric, dacă PSD-ul nu va avea numărul de voturi, vor fi liberalii care vor vota alături de ei. Doar așa va putea să cadă guvernul. Am înțeles că Orban, Ludovic, nu Victor, nu se dă singur afară de la guvern prin demisie. Așa dă o mânuță de ajutor PSD să-I alunge de la Palatul Victoria.

Revin la Președinte. Chiar nu se poate face o lege prin care Președintele României să aibă zăbala în gură  să nu mai poată  bate câmpii după cum (i) se scoală?

Totuși, Președintele este al României, nu purtătorul de cuvânt al unui Partid politic, al unui guvern politic.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vremuri de cumpănă

  În urmă cu 35 ani, oamenii, mai ales tineri, cădeau secerați de gloanțele unui regim tiranic. Sătui de frig și înfometare, cetățenii Român...