joi, 22 octombrie 2020

În vremea pandemiei lui Iohannis

 

 


   Deși e pandemie și Iohannis et. Co. pun la cale fel de fel de opreliști cetățenilor, copiii continuă să se nască. Eu cred că Arafat, Orban, Tătaru, dar mai ales, Iohannis, putea da un decret prin care perioada sarcinilor la femei să dureze  în funcție de durata pandemiei. Ei bine nu a fost dat un asemenea decret prin urmare femeile nasc tot la 9 luni. După naștere urmează botezul copilului urmat de nelipsita petrecere.

   Așa a fost și situația nepoatei. A născut la 9 luni o fetiță sănătoasă de care s-a bucurat toată familia. Fiind o perioadă în care restaurantele funcționau, a rezervat salonul unui restaurant pentru masa de după botez din data de 10 octombrie. Ghinion, în 7, ori 8 octombrie din ordinul premierului restaurantele s-au închis. Cu toate acestea copilul tot trebuia botezat și a fost botezat ca-n vremea de pandemie a lui Iohannis. Nu ca în vremea ciumei lui Caragea. Cum dracu să închizi restaurantele de la o zi la altă? A făcut cineva socoteala la pierderi? Ori nimănui nu-i pasă?

În ultima vreme întreaga Românie s-a închis, pe ici pe colo mai funcționează câte ceva. Sigur, nu au fost închise companiile străine, marile societăți corporatiste. Ordinul de peste graniță a fost clar: „nu închideți companiile noastre”.

Singurul care zburdă în România este Coronavirusul. Își face de cap cum vrea el, infectează unde vrea,  cât vrea și pe cine vrea. Românii sunt la discreția virusului deși poartă mască, măștile sunt de proastă calitate. Așa înțelege guvernul să-și protejeze proprii cetățeni. Cine va spune că de vină este ANPC, poate este, însă de ce guvernul nu intervine?

Aseară Iohannis a fost întrebat: „în condițiile în care se va depăși numărul de 7000 de infectați pe zi se vor mai ține alegerile?” Răspunsul lui Iohannis a fost categoric : „DA”. Pentru ca Iohannis să aibă guvernul său și Parlamentul său este gata să sacrifice cetățenii țării pe altarul alegerilor, doar pentru ca megalomania lui să fie satisfăcută.

Nu contează numărul infectaților, nu contează numărul românilor morți din cauza Covid 19, nu contează câți bolnavi sunt la ATI, contează pentru Orban și mai ales pentru Iohannis, ca alegerile parlamentare să se desfășoare pe 6 decembrie și mai contează ca PSD, ca partid, să fie discreditat, desființat, distrus, oricum, doar în Parlament să nu mai fie.

Băsescu a fost și, la dracu, încă este un personaj sinistru, ipocrit și paranoic, însă de departe Iohannis îl întrece.

România s-a împrumutat sume exuberante la dobânzi uriașe, pentru ce s-a împrumutat? Doar ei știu.

Programul lor de redresare economică se reduce la două cuvinte:„vom face”. Încă nu s-a spus:„am făcut”. Ce au inaugurat ei cu mare pompă au fost investiții din timpul guvernării PSD și terminate de guvernul Orban.

Îmi place, în mod deosebit, de la liberali unul Mario Demetrio, după cum sună și numele este român sadea, român verde cum se spune pe la noi. Acest om are marele merit că la televiziunile unde este invitat să nu mai lase nici un alt invitat de la alt partid să spună vreun cuvât. Vorbește peste toți, știe tot, de fapt spune, ca și șeful lui Iohannis, că singurul vinovat de pandemie, de numărul morților din cauza Covid 19, de numărul crescut al infectaților, de seceta din vară, de erupția vulcanului Etna, de infectarea lui Trump, este PSD. Nu ne spune domnul Demetrio nimic de măștile comandate de guvern și plătite la prețuri exorbitante, deși sunt de proastă calitate, nu ne spune nimic despre ventilatoarele comandate și plătite cu bani grei de către guvern și care nu au mai sosit nici în ziua de azi, de tabletele care trebuiau să ajungă la elevi, de măștile ce trebuiau distribuite la persoanele nevoiașe, de uzina de armament de la Dragomirești care trebuia să producă măști, pentru asta fusese achiziționată cu bani grei o linie tehnologică, dar care nu a dat rezultate, probabil tot din cauza PSD.

PNL-ul habar nu are ce îi așteaptă după 6 decembrie. Nu vor putea face guvern singuri ci împreună cu USR, PMP și, probabil, UDMR. Vor avea o soartă grea. Se plâng acum de PSD care a ține acest guvern la aparate de aproape 1 an de zile? Se vezi ce se vor plânge de USR și PMP, nu mai zic de UDMR.

Chestiunea este că acest guvern, acest partid, acest președinte, sunt iresponsabili și nu văd mai departe de necesitatea stringentă de a acapara întreaga putere.

Una este calculul lor politic și alta este rezultatul la vot. Ieșind în număr cât mai mare de alegători și votând împotriva actualei puteri România se poate redresa, altfel va aluneca pe panta autodistrugerii.

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...