marți, 1 decembrie 2020

Iohannis și România lucrului PROST făcut.


 

 Pe 6 decembrie românii sunt chemați să-și aleagă prin vot viitorii reprezentanți în Parlamentul României pentru următorii 4 ani. Cu alte cuvinte, cetățenii Țării duminică sunt foarte importanți pentru clasa politică. Să NE ÎNȚELEGEM BINE, SUNT IMPORTANȚI DOAR DUMINICĂ, NU ȘI DE DUMINICĂ ÎNCOLO. Din 7 decembrie românii vor fi din nou umiliți, abuzați, scuipați, violați în intimitățile lor, dezbrăcați de demnitate.

Nici nu poate fi altfel, pentru că România de mult nu mai este o Țară normală. România este o barcă în derivă condusă de doi ageamii care habar nu au de modul în care se citește o busolă. Noroc cu telefoanele mobile astfel pot primi coordonatele de navigare, de la Bruxelles, via Berlin, în interesul altor state.

Într-o Românie a lucrului bine făcut, Președintele, impunător ca un dulap masiv de stejar, ar fi tronat din Palatul Cotroceni și cu privirea lui de vultur adormit ar fi vegheat asupra României așa cum spune Constituția:


Rolul Preşedintelui

ARTICOLUL 80
(1) Preşedintele României reprezintă statul român şi este garantul independenţei naţionale, al unităţii şi al integrităţii teritoriale a ţării.

(2) Preşedintele României veghează la respectarea Constituţiei şi la buna funcţionare a autorităţilor publice. În acest scop, Preşedintele exercită funcţia de mediere între puterile statului, precum şi între stat şi societate.


 RoR       AAvem  România lucrului prost făcut, în acest moment avem un guvern condus de doi premieri: de Iohannis care conduce de la Cotroceni și Orban care conduce guvernul de la Palatul Victoria. Faptul că guvernul are doi premieri nu numai că nu l-a făcut să devină mai bun, l-a făcut chiar să fie mai slab chiar și de către guvernul Cioloș și celălalt guvern de tristă amintire, mă refer la Boc-Băsescu.

Deși are doi premieri, miniștrii și guvernul în sine nu au trecut de faza „vom analiza„ și „vom propune”singurul lucru care ne arată că guvenul este viu, că acolo se întâmplă ceva, încă nu știm ce, este faptul că se împrumută, după spusele analiștilor, cu 1000 de euro pe secundă. Mulți bani!

Domnul Iohannis dacă ar fi ținut la ținuta lui de sas înalt ca bradul, lat în spate ca dulapul și cu paltonul aruncat pe capota mașinii prezidențiale trebuia să nu se coboare din înaltul funcției sale și să devină agent electoral al PNL și purtătorul de vorbe peneliste. Mai mult chiar, se putea ține deoparte fără a se amesteca direct în actul de guvernare. Însă, de departe cea mai gravă greșeală comisă de el ca Președinte aflat în timpul mandatului este poziționarea sa fățișă împotriva unui partid politic parlamentar. Faptul că de fiecare dată când are de transmis un mesaj, când vede un microfon, vine imediat cu mesajul de discreditare a PSD, de murdărire a imaginii partidului în general, de asmuțire a maselor împotriva PSD, îl descalifică, mai mult, toate aceste ieșiri sunt încălcări flagrante ale Constituției. După fiecare acuză, după fiecare instigare, după fiecare stârnire, după fiecare îndemn la acțiuni dușmănoase împotriva PSD pe fața liberală a Președintelui se poate citi satisfacția orgasmică.

Domnul Iohannis cu bună știință asmute o parte a populație care susține partea dreaptă a eșichierului politic împotrva celor din partea stângă. Pentru că, niciun partid politic nu poate exista, cu atât mai mult cele două mari partide, mă refer la PSD și PNL, dacă în spatele lor nu ar fi masele de susținători.

Iohannis în mod voit, intenționat, direcționat acționează asupra celor care susțin PSD și cum în marea majoritate susținătorii social-democrați provin din rândul pensionarilor, ținta devine și mai clară mai explicită și fără perdea. Distrugerea PSD se traduce și prin  distrugerea pensionarilor.

Iohannis nu este omul lucrului bine făcut, este omul lucrului PROST făcut. Iohannis, prin repetatele ieșiri publice, este Președintele care s-a situat și se situează în afara Constituției. Un Președinte care se poziționează în afara Constituției trebuie suspendat, anchetat, marginalizat, alungat. Mai sus am postat articolul din Constituție care ne spune prerogativele Președintelui României, nimic din ceea ce face Iohannis nu se încadrează în articolul 80 din Constituție. 

Prin urmare, popor român, duminică la urne, când veți fi cu ștampila și buletinul de vot în mână votați după cum vă cere intersul vostru, nu al lui Iohannis, Orban, etc.!

 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...