duminică, 13 decembrie 2020

Pentru că Președintele României a încălcat cu bună știință Constituția, procuratura trebuie să-i întocmească dosar penal.

 


Alegerile au trecut. Prin participarea slabă a electoratului la vot alegătorii au dat un vot de blam partidelor, avertisment care nu pare să impresioneze clasa politică.

La Cotroceni, imediat după ce s-au închis urnele și au apărut rezultatele parțiale ale alegerilor unde se contura clar înfrângerea PNL, Iohannis a invitat PNL la discuții în vederea formării noului cabinet.

Ca într-un joc de copii, Orban și Iohannis au scris pe bilețele numele viitorului prim ministru desemnat pentru formarea guvernului, numele găsit pe ambele hârtiuțe este groparul finanțelor României-Florin Câțu.

Sigur că Orban și liberalii lui nu aveau ce căuta la Cotroceni. Iohannis însuși nu-i putea invita decât după ce anunța consultările cu partidele parlamentare care intrau în noul Parlament și doar după ce PSD ar fi fost la Cotroceni să se „consulte” cu Iohannis. De ce întâi PSD? Simplu. PSD a câștigat alegerile. Chiar dacă liberalii înghit greu această înfrângere, ăsta este adevărul.

Justificarea că ar exista o alianță parlamentară de dreapta și că ea ar putea forma noul guvern este forțată. Actuala alianță, clamată de partidele de dreapta, este una de conjunctură și nu poate fi luată în considerare de Președintele României (dacă am avea un Președinte). Iohannis, prin faptele sale, ne întărește, pe zi ce trece, convingerea că el este doar Președintele PNL.

În 2008, PSD, PNL și UDMR, după demiterea guvernului Boc prin Moțiune de Cenzură, au prezentat Președintelui Băsescu propunerea ca Werner Klaus Iohannis să fie prin ministru desemnat pentru formarea noului guvern, arătând că au o majoritate parlamentară. Băsescu a refuzat propunerea pe motivul că alianța PSD, PNL, UDMR nu este înregistrată la tribunal.

De altfel nici Iohannis în februarie 2020 nu a acceptat propunerea făcută de PSD-PRO România susținuți de ALDE de a nominaliza pe Remus Pricopie ca prim ministru desemnat, deși cele trei partide aveau majoritatea în Parlament. Unul dintre motive era faptul că PSD pierduse alegerile europarlamentare. A preferat să-l redesemneze pe Orban Ludovic pentru formarea unui nou cabinet deși, CCR avertizase că un premier demis prin Moțiune de Cenzură nu mai poate fi desemnat să formeze un nou cabinet. S-a bătut apa în piuă, la acea vreme, că au fost cazuri în Europa când aceiași premieri au fost desemnați de Președinții țărilor respective să formeze noi cabinete și o noi majorități. Corect, așa este, însă acolo vorbim de premieri care au demisionat din funcții, nu de premieri demiși de Parlament.

În situația de astăzi când nu există o alianță probată în Parlament și nici înscrisă la Tribunal, Președintele Iohannis trebuie să încredințeze mandatul de premier desemnat persoanei nominalizată de PSD. Acesta va avea 10 zile la dispoziție să coaguleze o alianță în jurul său și să-și facă echipa de guvernare și un program de guvernare, dacă eșuează în încercarea de a face un cabinet care să fie votat de Parlament, își depune mandatul urmând ca Președintele să treacă la încredințarea mandatului unui alt candidat desemnat de cel de-al doilea partid clasat în urma alegerilor.

Cum Iohannis deja a bătut palma cu PNL, înainte de începerea consultărilor, cu PSD nu va face altceva decât să mimeze aceste consultări.

Este strigător la cer modul în care se comportă Iohannis ca Președinte al României, consider că legea supremă în stat, mă refer la Constituție, este prea blândă cu persoana aflată în cea mai înaltă funcție, mă refer la Președinte. Președintele se comportă ca un dictator, ignorând cu bună știință Constituția. Pentru încălcarea repetată și cu bună știință a Constituției, Președintelui ar trebui să-i fie făcut dosar penal. Dacă pentru încălcarea unei legi, un cetățean al României este pasibil de pedeapsă care poate fi: privarea de libertatate, destituirea din funcție, amendă penală, etc. Pentru încălcarea legii supreme în stat, mama tuturor legilor, am numit Constituția, cum se cuvine să fie pedepsit? Doar o suspendare a Președintelui și readucerea lui  pe scaunul prezidențial de către ERATA CCR în dauna electoratului care a votat demiterea la referendum? De altfel suspendarea este un procedeu greoi. Sunt convins că se vor găsi parlamentari integri care vor corecta sancțiunile împotriva Președintelui prevăzute în Constituție cu urmărirea penală pentru încălcarea cu bună știință și în mod repetat a Constituției în litera și spiritul ei.

Iohannis a hotărât că vrea să aibă Guvernul, Parlamentul și Președinția României în mâna sa și le va avea, pentru că nu vor exista forțe politice care să se opună acestei dorințe. Iohannis poate juca tontoroiul pe Constituție, opoziția nu are destule voturi pentru a-l suspenda. În această situație România va avea un viitor sumbru. Iohannis va fi și la Cotroceni și la palatul Victoria unde guverna. Alianța formată din PNL, USR și UDMR va fi ocupată să-și dea la „gioale”. Guvernarea va fi o luptă continuă între partidele din alianța conjuncturală. PNL să mulțumească lui Dumnezeu că nu este și PMP în actuala coaliție că nici dracu nu-i mai descurca.

CDR a rezistat 4 ani, actuala coaliție nu va rezista doi ani. Nu are cum. USR este rigid, vrea să se afirme, vor ieși de la guvernare pentru a demonstra electoratului său că PNL este un partid îmbătrânit în rele. USR nu poate crește în sondaje decât prin suprimarea PNL și nu se vor lăsa până nu vor îngropa partidul lui Brătianu, care, între noi fie vorba, nu are nimic comun cu principiile liberale, poate doar cu hoțiile lor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...