luni, 5 iulie 2021

Un guvern de criminali

 


    Într-una dintre nenumăratele ieșiri în public din ultimul timp al lui L. Orban, președintele PNL, acesta ne spunea, acuzându-și tovarășii de guvernare, adică reprezentanții USR-plus, spunea domnul Orban, cu un anumit regret, că useriștii la depunerea jurământului pentru funcțiile de miniștri, primari, consilieri, ori parlamentari nu au jurat cu mâna pe Biblie și nici nu și-au făcut semnul crucii la terminarea de spus a jurământului de credință către Țară.

Domnule, este adevărat că ei nu și-au făcut semnul crucii care ar fi dat greutate jurământului de credință, însă și mai adevărat este cât de tare ne crucim noi, poporul, când vedem cât de prost guvernați.

   Domnule Orban, creștinii când jură pe Biblie îl iau pe Dumnezeu stăpânul tuturor lucrurilor văzute și nevăzute ca martor al jurământului său și în același timp fiind gata să răspundă în caz de sperjur. USR-iștii, în cazul nostru, au jurat în fața stăpânului lor, nevăzut de noi, însă bine știut de voi toți cei aflați la guvernare. Fiindcă, dacă nu ar fi fost așa, ați fi luat o poziție fermă împotriva unui partid cu mult mai puține voturi luate la alegeri și, prin urmare, mai puțini parlamentari în Parlamentul României. Însă, din câte văd și slavă Domnului nu trebuie să fii prea deștept pentru asta, useriștii deși cu mai puțină putere în Parlament, conduce de fapt guvernul. Câțu este liberal, mă rog, ce înțelege el prin a fi liberal. Liberal, se vorbește despre vechii liberali, mai ales despre Ion I. C Brătianu ca despre un geniu al așteptării în perioada 1914-1916. Nu contest, doar că doar a așteptat, fără să înzestreze armata cu logistică și tehnică de luptă. Am așteptat doi ani, timp în care România putea deveni un stat puternic față de armatele Germaniei care deja luptau de doi ani. Însă, Germania și Turcia au găsit în România o armată slab înarmată, fără logistică și prost instruită. Doar vitejia ostașilor români, sacrificați de politicieni pe altarul patriei, a făcut ca Germania să nu ocupe toată România. Sunt multe de spus, însă nu este locul aici. Am amintit doar un pic din ceea ce a fost liberalismul în România lui Brătianu.

Nici despre USR  nu vreau să mai vorbesc să nu care cumva să vină cineva din organizația protejată de USR să-mi reproșeze că, din cauza articolului meu, i s-a rupt apa mai devreme și trebuie să nască, iar România nu este pregătită cu săli de naștere pentru bărbați.

În aceste momente România este guvernată foarte prost. Execrabil. Politicienii se ocupă de împărțirea funcțiilor. Liberalii se acuză reciproc între ei că sunt puciști, trădători, că dau funcțiile pe bază de susținere politică. Orban strigă că Cîțu, scuze cacofonia, însă nu am putut altfel, îi mazilește susținătorii. Cîțu se bate cu cărămida în piept că datorită lui doi pacienți arși în accidentul de la Petromidia vor fi transferați la un spital din străinatate. Adică, fără pila lui, ministresa de la sănătate și Arafat nu ar fi luat această măsură. Așa merge în România, pe PILE.  Acuzațiile pe care și le aruncă Cîțu și Orban sunt adevărate, toți sunt puciști, trădători, obedienți, fripturiști aflați într-un concurs cu miza cine are mai mare felia din bugetul țării.

PNRR-ul, această fată Morgană a lui Iohannis, riscă să fie avortat. Deja a fost intubat de UE de câteva ori. De ce? Este Ghinea vreun prost? Poate că este, însă mai repede cred că așa a primit ordine de la stăpânul lui.

PNL-iștii se luptă între ei pe viață și pe moartea românilor, nu le pasă de nimic, doar de cine va fi Tartorele care va conduce partidul în viitor. Nu știu și nici nu-mi pasă cine va fi liderul liberalilor, îmi pasă doar de nesimțirea de care dau dovadă. Cîțu strigă în gura mare că face investiții. Singurul lucru ce se vede este creșterea alarmată a datoriei publice, fără ca pe harta României să apară vreo dudă construită. Acești liberali, putrezi de bogați pe căi ...cinstite, vorba unui american: „nu mă întrebați cum am făcut primul milion, răspund pentru celelalte...”, au sacrificat pensionarii și copiii pentru a îndesa bani în buzunarele prea largi și prea adânci ale corporațiilor străine de unde în mod sigur le revine un „paraîndărăt”.  Cu peste 2 milioane de salariți la limita subzistenței crede acest guvern criminal că va aduce progres României? Nu, progresul vine în urma împărțirii corecte a profitului între investitor și salariat. În condițiile de acum patronii se vor îmbogăți și mai mult, iar muncitorii vor fi din ce în ce mai săraci. Cîțule, cum crezi tu că un muncitor cu 1500 de lei net în mână care are doi copii și nevastă, iar el face naveta 20 de km, se poate descurca? V-ați gândit, așa când mai stați voi la un whisky cu pupila lui Solojan, Raluca pre numele ei, cum ar fi să trăiți și voi cu banii pe care îi primesc acești oameni? Cîțule, nu este vorba de câteva sute de muncitori, este vorba de aproape 2 milioane de oameni. Despre ăștia spuneai tu de la pupitrul Parlamentului la Moțiunea de Cenzură că sunt fericiți? Citez din spusele tale: „românii sunt fericiți...” Sunteți vânduți unor puteri străine care au transformat România într-o colonie. Spuneți stăpânilor să-și asume faptul că sunt stăpânii României, pentru ca populația să devină cetățenii acelui stat, evident, cu drepturi egale.

Orice negociere cu UE, SUA ori altă putere străină o faceți din genunchi. Anumite femei ar putea să vă acuze că le faceți concurență, au mai fost niște cazuri cu „Marele Licurici”.

Românii de bună credință trebuie să protesteze energic împotriva acestor vânuți care fură avutul țării în loc să-l administreze în folosul poporului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...