vineri, 30 iulie 2021

Dragnea e de vină...

 


    Un tren plin cu călători, printre care și 30 de copii a plecat din Mangalia, cu destinația Arad, la ora 19,30. Din cauza lipsei de tensiune, vântul puternic rupsese un fir de curent, trenul a staționat lângă Fetești aproximativ 10 ore. A ajuns în Gara de Nord la ora 8,30 dimineața în loc de ora 23 din noapte. Aici copiilor li s-a servit câte un croissante și o sticlă cu apă. Cam mult domnule Drulă, puteai să le dai doar apă, ori nici apă, până la urmă nu dvs. ați ordonat vântului să bată cu așa putere încât să rupă un fir de curent. Românii sunt tot timpul nemulțumiți, cârcotași, gata să râdă de un ministru responsabil cu banii poporului așa cum sunteți dvs.

Vă felicit, domnule ministru Drulă, fiindcă, dis de dimineață cum v-ați trezit din somn, după ce ați luat un mic dejun frugal dintr-o papară făcută din 10 ouă și câteva felii duble de costiță prăjită, v-ați băut cafeaua și gândul dvs s-a îndreptat spre bezmeticii tinerii care fuseseră blocați în tren mai mult de 10 ore. Nu aveți nici o vină dvs., domnule ministru, aveți director la compania de CFR călători în persoana domnului Ovidiu Vizante. Om de toată isprava directorul, a spus răspicat celor ce l-au întrebat:„noaptea nu am cum să găsesc locomotive, ori altă rezolvare”. Foarte corect a răspuns Vizante, noaptea e făcută să dormi, mai ales dacă ești ditamai directorul CFR. Așadar, în atari condiții, ce putea face ministrul? Putea el să găsească locomotive unde nu găsea directorul? Nici vorbă.

Așa că, domnul ministru a dormit liniștit, directorul s-a culcat și el la loc, înjurând reportera de la A3 care, fiind insomniacă, nu a avut altceva mai bun de făcut decât să-l ia la întrebări, pe el, ditamai directorul CFR, om cu salariu cât al unui ministru și mașină la scară.

Se spune că, prevăzători, copiii au păstrat din apa pe care le-au dat-o lucrătorii CFR în Gara de Nord și jumătate din croissante deoarece până la Arad mai era și nu se știa ce mai putea să apară pe traseu și-l puteau pune în încurcătură pe ministrul Drulă.

Cu un corn și o butelcuță de ½ l de apă ministrul Drulă crede că își poate spăla păcatele? Nici vorbă.

Drulă și toată gașca din guvern  sunt niște jivine fără nimic omenesc în ele. Cum adică? Timp de 10 ore cât trenul a staționat, din lipsă de curent, nimeni nu s-a gândit la oamenii din tren? Se știe că dacă trenul nu este în mișcare nu se poate folosi toaleta, nu există aer condiționat, nu se pot încărca telefoanele dacă nu este curent electric și acolo nu era, oamenii trebuiau să mănânce să bea apă. Cum au putut să stea aceste primate, ajunse în posturi cheie, fără să nu vină în ajutorul celor rămași în câmp într-un tren care nu se putea deplasa?

Într-o țară normală, până la această oră, erau demisionari, ori demiși, toți factorii de răspundere de la ministrul transporturilor în jos. Doar că, România nu este o țară normală. În România anormalul a devenit normal.

Ministrul transporturilor a fost întrebat dacă se face cu ceva vinovat de întârzierea trenului cu copiii ce venea de la Mangalia.

-Întrebare: Vă simțiți cu ceva vinovat pentru întârzierea trenului, domnule ministru?

-Răspuns: Nu, nimeni din compania CFR Călători nu se face vinovat pentru intensificarea vântului. Însă, nu aș vrea să nu fac legătura între eliberarea lui Dragnea și calamitățile care s-au abătut asupra României.

-Întrebare: Domnule ministru Drulă, am înțeles bine? Dumneavoastră îl acuzați pe Dragnea că ar fi mărit intensitatea vântului și astfel s-a rupt acel nenorocit de fir electric care a lăsat în câmp un tren cu pasageri?

-Răspuns: Da, consider că este capabil să creeze asemenea evenimente catastrofice. Dragnea este răul pe pământ. Veți observa că nici PNRR-ul nu va fi aprobat. De când Dragnea a ieșit pe poarta de la Rahova urșii au început să coboare în masă și să atace stânele cu oi și casele oamenilor. Din cauza lui Dragnea vom avea o rectificare negativă. Oamenii nu se vor mai vaccina, iar valul IV abia așteaptă semnalul lui, al lui Liviu, să atace din nou. Vă spun un secret, opriți vă rog microfonul, așa! Domnul Iohannis, Dumnezeu să-l țină în putere, nu a vrut să fie eliberat Dragnea, s-au găsit mai cu moț judecătorii de la Giurgiu să-l pună în libertate, cred ei că vor scăpa așa ușor? Nu, nu vor scăpa, cum vă spuneam, domnul Iohannis, am aflat de la fătuca de la protocol, Delia Dinu, cică tresare de câte ori se deschide ușa, îi e frică să nu intre Dragnea peste el. Doamnă, Dragnea este răul pe pământ. Ăsta dacă mai stătea la putere 4 ani, mărea dracu pensiile boșorogilor, alocațiile la copii și salariu minim pe economie. Vă dați seama? Bine că l-au arestat și Orban a putut să-l facă pe Tăriceanu să trădeze, altfel nu mai scăpam de Dragnea și umbrele lui.

-Întrebare: Domnule ministru, aveți ceva să vă reproșați în legătură cu modul în care s-a gestionat întârzierea trenului?

-Da, sigur. Sunt un ministru responsabil. Deja i-am sancționat pe salariații din compartimentul care s-a ocupat cu aprovizionarea, cu cumpărarea croissante-lor și a apei minerale. Ne-a costat mult. Trebuia să se cumpere covrigei și apă plată la doi litri cu 0,80 lei pet-ul. A fost o adevărată risipă.

-Bine, domnule ministru, mă surprindeți. Nu vă gândiți la acei tineri?

-Tocmai că mă gândesc. Trebuie să se obișnuiască cu mâncare puțină și proastă, să nu facă mofturi. Nu se știe viața pe unde-i poartă.

-Mulțumesc, domnule ministru, după această întâmplare credeți că vă remaniază premierul Cîțu?

Ministrul a izbucnit într-un râs mefistofelnic, apoi a răspuns:

-De grijă Cîțu să aibă să nu-l remaniem noi. Noi conducem, el doar este acolo...

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...