joi, 15 iulie 2021

Când vor fi judecați guvernanții care au distrus România?

 

     


   În acel decembrie sângeros din 1989 poporul s-a răsculat împotriva celui care era considerat vinovat de înfometarea populației și de degradarea condițiilor de viață. Pentru toate acestea și pentru multe altele, printre care sabotarea economiei naționale și uciderea a circa 60.000 de români, Nicolae Ceaușescu a fost împușcat împreună cu nevasta lui Elena Ceaușescu.

   Sistemul socialist nu a fost cel mai perfect sistem din istoria omenirii, însă a fost unul care s-a apropiat cel mai mult de nevoile maselor, de împărțirea echitabilă a profitului național între cetățenii țării. Au fost luate măsuri care au dus la distrugerea partidelor istorice: au fost arestați și condamnați la ani grei de temniță, ori la muncă forțată toți liderii partidelor istorice și mulți alți membrii ai acestor partide care s-au opus într-un fel ori altul noului regim comunist. Pentru distrugerea moșierimii și a burgheziei au fost făcute mai multe reforme: naționalizarea mijloacelor de producție, reforma agrară, stabilizarea monetară din 1947, iar mai târziu, începând cu 1949 printr-un proces ce avea să se încheie în 1962, prin deposedarea țăranilor și chiaburilor de pământ s-au înființat Gospodăriilor Agricole Colective(GAC) și a Gospodăriilor Agricole de Stat(GAS).

   Pentru țărănime și muncitorime aceste măsuri au fost salvatoare. Sigur au fost și oameni care au suferit. Mă refer la aceea care au murit în gulagurile comuniste, în închisorile de la Sighet, Aiud, Gherla, Poarta Albă, etc.

   Comuniștii luaseră din modalitățile în care vechile partide, mă refer la PNȚ, PNL și altele din perioada de până în 1944, lucraseră cu aceea care se opuneau regimurilor impuse de ei. Exemple sunt multe: înăbușirea în sânge a răscoalelor țărănești culminând cu cea mai mare aceea din 1907, înăbușirea în sânge a grevei minerilor din 1929, înăbușirea în sânge a grevei ceferiștilor și petroliștilor din februarie 1933. Nu mă refer la tânărul Vasile Roaită ca la un comunist, se spune că nu a fost, mă refer la el ca victimă a represiunii armate de la Grivița. Pot aduce ca exemple închiderea în închisori a comuniștilor aflați în ilegalitate, în aceleași închisori în care au fost închiși mai târziu Maniu, Mihalache, și ceilalți fruntași țărăniști și liberali. Prin urmare, din punctul meu de vedere, ambele regimuri și cel capitalist și cel comunist au fost pătate cu sângele românilor. Cu diferențe de culoare a sângelui. În perioada comunistă au fost distruși cei cu sânge albastru, iar în perioada capitalistă de până în 1944 au fost uciși cu precădere românii din talpa țării.

    După 1989, românii, prin uciderea celor doi Ceaușești considerați vinovați de faptul românii trăiau în beznă și în frig și cu alimentele raționalizate, au sperat ca revoluția să le aducă bunăstarea.

   O mențiune, în toată perioada de austeritate populația activă a fost în câmpul muncii, salariile nu au scăzut și nici pensiile, la acea vreme existau în jur de 11 milioane de mucitori, iar armata avea circa 250.000 de militari sub arme.

   După 1989, noua clasă politică emanată din revoluție și validată prin sufragiu popular, a dus o politică antiromânească, de distrugere a economiei românești, de distrugere a instituțiilor de învățământ, sănătate și armata și de slăbire a statului.

  Astăzi România are o datorie publică de aproape 500 de miliarde de euro în condițiile în care nu a construit nici măcar o autostradă și nu are armată de întreținut.

   Spunea premierul Cîțu, sinistră figură, că românii sunt fericiți, că o duc bine, că veniturile au crescut, și că, în general, în România curge lapte și miere, iar câinii merg cu covrigi în coadă.

   Ceaușescu a fost împușcat pentru că raționalizase alimentele, gazul și curentul, însă nu tăiase salariile și nici șomeri nu existau, mai mult România nu avea nici un leu datorie externă. Comparativ, acum avem o datorie externă de peste 500 de miliarde de lei, avem magazinele înțesate de mărfuri, mai mult ori mai puțin comestibile, curentul nu se oprește și nici gazul nu este raționalizat. Singurul articol care lipsește este banul. Peste 1,5 milioane de salariați trăiesc cu minimul pe economie adică 1400 de lei. Trăiesc, este un fel a spune, supraviețuiesc, fiindcă singuri își raționalizează curentul, gazul și mâncarea, dacă nu ar proceda așa nu ar putea să trăiască. Acum este și mai greu, traiul este unul cinic, dacă în timpul lui Ceaușescu erau bani însă lipseau produsele, acum sunt produse în magazine la care românii, salariați și pensionari sunt peste 3 milioane de persoane cu venituri sub 1500 de lei, se uită cu jind și nu-și permit să cumpere. Strâng din dinți când copiii cer ceva din ceea ce văd și ei nu le pot cumpăra.

   Ceaușescu a fost împușcat pentru că a construit uzine, fabrici, combinate, etc., pentru că a plătit datoria externă și pentru că a înfometat populația, liderii, care ne conduc în ziua de azi și care au distrus economia României, au ridicat datoria publică la peste 500 miliarde de lei și înfometează populația, când vor fi judecați?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vremuri de cumpănă

  În urmă cu 35 ani, oamenii, mai ales tineri, cădeau secerați de gloanțele unui regim tiranic. Sătui de frig și înfometare, cetățenii Român...