vineri, 3 septembrie 2021

Adio, dar rămân cu tine!


    Este luptă la baionetă în cadrul coaliției deoarece ministrul userist Stelian Ion a fost remaniat. USR-ul, pentru acest fapt, cere capul premierului Cîțu. Dinspre partea mea îl poate lua cu gât cu tot. Însă alta este problema, revolta useriștilor nu este din cauza faptului că premierul refuză să plafoneze prețurile la curent și gaze, nu s-au revoltat din cauza  că legea Consumatorului Vulnerabil nu este în vigoare. Nu s-a revoltat din cauza împrumuturilor excesive pe care le face guvernul, fără ca aceste împrumuturi să se vadă în ceva palpabil. USR-ul nu s-a revoltat împotriva premierului pentru proasta guvernare și pentru faptul că prețurile au urcat foarte mult fără ca salariile ori pensiile să fie indexate.  S-a revoltat fiindcă un om de-al lor a fost demis de premier pentru un anumit motiv. Cum premierul răspunde de guvernare, acum fie vorba între noi nu există nici un fel de guvernare, dar să zicem că s-ar guverna, premierul trebuia să anunțe USR-ul să-și ia fostul ministru demis și să aducă altul în locul lui.

Prin urmare, revolta USR-ului este una subiectivă. Moțiunea de Cenzură pe care o vor introduce nu este împotriva guvernului în ansamblul său, ci doar împotriva premierului. Așadar, după moțiune, alianța actuală se va reînființa la guvernare avându-l pe Orban ca premier în timp ce miniștri vor fi aceiași.

În această situație nu văd de ce PSD-ul ar vota o atare Moțiune de Cenzură din care ei nu au nimic de câștigat, mă refer la programele pe care le au și doresc să le implementeze(sic!). PSD-ul trebuie să vină în Parlament cu o Moțiune de Cenzură proprie care să dărâme nu doar premierul ci întreaga monstruoasa coaliție aflată acum la guvernare și care duce țara în prăpastie, de nu a dus-o deja. Prin Moțiunea de Cenzură, PSD-ul trebuie să alunge de la guvernare atât USR-ul cât și pe liberali. Nu este exclusă o scindare a PNL după Congresul din Septembrie.

PSD-ul trebuie să stea deoparte de măcelul din interiorul alianței de la guvernare, eventual îi poate ațâța fără să dea dreptate vreunei dintre părți. Nu de alta, dar, să-l înlocui pe Cîțu cu Orban nu înseamnă că s-a făcut vreun progres în modul bun de guvernare.

Iohannis, nu a făcut altceva decât să binecuvânteze măsurile aberante luate de guvern, fiind guvernul lui nu l-a certat niciodată.

Singura soluție viabilă ar fi alegerile anticipate, ținând cont de faptul că atât USR cât și PNL au pierdut încrederea populației.

Însă acest deziderat va fi greu de atins. Actuala coaliție va guverna, va distruge țara, în continuare cu binecuvântarea lui Iohannis.

 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...