duminică, 5 septembrie 2021

Ofsaidul lui Ciolacu

 


    Este foarte probabil ca în criza asta guvernamentală lucrurile să meargă mult mai bine în țară.

Altfel, protagoniștii care au declanșat criza nu știu cum să facă să se împace și să guverneze tot împreună.

Într-o țară normală, care nu merge pas cu pas spre autodistrugere, ieșirea Președintelui Iohannis pe fb cu un comentariu acid la adresa USR și mai ales la adresa AUR, ar fi determinat suspendarea Președintelui pentru ingerință în activitatea partidelor. Dar România nu mai este de mult un stat normal. Spre exemplu premierul Cîțu putea să plafoneze prețul gazelor și al curentului electric, știind faptul că populația nu are puterea să suporte aceste creșteri uriașe de prețuri care vor determina creșterea tuturor produselor și serviciilor. Nu-i vorbă că nici USR ori UDMR nu au cerut imperativ premierului plafonarea prețurilor. În schimb, USR-ul prin Barna și Cioloș și-au ieșit din pepeni când Cîțu l-a remaniat pe Stelian Ion.

Acum, drept răzbunare, Barna cere să plece Cîțu, repet, doar CÎȚU, restul guvernului poate rămâne. Ceea ce înseamnă că prețurile vor fi la fel de mari, împrumuturile la fel de multe, fiindcă nu Cîțu singur conducea guvernul, ci împreună cu reprezentanții celor trei partide. Prin urmare, la fel de vinovați ca și Cîțu este și Barna și Hunor. Se știe că hotărârile în guvern se iau prin consens. Mai mult decât atât, înaintea oricărei ședințe de guvern, exista ședința alianței de guvernare unde se discutau proiectele ce urmau a fi dezbătute în ședința de guvern.

USR-ul s-a supărat și când le-a fost remaniat ministrul Vlad Voiculescu de la sănătate, care, fie vorba între noi, prin calificarea sa, putea să ia morții de la morgă și să-i îngroape, el asigurându-le slujba religioasă, fiind, prin meseria sa popă. Timpul a dovedit că Voiculescu a fost o catastrofă la sănătate, nu că doamna care este acum ar face vreo brânză. Doamna ministru, Ioana Mihăilă, a ieșit în public să spună despre problemele de la sănătate, adevărate, ori nu, abia după ce USR-ul a anunțat că iese de la guvernare, putea face acest lucru cu mult timp în urmă.

Rezum, Barna vrea să-l demită prin Moțiune de Cenzură doar pe Cîțu, este adevărat că va pica întreg guvernul, însă, ei sunt siguri că noul cabinet va fi format tot din actualii jucători, adică, USR,PNL,UDMR și minorități. Prin urmare Mariei îi schimbăm din nou pălăria.

PSD-ul nu vrea să facă jocul USR și pe bună dreptate. Tot timpul USR-ul a privit cu scârbă spre PSD și votanții social democrați. PSD-ul vrea să depună Moțiune de Cenzură să demită guvernul cu USR cu tot și dacă s-ar putea, deși este greu, să se facă din nou alegeri parlamentare fiindcă în actuala configurație a Parlamentului nu există altă formulă de alianță în afara acesteia care există acum. Ar mai putea fi PNL în alianță cu PSD. Însă, nu cred că PSD-ul ar accepta. O altă soluție ar mai fi guvern PNL susținut punctual din Parlament de PSD, ori alte partide.

Personal, aprob modul în care pendulează PSD, asta nu înseamnă că are blat cu Cîțu, asta înseamnă că nu vrea să facă jocul USR. De altfel nu are nici un motiv.

Pe Barna îl interesează orgoliul lui rănit, prin faptul că premierul și-a permis să remanieze un ministru din partidul lui. Iar pentru asta cheamă PSD-ul să-i repare onoarea pe care, pardon, i-a violat-o domnul Cîțu. Dacă Barna și Cioloș ar fi venit spășiți în fața țării să spună că au greșit în tot ce au făcut în cele 8 luni de la guvernare și că deplânge soarta românilor și a societăților comerciale ce vor avea de suferit din cauza scumpirii extrem de mult a prețului gazului și curentului și pentru asta cheamă partidele parlamentare la masa discuțiilor pentru găsirea unor soluții viabile de ieșire din această sarabandă a creșterii prețurilor și a protecției celor vulnerabili, ar fi fost cu totul altceva, în demersul său USR-ul ar fi avut întreaga populație de partea lui. Însă când Seidler, acest dac veritabil, privind cu răutate în camera de filmare vorbește cu dispreț nedisimulat despre români și problemele lor, nu te aștepți la ceva bun. USR-ul a declanșat criza, ei să găsească soluții! Au făcut un calcul greșit cum că onoarea lor o va repara PSD. Eu sper să nu o facă. Iar PSD-ul să depună Moțiunea de Cenzură împotriva întregului guvern care s-a dovedit a fi unul antiromânesc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...