joi, 23 septembrie 2021

Niște javre.

 


  De doi ani de zile în România există doar bolnavii de Covid. Nu mai avem cardiaci, nu mai avem oameni bolnavi de leucemie, nu mai avem oameni bolnavi de SIDA, nu mai există bolnavi de tuberculoză. Există doar bolnavii de Covid. Românii nu mai pot rezista atâtor manipulări. În România mor, aproximativ, 700-750 de persoane zilnic, din diferite cauze. O parte dintre ei, deși au mai multe boli grave, nu-mi place cuvântul comorbidități, s-au contaminat cu Covid și fără a se face autopsii, pentru a se determina exact cauza decesului, sunt înregistrați că au decedat din cauza Covid.

De la jumătatea lunii septembrie televiziunile au început să titreze cu litere mari, prin Break-news-uri care vor să înspăimânte populația, faptul că la ATI-urile din țară nu mai sunt locuri deși nu erau, la acea dată, decât vreo 300 de bolnavi internați în aceste secții de Terapie Intensivă.

De la începutul declanșării pandemiei, adică martie 2020, premierul, de tristă amintire, de atunci, Ludovic Orban, spunea că vor mării numărul de paturi care vor fi dotate cu ventilatoare și întreg echipamentul necesar paturilor de ATI. În primăvară anul acesta, 2021, se ajunsese la cca. 1500 de pacienți bolnavi de covid internați la ATI, iar  premierul Cîțu, groaznic om, promitea mărirea numărului de paturi la ATI pentru bolnavii de Covid la peste 1700. În situația asta cum mama dracului acum nu mai sunt paturi la ATI? Oare acești derbedei care ocupă vremelnic cele mai înalte scaune administrative din țară nu se așteptau să vină valul IV și să se pregătească în consecință? Țara geme din cauza sărăciei, a multiplelor boli de care suferă, mai ales seniorii acestei țări, a scumpirilor care nu se mai opresc, iar aceste javre cocoțate în  posturi de miniștri, premier, Președinte, girați de niște partide, se hârjonesc pe diferite posturi fără să țină cont de durerile celor care îi plătesc pentru ca ei să se joace de-a guvernarea. USR (Uniunea Salvați România), drace, pe cine salvează ăștia? Ne-a îngropat definitiv. Se joacă de-a guvernarea, habar nu au de rolul lor în această țară. Le curg balele tuturor miniștrilor USR care au demisionat. Ar vrea iar să meargă acolo unde cașcavalul îi ieftin și bun și mai ales din belșug. Au pus o condiție, să plece Cîțu. Ghinion, cum ar spune contemporanul nostru de la Cotroceni, Cîțu va ajunge președinte de partid și, prin statut, va fi premier. Așa că acești neo marxiști(sic!) vor trebui să stea în genunchi pe coji de nucă în fața celor de la Ciuma Roșie să-i ajute să dărâme guvernul, din care mai apoi să-l extragă pe Cîțu, să-l înlocuie cu un alt liberal, și USR să revină la guvernare. De ce ar face PSD-ul acest lucru? Pe social-democrați îi interesează să trimită acasă guvernul cu întreaga lui alianță, nu doar pe narcisistul Cîțu. Singura soluție, greu de realizat, ar fi întoarcerea la popor, alegerile anticipate. Este posibil să iasă o nouă majoritate care să poată guverna cu responsabilitate țara. Cîțu și ai lui nu fac altceva decât să se certe cu Orban privindu-se în oglindă și întrebându-se retoric:„care-i cel mai idot din țară”. Stați liniștiți amândoi sunteți la fel.

Cred că în acest moment din criza aceasta politică nu se poate ieși. Avem, așa cum spunea Caragiale, și „noi faliții noștri”. Chiar dacă va pleca Cîțu din fruntea guvernului, alianța tot nu va funcționa. Ideile USR-iștilor se vor bate cap în cap cu ideile liberale ale PNL și ale UDMR.

Să nu mă înțeleagă cineva că PNL și UDMR nu mai pot, Doamne feri, de focul poporului, nici vorbă, nu au ei timp de norod, când sunt rostogoliți atâția bani prin diferite afaceri din care trebuie să mănânce și gura lor.

În ecuația guvernării nu există poporul, există doar: „mie ce îmi iese”. Poporul contează doar din patru în patru ani când vin cu alte minciuni, cu alte lacrimi de crocodil pentru a înbuna poporul muribund.

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...