În urmă cu 35 ani, oamenii, mai ales tineri, cădeau secerați de gloanțele unui regim tiranic. Sătui de frig și înfometare, cetățenii României în stradă își cereau drepturile. Am reușit atunci, cu prețul multor vieți răpuse de gloanțele așa zișilor teroriști, să ne câștigăm libertatea. De atunci avem libertatea de a alege și a fi ales. 35 de ani de democrație au adus România aproape de pragul falimentului. Oricum vorbim de o Românie ca stat eșuat, constatarea aparține Președintelui României aflat în funcție, Klaus Iohannis. Ultimele întâmplări din viața politică și socială ne dau cu prisosință dreptate să credem într-o Românie care și-a greșit drumul, într-o Românie care a suferit un mare eșec.
În aceste zile, când ar trebui să ne comemorăm eroii căzuți în urmă cu 35 de ani pentru ca noi, cei de astăzi, să avem o viață mai bună, politicienii, aleși de noi, sau poate nu, (cine mai știe?) discută cum să înghețe salariile, pensiile și toate celelalte facilități obținute de salariați.
Se discută de un impact bugetar de 19 mliarde de lei, aproape 4 miliarde de euro, dacă ar fi mărite pensiile de la 1 ianuarie 2025. Întrebare: câți bani au fost cheltuiți pentru campania electorală făcută de candidații pentru Președinție? Să nu uităm un aspect, banii cheltuiți pentru campania electorală și alegerea Președintelui în primul tur și chiar puțin și din al doilea, au fost aruncați pe apa Sâmbetei, întru-cât alegerile au fost anulate. Câți bani au fost cheltuiți de partide pentru alegerile parlamentare?
Trebuie să plătim din bani publici niște partide să ajungă la putere pentru a ne tăia pensiile și salariile? România ar merge mult mai bine necondusă de nimeni, decât condusă prost și, pe deasupra și furată.
În zadar în decembrie 1989 s-a strigat: vrem libertate! Ne-a fost lăsată doar libertatea de a muri.
La dracu! În timpul pandemiei până ș libertatea de a muri ne fusese furată. Începuseră ei să hotărască când și cum să murim. Cine și cât să trăiască.
Marele scriitor american Mark Twain spunea cu referire la democrație, citez: „Dacă votul nostru ar schimba ceva în bine pentru noi, nu ne-ar mai lăsa să votăm”.
O rușine ce se întâmplă în ziua de azi pe scena politică, inclusiv faptul că s-a ajuns în situația de a se anula o campanie electorală cu voturi cu tot. Un precedent periculos. Nu știu dacă ar fi trebuit ori nu anulate aceste alegeri. E posibil ca istoria să considere acest fapt ca o gravă eroare a CCR.
Este cert, așa spun juriștii, ca rămânerea lui Iohannis în fruntea Țării și după 21 decembrie să fie ILEGALĂ. Trăim vremuri de cumpănă, în care politicienii joacă ping-pong cu soarta românilor.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu