marți, 1 octombrie 2013

Opreste Doamne ploaia !



            Opreste Doamne ploaia! Atata putem face, sa ne rugam la D-zeu, daca divinitatea nu vrea sa ne asculte, suntem la discretia urgiei. Apa ne intra in curti, in case, pe strada ori unde vrea muschii ei, pentru ca muschii guvernantilor nu au vrut sa repare digurile pe unde animalele au degradat rezitenta lor prin saparea de galerii, nu au luat masuri pentru inaltarea unor diguri acolo unde s-a vazut ca este zona periculoasa de inudatii; in orase, edilii nu rezolva problema canalizarilor, astfel ca, ori de cate ori ploua cateva galeti de apa, orasul se transforma intr-un veritabil lac, prin care soferii circula cu viteza, distrandu-se  stropind pietonii din cap pana in picioare. In localitatile inundate, apa distruge: casele, acareturile, agoniseala oamenilor de o viata si toate astea pentru ca de peste 20 de ani guvernele care s-au succedat nu au mai facut 1m de dig; au luat masuri de carpire, de incropire, de hei-rup-ism in momentele grele produse de inundatii.
            Doua lucruri trebuie facute de urgenta : populatia trebuie sa inteleaga necesitatea asigurarii obligatorii si guvernul sa ia de urgenta masuri de a pune stavilar apelor acolo unde este cazul, prin  ridicarea unor diguri si intretinerea celor existente. Asta este o problema de siguranta nationala si trebuie tratata  in consecinta.
            Eu nu cred ca pe vremea lui Ceausescu erau ministrii mai destepti decat cei de astazi si totusi atunci, dupa inundatiile din ’70, au fost facuti mii de km de indiguiri, si de amenajari pe cursurile de apa. Dupa ’89 noile guverne nu au putut nci macar sa intretina constructiile facute de comunisti. Oare de ce astazi nu gasim specialisti in finante in tehnologii, in administratie?In cadrul unor dezbateri la TV cei de acum ii considera pe cei din vremea comunistilor: slabi pregatiti, inculti, pupincuristi, fripturisti si totusi, au reusit sa faca cate ceva. Astazi in guvern sunt in mare majoritate prof.universitari, doctori in stiinte, oameni cu foarte multa pregatire, dar se pare si cu multa sete de bani.
            Daca ar fi redus cu 30,40 % procentul din banii furati, cu aceste economii ar putea fi rezolvate multe probleme. Nu cred ca este posibil asa ceva pentru ca ministrii niciodata nu stiu cat stau in functie, oricum nu mai mult de 4 ani. Propun ca ministrii sa fie alesi pe viata, astfel procentul furtului din bani publici ar scade ca procent, suma va fi aceiasi, numai ca va fi furata intr-o perioada mai indelungata, sper.
            Nu cred ca se va ocupa cineva de aceste imbunatatiri, fiecare inundatie mai serioasa aduce bani frumosi in buzunarele unor politicieni cocotati in diferite functii (primari, presedinti de consilii judetene, ministrii), asa ca nu se vor lua masuri de constructie, atata timp cat haosul aduce bani. Dragi sinistrati cereti guvernului sa va ajute, cere-ti sume mai mari pentru a le ramane si celor din administratie.
            D-zeu sa va aiba in paza! Este singurul care va va ajuta, astia in loc sa va dea, va ia si ce aveti!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...