miercuri, 15 aprilie 2015

Nu, amestecului străin în treburile interne ale Ţării. România este stat naţional suveran şi independent unitar şi indivizibil

     
Însărcinatul cu afaceri al SUA Dean Thomson, a avut întâlniri la vârful conduceri Ţării şi a partidelor parlamentare. Mesajul domniei sale transmis slugoilor români a fost clar : „fără comunişti”, iar un guvern PSD nu mai este unul frecventabil.
Indiferent ce măsuri ar lua un guvern român, dacă acele măsuri sunt votate de Parlamentul României, ele sunt lege pentru toţi românii, iar partenerii străini trebuie să ia act de voinţa poporului. Numai anumite măsuri ce ar pune în pericol pacea în cadrul NATO, ori o politică economică potrivnică UE, ar putea să primească anumite atenţionări din partea acestor organizaţii.
Astfel, orice ingerinţă în treburile interne ale României sunt neavenite şi impardonabile. România încă este (sper) un stat independent. Comportamentul lui Dean Thomson, ca de altfel şi al Victoriei Nuland sunt jignitor la adresa unui stat suveran. Îmi place să cred că, naţiunea română încă există, că avem o Constituţie în care sunt stipulate cu sfinţenie independenţa şi neatârnarea României. De 25 de ani marile puteri se zbat să ne distrugă, toate acestea pentru că am fost un popor mândru, ce nu a dorit să fie slugă la marile bănci internaţionale.
      Guvernele de după '89 nu au mai fost unele naţionaliste, au fost guverne ce au croit drumuri pentru hoţi, care au dat undă verde la jefuirea Ţării. De 25 de ani România este despuiată de bogăţiile ei, de acumulările făcute cu sânge şi sudoare de bravul popor român în cei 50 de ani de comunism. Distrugerea bogăţiilor au făcut parte dintr-un plan bine pus la punct în laboratoarele serviciilor secrete americane, ruseşti şi europene. Dintr-un stat producător de bunuri, am ajuns un stat consumator de bunuri. Ca o ironie, pe locul marilor unităţi industriale, marile corporaţii au construit mall-uri şi supermarketuri.
Muncitorii au fost momiţi cu sume de bani pentru aş părăsi locul de muncă şi a sta la umbră, aşa guvernele postdecembriste au putut ruina uzinele, fabricile, apoi prin simulacre de licitaţii, le-au vândut cu paraîndărături, unor firme străine pe sume derizorii. Cea mai mare parte din sumă intrând în propriile lor buzunare.
        Nu plâng după perioada comunistă în totalitate, ca orice orânduire avea păcatele ei. Cel mai mare păcat al comunismului era dictatura şi asta pentru că nu se asigurau alegeri libere. De aici proveneau toate necazurile cu: poliţia politică, turnătoriile, lipsa de informaţii, mai bine spus dezinformarea. Nu voi face eu acum apologia comunismului, nici critica lui. Las istoricii şi istoria să decidă.
Să mă întorc la spusele lui Dean Thomson, fără comunişti în politică. Fără spun şi eu. Numai că noi suntem la 25 de ani de la căderea comunismului. Este mult prea devreme să vorbim despre scoaterea tuturor comuniştilor din politică. Şi mai este un lucru, nu despre comuniştii de masă discutăm, ci despre aceea care aveau funcţii de conducere în cadrul aparatului politic.
Elena Udrea nu a fost comunistă, fiul lui Hrebenciuc nu a fost comunist, fiul lui Cocoş la fel, nu în faptul că au fost, ori nu au fost comunişti este problema, ci în educaţia primită.
       Ordinul transmis prin Însărcinatul cu afaceri al SUA de a nu discuta cu un guvern PSD, nici NATO, nici UE, este uluitor, eu am preluat ştirea şi o iau cu prudenţă. Dacă se adevereşte a fi adevărată, aceasta este o gravă imixtiune a unui stat străin(fie el şi partener), în afacerile interne ale României. Lipsa de reacţie a guvernului şi preşedinţiei, face din noi, poporul român, un popor fără demnitate, aflat în genunchi la dispoziţia oricui vrea să îi dea un bobârnac.
        Mulţumesc pentru poză : frontpress.ro

Un comentariu:

  1. Indiferent ce măsuri ar lua un guvern român, dacă acele măsuri sunt votate de Parlamentul României, ele sunt lege pentru toţi românii, iar partenerii străini trebuie să ia act de voinţa poporului. Numai anumite măsuri ce ar pune în pericol pacea în cadrul NATO, ori o politică economică potrivnică UE, ar putea să primească anumite atenţionări din partea acestor organizaţii.
    Astfel, orice ingerinţă în treburile interne ale României sunt neavenite şi impardonabile

    RăspundețiȘtergere

Vremuri de cumpănă

  În urmă cu 35 ani, oamenii, mai ales tineri, cădeau secerați de gloanțele unui regim tiranic. Sătui de frig și înfometare, cetățenii Român...