luni, 3 august 2015

Partidul Social Democrat, un partid anchilozat, cu un lider condamnat.

      Dragnea Liviu, Preşedintele executiv al PSD este condamnat la un an închisoare cu suspendare. Eroic Dragnea vine în faţa partidului şi îşi dă demisia pentru a nu afecta imaginea PSD, condamnarea sa. Felicitări Liviu Dragnea! Numai că, nu peste mult timp, lui Victor Ponta i se întocmeşte nişte dosare penale, acesta după o anumită ezitare, demisionează din fruntea partidului. Felicitări V. Ponta, nu vrei să întinezi imaginea partidului! Este numită temporar Preşedintă interimar Rovana Plumb. Dar pentru ca interimatul să fie legitim, e nevoie să fie aprobat de CEx PSD. Surpriză, Liviu Dragnea care îşi dădu-se demisia din fruntea PSD, unde funcţiona ca Preşedinte executiv, pentru a nu afecta imaginea partidului, de data aceasta candidează pentru funcţia de Preşedinte interimar al PSD. E ceva ce nu înţeleg, pentru funcţia de Preşedinte executiv L.Dragnea nu mai era bun pentru că fusese condamnat la 1 an închisoare cu suspendare, pentru funcţia de Preşedinte interimar condamnarea nu mai afectează imaginea partidului. Dumnezeu să-i înţeleagă că eu nu-i înţeleg. Nu discut dacă a fost condamnat pe drept, ori a fost dosar politic.
Ce ştiu sigur este faptul că prin această maşinaţiune, Victor Ponta a fost scos din joc în cadrul partidului, el rămâne membru BPN, fiind Prim Ministru, când nu va mai fi Premier, va fi un simplu membru de partid. Urmează ca Ponta să fie debarcat şi din funcţia de Premier, Dragnea nu-l va ierta pentru că nu la susţinut la şefia PSD. Dragnea este răzbunător, nu contează ce pierde partidul, contează ce va câştiga el, este mult prea orgolios să judece cu mintea limpede.„Fereşte-mă Doamne de prieteni, că de duşmani mă feresc singur”. De asta trebuia să ţină cont V.Ponta.
Asemenea scenariu l-am mai văzut în PNL, atunci când Crin Antonscu şi-a dat demisia , iar K.Iohannis a uitat să şi-o mai dea, drept urmare Iohannis a ajuns Preşedintele României, iar Crin s-a ofilit.
     PSD-ul nu are cum să meargă mai departe cu un condamnat în frunte, numai dacă la recurs se schimbă lucrurile şi Dragnea va fi scos basma curată.
Ce dracu, un partid de talia PSD nu găsea alte personalităţi să fie lider, trebuia neapărat ca Dragnea să ajungă Preşedinte interimar? De ce nu se dă drumul elitelor să vină în faţă? De ce trebuie să ne cramponăm de nişte oameni care nu au onoare, pentru că L.Dragnea nu are onoare, dacă ar fi avut nu ar fi candidat pentru funcţia de Preşedinte interimar. Acum ca să fiu drept, nici cei care au ridicat mâna şi l-au ales pe teleolteanul Dragnea, nu au prea multă onoare. Semnalul dat electoratului este unul prost, este unul de acoperire a corupţilor, hoţilor şi fripturiştilor.
Un partid trebuie să se comporte ca un organism viu, în continuă mişcare şi transformare. PSD-ul s-a comportat ca un organism amorf, inert, fără perspectivă. Un asemenea partid anchilozat va fi greu să reuşească în continuare. Singura speranţă a lui este faptul că în opoziţie cu el se află un partid de acelaşi calibru, dacă nu ceva mai innomolit decât PSD. În asemenea situaţie va veni vremea alegerilor din 2016, iar eu spun încă de pe acum Să Boicotăm Alegerile. Nu avem pe cine vota. Nu putem legitima prin votul nostru la nesfârşit hoţii, fripturiştii, ariviştii, ipocriţii, indolenţii, insolenţii şi bandiţii, procentul de oameni cinstiţi este mult prea mic să poată fi luat în considerare.

Un comentariu:

  1. Un partid trebuie să se comporte ca un organism viu, în continuă mişcare şi transformare. PSD-ul s-a comportat ca un organism amorf, inert, fără perspectivă. Un asemenea partid anchilozat va fi greu să reuşească în continuare. Singura speranţă a lui este faptul că în opoziţie cu el se află un partid de acelaşi calibru, dacă nu ceva mai innomolit decât PSD. În asemenea situaţie va veni vremea alegerilor din 2016, iar eu spun încă de pe acum Să Boicotăm Alegerile. Nu avem

    RăspundețiȘtergere

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...