miercuri, 9 septembrie 2015

Forţa politicienilor stă în indolenţa şi dezbinarea noastră.

       
Dacă solul aduce o veste rea, nu omori solul, ei act de misiva lui şi acţionezi în consecinţă.
În cei peste 2 ani de când scriu pe blog am încercat să fiu echidistant, obiectiv, atât cât poate fi un om. Sigur, am fost legat la ochi precum justiţia, dar tot vedeam pe sub bandaj. Asta înseamnă că nu am fost atât de obiectiv, fiind un om care crede în social-democraţie, am pus piciorul pe talerul din stânga. În România nu există partid de stânga, ideologic vorbind, altfel sunt câteva care se autointitulează de stânga. Când este vorba de corupţie, de furturi din avutul nostru, al tuturor, de jefuirea Ţării, nu pot avea înţelegere pentru nimeni. Că se arestează mai mult dintr-o parte, decât din cealalta, este loc de discutat, dar dacă cel arestat este vinovat, nu mai contează dacă procuratura a sărit peste rând. Pe de altă parte cine ne asigură că individul arestat are parte de cercetare corectă , atâta timp cât mulţi procurorii au fost depistaţi ca fiind corupţi.
        O mare problemă este cu detractorii. Prea repede organele de cercetare arestează un om numai în baza unor delaţiuni. De multe ori este arestat şi ţinut în arest până se hotărăşte să declare că este vinovat. Nu se poate aşa, pe vremea comuniştilor era un banc care suna astfel : „securiştii cu miliţienii se hotărăsc să plece la vânătoare de mistreţi, securiştii pleacă într-o parte, miliţienii în alta, urmând să se reîntâlnească pentru a arăta vânatul. Securiştii prind un mistreţ şi vin la locul de întâlnire, miliţienii nu veniseră, se pun pe aşteptat, după un timp văzând că miliţienii nu mai apar, securiştii pleacă după ei. Au căutat, ce au căutat, până la urmă au dat de ei într-o vale, nu mică le-a fost mirarea securiştilor când au văzut ce se întâmplă. Miliţienii prinseseră un iepure şi îl omorau în bătaie pentru ca iepurele să recunoască că e mistreţ”. Nu mai vreau astfel de vremuri. Hai să nu reînfiinţăm poliţia politică, până la urmă cu ce se ocupau informatorii, cu pâra la organe a celor care încălcau legea, fie ea comunistă. Un primar şi un întreprinzător fac afaceri cu parandărăt, la un moment dat primarul nu vrea să mai facă afaceri, atunci întreprinzătorul îl dă „în gât”, primarul intră la zdup, iar patronul e bine mersi. Sau unul are necaz pe altul, îi face o plângere penală, poate pârâtul e ministru, atunci îşi pierde postul, se dă neînceperea urmăriri penale, dar ministrul a rămas fără post şi cu o ştampilă pe spate, ceva de genul :” a avut bani s-a descurcat”.
       Cred că prin muncă asiduă şi probe directe procurorii pot cel mai uşor şi sigur să lupte cu persoanele corupte, cu o singură condiţie, ca procurorii la rândul lor să fie curaţi.
Dacă am scris despre Oprescu că a fost arestat, am fost etichetat drept băsist, dacă am scris că Dragnea nu trebuia să ajungă preşedinte interimar al PSD am fost la fel etichetat. Dar zecile de articole pe care le-am scris împotriva lui Băsescu, Udrea, Boc, Iohannis, etc. de ce nu se pun la socoteală? Voi pune câteva linkuri pentru cine vrea să vadă, am obosit să mă disculp şi nici nu mai vreau. http://carstea-ionel.blogspot.ro/2015/08/povestea-unei-tari-condusa-de-un-turist.html

      Până la urmă trebuie să înţelegem că nimic nu se face în Ţara noastră fără şpagă, oriunde mergi, la Biserică să te cununi, ori din contră să inmormântezi pe cineva, pe lângă taxa oficială trebuie să dai şpagă. Dacă mergi să scoţi o adeverinţă trebuie să dai şpagă, dacă mergi la doctor dai şpagă, dacă vrei să ajungi în audienţă la un mare mahăr politician trebuie să dai şpagă. Atunci, de ce domnilor ne înjurăm între noi când cei care ne jupoaie sunt politicienii. Sunt şi oameni oneşti printre ei, dar sunt puţini, marea majoritate sunt putrezi de bogaţi, oare de unde vor fi având banii?.Tu, cititorul meu, de ce nu eşti bogat, ai fost plecat în străinătate, poate încă mai eşti, ai muncit pe brânci, poate soţia te-a părăsit, poate ai scăpat copilul din mână, nefiind tot timpul lângă el. Ei s-au îmbogăţit pentru că au jefuit România, pentru că te-au trimis pe tine în pribegie, tu în loc să te răfuieşti cu cel de te-a furat, te răfuieşti cu mine?
       Aud politicienii spunând: am făcut cutare lucru, am făcut alt lucru. Bine, ai făcut, dar pentru asta eşti plătit, ai făcut cu banii noştri, nu cu ai tăi. Eşti plătit din banii noştri. Guvernanţii sunt angajaţii noştri, nu stăpânii . Ei trebuie să ne laude, pentru că datorită taxelor plătite de noi, ei au salariile uriaşe. Cei care fac lucruri bune, pot fi realeşi fără a fi transformaţi în eroi, cei care fac lucruri rele, îi putem da jos. Trebuie să fim conştienţi de forţa noastră. Forţa politicienilor stă tocmai în indolenţa noastră, în dezbinarea noastră. Trebuie să alegem, ori ne unim şi răzbim, ori suntem dezbinaţi şi devenim o masă de manevră. Noi alegem. 
Mulţumesc pentru poză : romaniatv.net




2 comentarii:

  1. Aud politicienii spunând: am făcut cutare lucru, am făcut alt lucru. Bine, ai făcut, dar pentru asta eşti plătit, ai făcut cu banii noştri, nu cu ai tăi. Eşti plătit din banii noştri. Guvernanţii sunt angajaţii noştri, nu stăpânii . Ei trebuie să ne laude, pentru că datorită taxelor plătite de noi, ei au salariile uriaşe. Cei care fac lucruri bune, pot fi realeşi fără a fi transformaţi în eroi, cei care fac lucruri rele, îi putem da jos. Trebuie să fim conştienţi de forţa noastră. Forţa politicienilor stă tocmai în indolenţa noastră, în dezbinarea noastră. Trebuie să alegem, ori ne unim şi răzbim, ori suntem dezbinaţi şi devenim o masă de manevră

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. POLITICIENII așa cum sunt percepuți ca paradigmă ar trebui să reprezinte elita societății, nicidecum emanația celor mai abjecte medii, reprezentanții umorilor societății.
      Salut apariția acestui articol, cu atât mai mult cu cât de data aceasta nu este exclusiv constatator ci insinuează direcții de avut în vedere de către cei sunt plătiți pentru asigurarea respectării legilor.
      Societatea românească va trebui ajutată de către elitele autentice să formeze un curent de opinie logic, în interesul fiecărui component al societății civile și nu al ”descurcăreților” sau mai rău, al infractorilor mascați în politicieni.
      Felicitări autorului, autorilor ce au permis asemenea opinii.

      Ștergere

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...