vineri, 18 septembrie 2015

Nu, demisiei lui Ponta

       Ieri, 17 septembrie, Victor Ponta a fost trimis în judecată în dosarul cu Dan Şova. Nu discut despre speţa în sine, aş vrea să nu discut nici despre Ponta, ci despre prezumţia de nevinovăţie. Un om aflat în cercetare penală, trimis în judecată pe o speţă penală, nu poate fi considerat vinovat, până nu va exista o soluţie finală dată de o Instanţă de Judecată. Altfel, în momentul în care un procuror deschide un dosar penal, nu mai vorbesc de trimiterea în judecată, persoana anchetată va fi considerată vinovată, iar judecarea ei nu mai are sens.
Legiuitorul a stabilit că, persoana anchetată şi chiar trimisă în judecată nu poate fi considerată vinovată până la finalul actului de judecată şi pronunţarea Instanţei printr-o hotărâre definitivă şi irevocabilă, din acel moment situaţia juridică a individului se schimbă. Astfel, din inculpat poate deveni condamnat, ori declarat nevinovat şi scos de sub urmărire penală.
Această prezumţie de nevinovăţie trebuie să se aplice tuturor persoanelor anchetate, trimise în judecată şi necondamnate. Dacă nu se respectă prezumţia de nevinovăţie, înseamnă că se prezumă din faza anchetei penale că individul este vinovat, în acest caz am putea avea prezumţia de vinovăţie, ceea ce ar însemna că procurorul are sarcini şi de judecător.
      De la instalarea în scaun a plimbăreţului Iohannis, în virtutea cererii exprese a acestuia de a avea un guvern al său, Blaga, Gorghiu et.com., nu fac altceva decât să ceară demisia guvernului Ponta, până la urmă asta este treaba opoziţiei. Doar că, atunci când ceri demisia unui Prim Ministru, indiferent de numele lui, trebuie să vi cu nişte argumente politice clare, cu un program de guvernare superior celui existent, iar oamenii ce urmează a forma noul cabinet să fie fără pată. În caz contrar, totul este politicianism, mai pe româneşte, praf în ochii electoratului.
Din momentul declanşări anchetei penale împotriva lui Ponta, KW Iohannis a cerut demisia acestuia, în acelaşi cor cu: Blaga, Gorghiu. Chemarea lui Ponta la DNA a fost odată cu moţiunea de cenzură a opoziţie, a dracului coincidenţă. De aici putem deduce că DNA-ul s-a alăturat liberalilor în demersul său de dărâmare a guvernului Ponta.
     Cred că instituţiile europene în mod cert nu ne au prea mult la inimă, atunci când încercăm să fim independenţii. Nu le pică bine la stomac terminarea datoriei către FMI şi UE şi neacceptarea a unui nou acord, este vorba de datoria  contractată de Băsescu-Boc, aceste lucruri au prins pe picior greşit „partenerii” noştri. Ăsta ar fi încă un motiv de forţare a demisiei lui Victor Ponta şi cum liberalii sunt copii ascultători faţă de aceste entităţi străine, vor face tot posibilul să trântească acest guvern. Pentru UE, posibilitatea ca noi să nu mai fim groapa de gunoi a Europei, Ţara în care ei exportă toate produsele lor umflate cu E-uri, Ţara care să fie guvernată de la Berlin, ori Bruxlles, este o sperietoare, o dezamăgire şi atunci vor face tot posibilul să nu ne ridicăm din genunchi.
      Eu sunt gata să strig: jos Ponta, dar sus cine, Predoiu? Să fim serioşi, dacă vor guvernarea, trebuie să vină cu propuneri serioase, nu cu nume precum: Predoiu, Atanasiu, fata cu chiloţeii Anca Boagiu, etc.
Oamenii care au făcut parte din guvernele Boc începând cu mai 2010 şi guvernul MRU, nu mai au ce căuta în vreun guvern mulţi ani de aici înainte. Rănile provocate de oamenii gen: Andereea Paul fără Vass, Blaga, Predoiu, Sandu, Udrea, Boc etc., trebuie lăsate să se vindece în timp, altfel riscă să se cangreneze.
Se aduce în discuţie cancelariile străine, ce spun acestea despre faptul că Ponta este trimis în judecată? În primul rând fapta comisă de Ponta, dacă există fapta, a fost cu ani de zile înainte de a ajunge Premier. În al doilea rând, DNA-ul dacă ştia că Ponta este suspect, de ce nu a dat nici un semn? Acum au primit ordin, acum au spus despre Ponta. Nimic nou, se poartă.
       Cancelariile străine nu ar trebui să aibă această chestiune pe agenda lor, este problemă internă a României şi şi-o poate rezolva . Apoi UE şi SUA sunt state democratice şi respectă legile. Dacă respectă legea, trebuie să respecte şi prezumţia de nevinovăţie. Dacă Ponta îşi dă demisia, iar instanţa constată nevinovăţia sa, cum va fi? Dacă Ponta are probleme acum, de când este Premier, să fie chemat la DNA anchetat şi arestat dacă e cazul, până atunci, Ponta să îşi vadă de treabă lui. În ce priveşte Partidul Social Democrat nu îi poate retrage sprijinul, nu ar fi corect, Preşedintele Interimar al PSD este un om condamnat în primă instanţă. Nu discut vinovăţia, ci evidenţa.
       Guvernul cu toate opintelile lui, cu drumurile sinuoase parcurse, este guvernul pe care nu l-am avut în cei 25 de ani, este un guvern cu un bilanţ pozitiv al activităţii. În această situaţie nu cred că cea mai bună soluţie pentru România, este demisia lui Ponta.
      Liberalii e bine să mai aştepte, să se omogenizeze cu pedeliştii, să găsească nume noi, fără pată, necunoscuţi, nu nume contestate şi pătate. Alegerile să decidă cine formează noul guvern. Încă un lucru pentru liberali, nu vă înghesuiţi, lăsaţi-l pe Ponta să gestioneze până în 2016, sunt câteva măsuri luate care pot da peste cap economia, urmăriţi din tribună, e mai bine. Dacă intraţi în teren e posibil să rataţi şi atunci veţi plăti în alegeri. Răbdare, nu vă grăbiţi să vă rupeţi gâtul.

Un comentariu:

  1. Cred că instituţiile europene în mod cert nu ne au prea mult la inimă, atunci când încercăm să fim independenţii. Nu le pică bine la stomac terminarea datoriei către FMI şi UE şi neacceptarea a unui nou acord, aceste lucruri au prins pe picior greşit „partenerii” noştri. Ăsta ar fi încă un motiv de forţare a demisiei lui Victor Ponta şi cum liberalii sunt copii ascultători faţă de aceste entităţi străine, vor face tot posibilul să trântească acest guvern. Pentru UE, posibilitatea ca noi să nu mai fim groapa de gunoi a Europei, Ţara în care ei exportă toate produsele lor umflate cu E-uri, Ţara care să fie guvernată de la Berlin, ori Bruxlles, este o sperietoare, o dezamăgire şi atunci vor face tot posibilul să nu ne ridicăm din genunchi.

    RăspundețiȘtergere

Vremuri de cumpănă

  În urmă cu 35 ani, oamenii, mai ales tineri, cădeau secerați de gloanțele unui regim tiranic. Sătui de frig și înfometare, cetățenii Român...