vineri, 4 septembrie 2015

Cruciada inversă

      
În urmă cu aproape 1000 de ani creştinii porneau în cruciade pentru eliberarea Ţării unde era Mormântul Sfânt. Teritoriul era ocupat de musulmani. Mulţi creştini au murit jertifindu-se pentru crezul lor, la un moment dat a fost organizată chiar o cruciadă a copiilor prin sec XIII. Reală, sau nu, se vorbeşte despre ea. Anii au trecut, europenii au mai staţionat prin Orientul Mijlociu până prin dec. V al sec XX.
După anul 2001, mai precis după 11 septembrie 2001, SUA s-au angajat să termine cu focarele teroriste din Afganistan, Irak, Libia, Egipt, Siria. Ei bine, în loc să termine cu terorismul din acea zonă, acesta a înflorit, s-a întemeiat chiar un stat islamic care are ca ţintă tocmai terorismul.
De 4 ani în Siria este război civil în care se pare că au murit peste 4 milioane de oameni. Sunt refugiaţi de război, care stau prin Iordania, Turcia, Liban. Dintr-o dată refugiaţii au început să se reverse în masă spre Europa, mii de oameni, bărbaţi, femei, copii, trec peste obstacole şi ajung în Ţări din Europa, inclusiv în România. Verificările acestor persoane posibil să fie superficiale, gândidu-mă la numărul mare de persoane ce trebuie verificate. Pe de altă parte, pare a fi un scenariu, se zguduie structurile statelor precum Irak, Egipt, Libia, Siria, apoi în masă oamenii pornesc spre UE.
     Ce este la mijloc, ce urzeală este, ce plasă de păianjen este? În Turcia mai sunt mulţi alţi refugiaţi gata să pornească spre Europa. Lucrurile sunt scăpate de sub control, sutele de mii de refugiaţi trebuie să muncească, să mănânce, să se trateze de boli, de unde bani, de unde locuri de muncă?
Cineva este vinovat pentru dezechilibrul demografic ce se produce. Cineva a pus în scenă toate aceste nenorociri. De unde vor fi luaţi atâţia bani necesari întreţinerii mulţimii de refugiaţi?
Să facem următorul scenariu : China intră în degringoladă, populaţia numai are hrană suficientă, sub pretextul azilului politic chinezi vin în Europa, nu mulţi, tot ce trece peste un miliard de locuitori, adică peste 350 de milioane. Asta ar fi mai rău decât invazia lăcustelor.
Să lăsăm popoarele să-şi facă singure politica, nu trebuie să le implementăm noi democraţia de tip occidental cu ajutorul tancurilor, diferenţa de cultură dintre orient şi occident este uriaşă.
De fapt nu a interesat pe nimeni dacă este democraţie în Siria, Irak sau Libia, interes a fost pentru uriaşele rezerve de petrol şi linii pentru gazoducte.
     Oamenii mor, oraşele sunt distruse, politicienii lansează teme, vorbesc în numele valorilor creştine, în numele umanitaţii. Mă întreb ca un simplu spectator la jocurile nebuneşti şi belicoase lansate de puternici lumii, când aţi trimis aceşti oameni la moarte, când le-aţi distrus oraşele, când le-aţi omorât copiii, tot în numele valorilor creştine aţi făcut-o, ori în numele umanităţii?
     Vom plăti mulţi bani pentru întreţinerea unor imigranţi de care nu aveam nevoie. Oare toţi aceşti oameni care se refugiază în România sunt victime ale războiului din Siria, ori mai sunt şi de alte orientări. Priveam imagini transmise din Siria, oraşe distruse, căile de comunicaţie distruse, totul era distrus. Groaznic e războiul, dar şi mai hâzi, mai groaznici, mai sadici, sunt politicienii care transformă pacea în război, politicienii care îşi asumă rolul lui Dumnezeu, hotărând cine trebuie să trăiască şi cine să moară. Singuri care ar trebui să imigreze, să moară chiar, sunt cei care hotărăsc să fie război, aceştia nu sunt oameni, sunt bestii.
Mulţumesc pentru poză:spynews.ro

Un comentariu:

  1. Oamenii mor, oraşele sunt distruse, politicienii lansează teme, vorbesc în numele valorilor creştine, în numele umanitaţii. Mă întreb ca un simplu spectator la jocurile nebuneşti şi belicoase lansate de puternici lumii, când aţi trimis aceşti oameni la moarte, când le-aţi distrus oraşele, când le-aţi omorât copiii, tot în numele valorilor creştine aţi făcut-o, ori în numele umanităţii?
    Vom plăti mulţi bani pentru întreţinerea unor imigranţi de care nu aveam nevoie. Oare t

    RăspundețiȘtergere

Vremuri de cumpănă

  În urmă cu 35 ani, oamenii, mai ales tineri, cădeau secerați de gloanțele unui regim tiranic. Sătui de frig și înfometare, cetățenii Român...