vineri, 25 septembrie 2015

Moţiunea de cenzură şi cancelariile străine.

     Liberalii curciţi, aflaţi sub tutela lui Vasile Blaga şi sub fusta Alinei Gorghiu, cu binecuvântarea lui K. Iohannis, au pus de o moţiune de cenzură. Nimic rău, asta este treaba opoziţiei, doar că, am impresia că semnatarii moţiunii nu au nimic de reproşat modului în care guvernul gestionează problemele Ţării, ci faptului că Premierul este trimis în judecată pe o speţă penală, fapta fiind comisă cu cca. 7 ani în urmă. Asta presupune că domnul Victor Ponta este vinovat încă de acum 7 ani, numai că, până acum, nimeni nu a vrut să facă discuţie pe această temă.
Liberalii în dorinţa lor de a trece moţiunea şi a pica guvernul fac apel la d-l Gabriel Oprea, Preşedintele UNPR, şi la Liviu Dragnea, Preşedintele interimar al PSD. Gorghiu uită un lucru elementar, asta din dorinţa de a-l vedea pe Ponta picat, d-l Dragnea este chiar condamnat penal în primă instanţă. Nu discut despre vinovăţia lui Dragnea, ci de condamnarea în sine. Aşadar, Gorghiu este în stare să apeleze la un om condamnat penal, pentru a îndepărta de la conducerea guvernului un om trimis în judecată. Acţiunea tuturor împotriva lui Ponta îmi aminteşte de sloganurile brigadierilor comunişti din perioada tunelului Bumbeşti-Livezeni, un heirupism demn de o cauză mai bună. În sprijinul liberalilor de a îndepărta pe Ponta de la guvernare a sărit şi Preşedintele Iohannis, dar, se pare că nici procurorii nu ar fi străini.
Când Băsescu a fost ales preşedinte, era trimis în judecată într-unul din cele mai grele dosare de fraudă a economiei româneşti. A câştigat alegerile, a rămas 10 ani Preşedinte al României fără să se întâmple absolut nimic împotriva lui Băsescu. A profitat de prezumţia de nevinovăţie. Iohannis a fost ales preşedinte în timp ce se judeca într-un dosar de incompatibilitate, a câştigat alegerile, procesul a mers mai departe.
Relu Fenechiu, ministru liberal în cabinetul Ponta, a lucrat până ce a fost condamnat, a funcţionat şi aici prezumţia de nevinovăţie.
       Când vine vorba de V. Ponta, dintr-o dată nu mai există prezumţia de nevinovăţie, toţi văd răul României în Premierul care a făcut câte ceva bun pentru Ţară. Sigur că, dacă instanţa de judecată ajunge la concluzia că Victor Ponta este vinovat, să îl condamne, nu îi voi plânge de milă.
Se discută despre impresia pe care o face Ponta în faţa cancelariilor străine, aiurea, interesează pe cineva dacă Ponta este condamnat, ori nu. Cancelariile străine sunt interesate, de smerenia noastră faţă de ei, de modul în care ne asumăm ordinele trasate de oculta străină, de docilitatea noastră faţă de directivele venite de peste gârlă. Pentru cancelariile străine, atâta timp cât noi suntem WC-ul lor, din fundul curţii, este în regulă. Atâta timp cât mâncăm produsele lor pline de hormoni şi E-uri, cancelariile ne văd bine. Pe cine din cancelariile străine a interesat că Băsescu era inculpat într-un mega dosar de furt al flotei comerciale? Pe nimeni. Pe cine din cancelariile europene şi americane a înteresat că, 7,4 milioane de cetăţeni români printr-un vot hotărât i-a spus lui Băsescu să plece de la Cotroceni? Pe nimeni nu a interesat, mai mult decât atât, chiar a contribuit la reinstalarea lui Băsescu la Cotroceni. Pe cine din austerele cancelarii vest-europene şi americane a interesat că Iohannis are o avere pe care nu poate să o justifice, iar în momentul ajungerii în scaunul de la Cotroceni era invinuit şi în curs de judecare pentru incompatibilitate? Pe nimeni.
Ce s-a întâmplat cu aceşti corifei ai democraţiei şi corectitudinii când, după terminarea războiului din Irak, au recunoscut că ştiau încă înainte de începerea conflictului armat cu Sadam Huseim că, Irakul nu are arme bacteriologice? Nimic nu s-a întâmplat, deşi, din ordinul lui Bush jr. Preşedinte al SUA şi Premierului M. Britanii, au murit zeci de mii de oameni, iar un Preşedinte de stat a fost spânzurat. Acum aceşti sfinţi ai democraţiei şi justiţiei care nu se sfiiesc să semene moartea pe glob, pot să ne dea lecţii că, noi, românii, avem în fruntea guvernului un învinuit trimis în judecată pentru o posibilă fraudă de 51000 de lei.
       Vreau să fiu bine înţeles, în articolele mele am condamnat tot timpu furtul şi am militat pentru condamnarea celor vinovaţi şi confiscarea averilor dobândite ilicit. Dar, nu vreau încriminarea nimănui fără probe şi fără parcurgerea tuturor paşilor juridici, asta este valabil pentru toţi, indiferent de apartenenţa politică, sex, culoare, religie, orientare sexuală, până la o condamnare definitivă, oamenii trimişi în judecată beneficiază de prezumţia de nevinovăţie, aşa spune legea.
          Moţiunea de cenzură va pica, nu pentru că nu ar avea dreptate liberalii, ci pentru simplu motiv că aceea care îi cer Premierului să plece sunt nişte ipocriţi jalnici, ei însăşi cu bube în cap şi dosare rătăcite prin sertarele DNA.


3 comentarii:

  1. Se discută despre impresia ce o face Ponta în faţa cancelariilor străine, aiurea, interesează pe cineva dacă Ponta este condamnat, ori nu. Cancelariile străine sunt interesate, de smerenia noastră faţă de ei, de modul în care ne asumăm ordinele trasate de oculta străină, de docilitatea noastră faţă de directivele venite de peste gârlă. Pentru cancelariile străine, atâta timp cât noi suntem WC-ul lor, din fundul curţii, este în regulă. Atâta timp cât mâncăm produsele lor pline de hormoni şi E-uri, cancelariile ne văd bine. Pe cine din cancelariile străine a interesat că Băsescu era inculpat într-un mega dosar de furt al flotei comerciale? Pe nimeni

    RăspundețiȘtergere
  2. Îmi place modul în care ați prezentat poziția reală în care se află cancelariile străine față de țara noastră, prin prisma propriului lor interes, de a rămâne o țară "sub papuc". În ceea ce privește moțiunea, este o rușine pentru cei ce au declanșat-o, ei înșiși, fiind cu dosare deschise, cu mult bube în cap știute din presă, dar, pe care, din motive cel puțin suspecte, nu le vedem încă pornite. În materie de justiție, nu s-a schimbat nimic și nu se va schimba până șefii acestor instituții, nu vor fi schimbați.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulţumesc pentru lectură şi aprecieri Doamnă Liana Manofu. Îmi plac comentariile Dvs., întodeauna pertinente.

      Ștergere

Vremuri de cumpănă

  În urmă cu 35 ani, oamenii, mai ales tineri, cădeau secerați de gloanțele unui regim tiranic. Sătui de frig și înfometare, cetățenii Român...