luni, 12 septembrie 2016

Naționalism, iredentism și politicianism



   Ungaria vrea Transilvania, ungurii din România vor autonomie. Românii ce vor? Noi vrem ,ca România să rămână, așa cum este. Antal Arpad, mare primar de Sfântu Gheorghe, a dat jos de pe primăria municipiului steagul României.L-a sancționat cineva? Dacă este, să fiu cinstit cu mine și cu toată lumea, nu trebuie, să-mi bat capul cu ce vrea Orban și politicienii unguri, ce discută ei la Budapesta.Trebuie să mă intereseze dacă România are posibilitatea de aș apăra granițele. Liderii noștri politici trebuie, să fie atenți nu numai peste Tisa în Ungaria, ci și la granița bulgară, ucrainiană etc. Noi vorbim despre unguri, care, de 100 de ani vor să ia  Transilvania, dar nu scoatem un cuvânt, despre marile suprafețe din glia Țării care se găsesc  în Ucraina, plângem doar pe umerii ucrainienilor  că Rusia le- a luat  Crimeea. Dar ucrainienii plâng, că ne țin cu forța Bucovina de nord, Ținutul Herței și o mare parte din sudul Basarabiei? Politicienii noștri tac, nu le pasă de românii de peste graniță, se plâng de Orban, de Antal, de Tokeș, toți aceștia sunt eroi pentru unguri. Orban are curajul ,să facă politică la două capete, noi nu suntem în stare, să facem nici măcar la unul. Orban a interzis să fie vândut pământ unguresc străinilor, noi ne plângem, dar îl vindem pe al nostru. Austriecii interzic la ei în Țară, tăierea pădurilor, noi ne plângem, că ne pier pădurile, dar le tăiem cu spor, dar mai ales cu drujba și le vindem austriecilor. Noi ne-am declarat ostili rușilor, apoi venim și ne plângem că rușii au ceva cu noi. Cred că ar fi, mult mai bine să nu ne mai plângem, să vedem, care este interesul nostru. Vedem că Orban se are bine cu rușii, să întindem și noi o mână către ei, așa cum fac și germanii de altfel. Să ținem legături strânse cu chinezii, așa cum fac multe țării vest europene. De ce trebuie doar să ne plângem și să cerșim milă, când putem sta pe picioarele noastre? S-a pierdut tot sângele de român? Prin vene ne curge sânge străin? Indiferent ce suntem, suntem trăitori pe acest pământ și trebuie să-l iubim și să-l ocrotim cu prețul vieții noastre
De ce trebuie, să ne plângem, că un ungur dezaxat a spânzurat păpușa, care întruchipa pe Avram Iancu? Trebuia sancționat imediat. De ce ne plângem că Președintele în exercițiu al României a refuzat să promulge legea prin care se recunoștea că  Avram Iancu este erou Național? Trebuiau urmate căile legale și dacă se dovedea că încalcă Constituția trebuia suspendat. Pentru ce naiba nu putem să fim bipezi și ne târâm ca niște reptile, sau ca niște iepurași fricoși?
Avem legi, dacă nu avem, Parlamentul să facă legi și astfel de situații să fie aspru sancționate. Pentru asta avem nevoie de un Parlament format din bărbați cu sânge românesc în instalație, nu babe care plâng prin diverse emisiuni de TV. Avem nevoie de parlamentari care să știe cum se conduce o Țară. Avem nevoie de parlamentari care să știe ce înseamnă Țara noastră -România. Avem nevoie de parlamentari, cărora să nu le fie teamă, să strige sus și tare, că sunt români și sunt gata să moară pentru România, dacă Țara le-o cere. Până acum cu infime excepții, am avut parlamentari și miniștrii care au fost doar cu ochii pe furat, pe delapidat, pe distrus. Avem nevoie de legi care să apere cetățeanul , avutul cetățeanului, dar și avutul public, dacă mai este. Avem nevoie de instituții care să vegheze modul cum sunt respectate și aplicate legile. Justiția să se facă în instanțe, fără ingerințe din afară în actul de justiție.
Că ungurii spun, declară, cer, este o problemă a lor, problema noastră este aceea, de a lua toate măsurile pentru a contracara eventualele acte ostile Țării noastre. Nu plângându-le le rezolvăm, ci prin munca susținută a serviciilor secrete.
Antal Arpad, pentru noi românii, este cotat ca trădător pentru că a dat drapelul Țării jos de pe primăria municipiului Sfântu Gheorghe, dar pentru unguri este un erou. Cu cât îl vom critica mai mult, cu atât îl martirizăm în fața alegătorilor săi. Întreb, există lege, care să-l pedepsească pe primarul unui oraș din România, pentru că a dat jos steagul Țării sale? Dacă da, de ce nu a fost sancționat în secunda doi, de ce naiba ne-am transformat într-o Țară de babe și bârfim pe marginea șanțului- televiziuni, instituțiile menite să vegheze la respectarea legii ,trebuie să aplice legea, iată ce simplul este.
Eu încă mai cred că toate asemenea manifestări naționaliste, revizioniste, revanșarde, sunt sloganuri politice și politicianiste menite să aducă voturi.
În 1940 a existat Diktatul de la Viena, prin care România a cedat în favoarea Ungariei o mare parte din Transilvania, nu cred că va exista un diktat de la Bruxelles prin care România să fie obligată să cedeze Transilvania Ungariei. Asemenea lucruri sunt posibile în condițiile în care NATO se dizolvă.
În toate vremurile străinii au cumpărat pământ românesc, nimeni nu a plecat cu pământul, Parlamentul poate face legi prin care proprietarii de terenuri trebuie să asigure necesarul de cereale al Țării. Indiferent cine ar fi proprietarul terenului , el va vinde produsele terenului său, unde vrea.
Cine a împiedicat pe actualii proprietari ai pădurilor, statul, sau particulari, să taie pădurile la ras?
Avem legi, dar cine naiba le respectă? Cu ce se ocupă cei care trebuie să vegheze la respectarea legii?

2 comentarii:

  1. Noi vorbim despre unguri, care, de 100 de ani vor să ia Transilvania, dar nu scoatem un cuvânt, despre marile suprafețe din glia Țării care se găsesc în Ucraina, plângem doar pe umerii ucrainienilor că Rusia le- a luat Crimeea. Dar ucrainienii plâng, că ne țin cu forța Bucovina de nord, Ținutul Herței și o mare parte din sudul Basarabiei? Politicienii noștri tac, nu le pasă de românii de peste graniță, se plâng de Orban, de Antal, de Tokeș, toți aceștia sunt eroi pentru unguri. Orban are curajul ,să facă politică la două capete, noi nu suntem în stare, să facem nici măcar la unul. Orban a interzis să fie vândut pământ unguresc străinilor, noi ne plângem, dar îl vindem pe al nostru.

    RăspundețiȘtergere
  2. Azi, Chireac preciza la un post TV ca romanii au ajuns la un grad de toleranta nemaiintalnit in lume. Motiv pentru care cred ca guvernantii nostri, stiind ca „mamaliga” nu va „exploda”, vor continua sa protejeze interesele „licuricilor” in Romania.

    RăspundețiȘtergere

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...