joi, 12 octombrie 2017

Tudose a trădat, Iohannis a câştigat. O remaniere făcută de DNA

   O criză politică venită de nicăieri a bulversat partidul de guvernământ.
Liviu Dragnea primeşte o lovitură puternică din partea celui de-al doilea premier uns de el. Aici, în cazul liderului PSD, se potriveşte cel mai bine proverbul cu câinele care muşcă mâna stăpânului. Nici Grindeanu şi nici Tudose nu au dat examene de premieri, ci pur şi simplu i-a scos Dragnea din căciulă, prin urmare ei nu au neapărat nişte veleităţi de mari conducători. Ei au ajuns să fie deştepţi pentru că erau premieri. Nu au fost premieri pentru că erau deştepţi. Numirile făcute de Dragnea cred că au vizat doi oameni pe care el îi vedea ca posibile păpuşi pe care urma să le manevreze. Cu alte cuvinte, atât Grindeanu cât şi Tudose trebuiau să fie un alter ego al lui Dragnea în guvern. Până la urmă nu era nimic rău, Dragnea împreună cu partidul îşi asumase programul de guvernare. Liderul PSD nu a luat în calcul puterea binomului, trinomului, sau ce dracu sunt, nu a estimat că atât Grindeanu cât şi Tudose sunt oameni cu anumite preocupări, unii spun că ar fi înstelaţi şi de aici ar putea avea dublă, sau triplă comandă. Dacă a ştiut că există această posibilitate ca cei doi să primească ordine şi din altă parte de ce i-a susţinut să ajungă premieri? Nu cumva Dragnea a fost obligat de către ocultă să numească şi să susţină în Parlament aceşti oameni? Dacă da, problema este şi mai gravă. Dacă a fost şantajat să-i numească trebuia să se aştepte la asemenea întorsături.
   Prezumţia de nevinovăţie trebuie să primeze şi în guvern şi oriunde, doar instanţa poate condamna, nu eticheta, ceilalţi ar trebui să-şi ţină gura până ce o instanţă nu dă o condamnare definitivă. Abia atunci omul este considerat vinovat.Motivaţia lui Tudose cum că cele două doamne nu ar fi bine privite la Bruxelles nu stă în picioare, ăia trebuie să discute cu cei pe care îi trimite guvernul român, nu au nici un drept să facă judecăţi.
  Şefa FMI d-na Christine Lagarde era urmărită penal când a fost aleasă directorul FMI. Nu s-a cramponat nimeni de acest fapt.
   Cele două doamne ministru conduceau două ministere care aveau rezultate bune, amândouă lucrau cu fonduri europene. Să fii deranjat pe cei de la Bruxelles deblocarea fondurilor făcută de Rovana Plumb? Sau pur şi simplu este o piedică firească pusă de DNA şi Iohannis în calea bunului mers al guvernării PSD? Încă o remaniere făcută de DNA şi Iohannis
  Mă intrigă vehemenţa lui Tudose de ori ori. Acesta a pus pe masa PSD demisia sa, dacă nu demisionează cele două ministrese. Dragnea s-a văzut încolţit, teama de a merge în faţa lui Iohannis cu a treia nominalizare l-a speriat şi s-a văzut nevoit să ceară demisia celor două ministrese. Nu trebuia să procedeze aşa, trebuia să accepte demisia lui Tudose. Cel care greşise din punct de vedere politic, a fost Tudose, el dacă avea o problemă cu Şhhaideh şi Plumb trebuia să meargă la partid să discute problemele ivite, apoi să iasă la presă. Tudose, de data asta, sigur că a primit ordin din altă parte, eu zic că de la Cotroceni, a executat ordinul primit, a ieşit la presă să ceară demisiile fără să se consulte cu partidul. Din acest moment Tudose s-a aşezat în afara partidului. Fiind un guvern politic premierul nu poate lua nici o hotărâre fără a se consulta cu forurile de conducere ale partidului. Forţat de Iohannis a cerut în presă demisia miniştrilor.
   În acest moment Dragnea trebuia să ia act de demisia sa. Apoi să facă altă propunere şi să meargă la Iohannis cu ea, de aici în funcţie de comportamentul preşedintelui putea lua măsuri în consecinţă.
Nu este nimic nou în spectrul politic internaţional ca într-un an de zile să fie mai multe guverne.
Dragnea a şovăit şi de această dată, premierul Tudose nu mai este al PSD-ului, este al părţii adverse.
   Din păcate partea adversă nu joacă pentru România, că altfel nu ar fi nicio problemă, partea adversă joacă pentru Klemm, pentru Merkel, pentru sine.


2 comentarii:

  1. Pentru proastele alegeri de premieri, mai putin pentru prima, cea cu S. Shhaideh, intreaga responsabilitate ii revine lui Liviu Dragnea, mai ales ca cei selectati n-au triumfat in urma vreunui plebiscit intern la PSD.
    Mie, chiar imi pare ca selectia s-a desfasurat in rândul celor din „câmpul tactic” al SRI, iar „papagalul” Dragnea a „pus botul” (pardon, „ciocul”) pe „biletul necastigator”.
    Oricâte merite ar avea seful PSD si oricât de nevinovat este in ceea ce priveste referendumul din 2012, doar si pentru aceste gafe, Liviu Dragnea ar trebui sa-si faca „mea culpa” si sa se retraga din functia de presedinte al partidului.
    Personal, apreciez ca o eroare strategica, din partea lui L. Dragnea, nerepetarea nominalizarii dnei S. Shhaideh la functia de premier al guvernului, inclusiv inexistenta unei ample dezbateri a mai multor propuneri in CEx.
    Pe de alta parte, este evidenta lipsa de bun simt si de educatie politica a celor doi securisti ajunsi premieri, caci astia au marsat la consultari cu „taticul” serviciilor, nicidecum cu cei care i-au propulsat in jiltul Palatului Victoria.

    RăspundețiȘtergere

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...