joi, 5 iulie 2018

Dictatura majorităţii


  O declaraţie recentă a lui Iohannis m-a pus pe gânduri.  Spunea domnul Iohannis despre votul pentru adoptarea codurilor că a fost „o dictatură a majorităţii”. La dracu domnule Preşedinte! Aveţi dreptate! În Parlament este dictatura majorităţii. Aşa a fost tot timpul şi aşa va fi şi de aici înainte. Aşa spune la Constituţie. Cum care Constituţie? Aia pe care o foloseşti când îţi convine şi pe care o violezi când nu îţi place ce te obligă să faci.
Pentru asta merg cetăţenii la vot, să-şi aleagă reprezentanţii, în urma alegerilor şi a negocierilor post electorale se naşte o majoritate. Această MAJORITATE va conduce România, ce este neclar? A, neclar îţi este faptul că nu conduci tu, că nu ai întreaga putere cum o avea Băsescu în guvernarea Boc, ori tu în guvernarea Cioloş. Apropo domnule Iohannis, nu aţi răspuns la o întrebare care mă frământă şi acum şi anume: la sfârşitul lui octombrie 2015, la Bruxelles se ştia că Cioloş va fi premierul României, deşi oficial Ponta a demisionat abia pe 4 noiembrie. Cum dracu vine asta? Pentru ca numele lui Cioloş pentru funcţia de premier al României să fie o propunere reală trebuia să se ştie că Ponta va demisiona. Ori Ponta nu avea niciun gând de demisie. Asta înseamnă că mulţi şi-au dat mâna pentru a-l împinge pe Ponta pe scările Palatului Victoria în urma incendiului din 30 octombrie 2015 din Clubul Colectiv. De altfel dumneata chiar ţi-ai arătat nemulţumirea domnule Iohannis faţă de faptul că Ponta nu demisiona încă din vară, deşi DNA îi făcuse dosar penal. Abia după incendiu şi la presiunea străzii domnul Ponta a demisionat. Îmi amintesc cuvintele dumneavoastră cinice şi iresponsabile, ori mai şti, poate aveau mult adevăr?
Citez din Iohannis: „a TREBUIT să MOARĂ oameni pentru ca Ponta să demisioneze”. Cum adică? Niciodată nu aţi explicat ce dracu aţi vrut să spuneţi. Unii ar putea înţelege că moarte tinerilor de la Colectiv nu a fost întâmplătoare.
  De ce vă loviţi tot timpul de majoritatea din Parlament? Treaba dumneavoastră este cu totul alta, sper că vă cunoaşteţi sarcinile de serviciu? Dacă nu, au grijă consilierii să vi le amintească.
Domnule Iohannis, cu câţi preşedinţi, şefi ai altor state, aţi luat legătura de când sunteţi în fruntea statului? Câte vizite de lucru aţi făcut în alte ţări împreună cu oameni de afaceri români, pentru a găsi împreună portiţe prin care economia României să o ia din loc? Niciuna! Luaţi cam mulţi bani de la stat doar pentru a face naveta la Sibiu şi a vă plimba prin Bucureşti cu bicicleta. Zău! Prea mulţi! Eu zic să şi munciţi pentru ei. A munci nu înseamnă să dezbinaţi, să asmuţiţi pe români contra români. Ce garanţie am eu, cetăţean, că dumneavoastră sunteţi stăpânul adevărului? Dumneavoastră şi cei din jurul dvs. chiar sunteţi alfa şi omega? Cine vă plăteşte să aduceţi dezbinarea în rândul poporului. V-aţi radicalizat discursul, este cuvântul unui tiran care suferă din cauza neputinţei. Vă chinuiţi, nu sunteţi un geniu, nu puteţi fi dictator într-o ţară care a ales democraţia. Vreţi să terorizaţi cu ajutorul străzii? Se vede încrîncenarea pe chipul dvs. Suferiţi domnule Preşedinte, sunteţi bolnav din cauza propriei impotenţe politice. 
Deveniţi arbitru, chemaţii pe toţii la masa negocierilor, găsiţi soluţii pentru ca românii să dea mâna cu românii. Nu distrugeţi liniştea ţării, nu aveţi motive! Dvs. nu sunteţi opoziţia, sunteţi Preşedintele cel aşezat deasupra tuturor! Fiţi Dumnezeul de acolo din fruntea statului! Nu un ciomăgar de doi lei rătăcit cu geaca roşie printre protestanţi. Chemaţi puterea şi protestatarii la masă, nu vă poziţionaţi de nicio parte.
Foarte bine că aţi trimis legile înainte de promulgare pentru control constituţional, dar nu o faceţi cu ferocitate, faceţi-o demn ca un adevărat Preşedinte.
Aţi reuşit împreună cu Băsescu Traian să duceţi funcţia de Preşedinte în derizoriu.
Dacă tot vreţi să fiţi corect, aş vrea să vă cred, însă văd multă ipocrizie şi răutate, cinism şi batjocură în privirea, zâmbetul şi înfăţişarea dvs., dacă vreţi să fiţi corect, lămuriţi problema chiriei încasate ilegal. Aveţi grijă să nu fiţi ejectat de istorie.
DA DOMNULE PREŞEDINTE, MAJORITATEA DICTEAZĂ ÎN PARLAMENT, ASTEA SUNT JOCURILE. Pentru ca opoziţia să fie luată în seamă trebuie să negocieze, nu să facă scandal, ci să vină cu iniţiative ceva de genul: „uite, vezi dragă majoritate, te ajut să treci legea asta, dacă îmi accepţi aceste amendamente”. Aşa se face într-un Parlament adevărat. Până la urmă politica este arta negocierii.


Un comentariu:

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...