marți, 3 septembrie 2019

Cățelușii din fața măcelării, a se citi guvern


  Cui îi pasă de România dintre politicieni? Nici unuia. Guvernul României este privit ca un os, cu multă carne, în jurul căruia mâșâie mai mulți căței. De mai mult de 7 ani de zile acest os este păzit, unii ar spune mâncat, de către PSD în alianță cu PNL, ori mai tarziu ALDE. Acum, după ani de zile, buni, răi, fiecare de unde privește, cum privește, cum înțelege lucrurile, se pare că barca guvernării cu PSD la timonă se scufundă. Exista un secund la cârma bărcii în persoana ALDE care, dintr-o dată, s-a hotărât să părăsească vasul, la fel cum fac șobolanii când simt că se apropie furtuna.
Tăriceanu a înțeles că ieșind de la guvernare va avea șanse să ajungă Președintele României, o dată ieșit a intrat într-o alianță cu PRO România pentru a-l susține pe actorul Mircea Diaconu în candidatura acestuia pentru funcția supremă în stat. Încă nu am aflat poziția domnului Diaconu. Însă, pot presupune că va avea mai puține voturi susținut de ALDE-PRO România, decât dacă ar candida ca independent.
  Domnul Tăriceanu nu trebuie să uite că la alegerile din mai a obținut doar 4 virgulă ceva, iar PRO România a smuls de la PSD procentajul obținut la europarlamentare. Prin urmare, nu au nicio șansă să aducă un candidat, prin voturile pe care le vor obține în noiembrie, pe fotoliul de la Cotroceni.
Nu discut părerile împărțite din sânul partidului ALDE despre ieșirea de la guvernare. Aud că fostul ministru de externe, Meleșcanu, candidează pentru funcția de Președinte al Senatului. Interesant, asta presupune că există posibilitatea ruperii ALDE, domnul Meleșcanu este un as în materie. Să ne amintim cand a desprins din PDSR o aripă formând cu ea ApR. Sigur o formațiune meteorică care a ținut de la culesul porumbului până la tăiatul cocenilor.
 Revin. În acest moment guvernul PSD este ca o frunză în vânt, însă o frunză cu sevă care nu se desprinde ușor. PSD-ul încă poate ține ușa guvernului închisă pentru cățeii din PNL, USR, PMP,UDMR, PRO România și mai nou ALDE. Aceștia când latră, când se gudură, câte unul mușcă pe furiș, dar fără curaj. Între ei nu există un dulău care să ia inițiativa și să atace OSUL, numit guvern, cu forță. Să introducă o Moțiune de Cenzură care să trimită PSD-ul în tindă, unde doar să adulmece mirosul de carne.
Acești bieți cățeluși scheaună de 7 ani, cam mult pentru opoziție, se dau de ceasul morții, fac tumbe la televizor, se scălâmbăie la guvernanți, doar, doar, îi va face să plece.
PSD-iști, în frunte cu petrolista Dăncilă, îmi place cum crește fără să se îngrașe, le cântă șlagărul revoluționar: ”noi de aicea nu plecăm, nu plecăm acasă...”
De altfel este greu să câștigi teren, mă refer la liberali, cu Orban ca lider, iar USR-PLUS cu fostul prim ministru de tristă amintire, Cioloș.
Cel mai bine pentru PSD acum, in acest moment, ar fi să treacă în OPOZIȚIE. Ar fi o retragere tactică. Doar în acest fel se poate reface, oastea în opoziție, fără pradă de război, își arată loialitatea. Rămân cei loiali, fug șobolanii. Vor venii alții mai tineri, mai frumoși, mai cinstiți,sper.
A ține cu dinții de guvernare în acest moment este curată sinucidere. PNL, et co. nu se grăbeste să ia guvernarea, nu-și doresc așa ceva acum, vor să câștice capital politic, ori este știut faptul că doar în opoziție câștigi electorat, nu la putere. Puterea este ca o lumină care atrage moliile, și ei pot fi niște molii, politice evident, nu am găsit altă rimă.
 PNL cu Iohannis în frunte se bat în piept cu ditamai cărămidoiul că au câșigat alegerile europarlamentare cu 27%. Au luat foarte puțin, nu ei au câștigat, PSD-ul a pierdut. Să nu uite domnii liberali că partidul lor este format din două partide care, în 2014, aveau undeva peste 40%, iar acum abia au adunat 27%.
Cu un asemenea procent va trebui să adune în jurul lui toate celelalte partide, mai puțin PSD, să poată forma un guvern. Ori noi am avut o asemenea experiență în timpul guvernării CDR cu Ciorbea și Radu Vasile ca premieri. Este greu să iei măsuri, să găsești puncte comune când în același guvern este PNL, USR, PRO România și PMP plus UDMR. Va fi o guvernare proastă, nu pentru că, admit cazul, unii nu ar fi bine intenționați, ci pentru că vor fi câteva personaje pe post de Gică Contra. Ponta a fost premier, Băsescu Președintele României, Barna un profesionist în a pune piedici și a lăsa în ofsaid. Mă îngrozesc la gandul că acești indivizi este posibil să vină la guvernare.
  De aceea cred că intrarea PSD în opoziție va avea posibilitatea sa se refacă și să câștige un scor bun la anul la locale și parlamentare, rămânerea la guvernare îi va termina electoral. Un partid care a stat 7 ani la putere, excluzând perioada noiembrie 2015-decembrie 2016, nu poate să facă față unor noi provocări. Este un partid obosit, are nevoie să se refacă. Oricât de bine ar lupta o armată pe front, la un moment dat, tot este retrasă, pentru a se odihni, aș reface puterile, pentru ca mai apoi, cu forțe proaspete să fie aruncată din nou în luptă.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...