vineri, 27 septembrie 2019

România raiul pedofililor?


În fiecare zi se descoperă noi atrocități comise, asupra copiilor, de indivizi dezaxați. Cu cât numărul victimelor abuzate, violate și ucise cresc, cu atât crește și neîncrederea în instituțiile statului, acele organisme create pentru a apăra cetățeanul, a veghea la respectarea legii și legalității.
Sunt cazuri grave, mă refer la cel de la Caracal și nu numai, unde polițiștii și procurorii au picat examenul profesionalismului, pe cel al respectării sarcinilor de serviciu și pe cel al cunoașterii Codului Penal și de procedură penală.
Am să mă opresc, o clipă, aici. Totuși, nu cred că necunoașterea legii i-a determinat pe procurori și polițiști să acționeze așa de prost. Fie au acționat din vanitate, noi suntem dumnezei și facem ce vrem, fie intenționat au acționat așa pentru a compromite ancheta, fie au fost nepregătiți profesional. În oricare dintre cazuri s-ar încadra acești oameni, ei nu trebuie să mai lucreze în procuratură și poliție.
A ieșit la suprafață faptul că cetățeanul nu contează în fața Organului, Organul este Dumnezeu. Dacă Organul vrea să-l încătușeze pe Ilie Năstase o face fără jenă. (Până la urmă și Nastase este un cetățean al României și trebuie să se supună legilor). Însă, când Organul ajunge la poarta lui Dincă din Caracal, dintr-o dată își pierde siguranța, acționează prost, de parcă ceva ori cineva îl tine de mânecă, ori și mai mult, îl șantajează.
Procurorii și polițiștii în ultimi ani au făcut dosare penale, apoi au obținut condamnări, în baza unor interceptări, nu în baza unor activități de cercetare minuțioasă pe teren. Unde nu au existat detractori și interceptări, anchetele s-au oprit.
Nu am putut crede că polițiștii și procurorii când au intrat în curtea lui Dincă, considerată câmp infracțional, nu vor lua măsuri de protejare și conservare a eventualelor probe, a câmpului infracțional.
Modul dezastruos în care au lucrat organele de cercetare penală explică numărul mare de cazuri de viol și crime produse în rândul minorilor.
Lipsa de profesionalism coroborată cu o atitudine jignitoare la adresa petenților duce inevitabil la neîncredere în organele de urmărire penală. Fac precizarea că nu este vorba de o incriminare la grămadă a polițiștilor și procurorilor, există și oameni cu curaj, bine pregătiți profesional care își fac cu prisosință datoria. Însă, în România, ultimilor ani, infractorii au trecut la o ofensivă fără precedent în toată gama infracțională. Acest lucru a fost posibil,  fiindcă în instituțiile de cercetare penală au fost breșe făcute de acei ofițeri și procurori slabi pregătiți profesional, ca să nu spun că unii dintre ei au fost chiar înhăitați cu infractorii.
Sistemul juridic trebuie de urgență reformat, poliția trebuie revitalizată, ofițerii au ajuns dumnezeii pe domeniile unde sunt șefi și toate acestea împotriva siguranței cetățeanului.
Carențele din instituțiile de cercetare penală nu sunt de un an doi, ele se tot adâncesc de 30 de ani, acum se pare că am ajuns la un apogeu nedorit.
Nu mai putem arunca vina pe o persoană anume. Greșelile moștenite în instituții au devenit cutume și s-a mers cu ele înainte.
Să nu uităm că atât polițiștii din domeniul criminalistic cât și procurorii sunt foarte bine remunerați, nu se pune problema că lipsurile materiale i-ar determina să ia șpagă, să fie corupți. Statul a avut grijă ca aceste organe de urmărire penală să fie bine plătite pentru ca ele, la rândul lor, să dea randamentul maxim, nu să asiste impasibile cum ne sunt răpite, violate, vândute, ucise copilele. Cred că s-a mers prea departe cu indolența, impertinența, reaua credință și insolența organelor de anchetă penală criminalistică și nu numai. Acei ofițeri și procurori care își exercită profesia cu rea credință, vezi cazul Caracal, Alexandra și Luiza, să răspundă penal pentru favorizarea infractorilor, nerespectarea sarcinilor de serviciu, etc. Nu putem să închidem ochii la nesfârșit în fața unor atrocități comise de infractori și privite cu impertinență de organele de urmărire penală.
Trebuie ca partidele politice parlamentare, între două înjurături și trei numărări de voturi, să își dea mâna peste țară pentru a găsi de urgență soluțiile de scoatere a României din mâinile pedofililor care, pare că nu se mai termină. Așa cum 30 de ani, aceleași partide politice și-au dat mâna peste țară pentru jefuirea României, așa să facă bine să-și dea și acum mâna pentru a pune stavilă unor atrocități fără precedent.
În țară sunt multe cazuri de pedofilie, în acest timp partidele parlamentare  își numără voturile mai ceva ca Brânzovenescu și Farfuridi, asta îi interesează pe ei, nu ce se întâmplă cu aceste fetițe. Ăștia sunt politicienii investiți de noi, în baza promisiunilor lor, care  luptă în Parlament, cu arme politice, pentru binele populației. Halal să ne fie!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...