vineri, 5 iunie 2020

Cinismul liberal


Suntem sănătoși la cap? Atrag atenția de vreo două săptămâni că toate aceste reguli sunt făcute doar pentru a umili populația, doar pentru a demonstra românilor cine-i șeful.
Legile sunt făcute pentru proști, pentru prostime, nu pentru funcționarii statului aceia care fac normele pe care trebuie să le respecte cetățenii patriei. Sfidează ceea ce ei au hotărât a fi respectat. Aici nu mă refer doar la acea nenorocită de fotografie care a ajuns în presă cu întregul guvern într-o paranghelie de huligani. Da, cum pot fi numiți acei oameni care încalcă toate legile și normele făcute chiar de ei?  Ce dracu, acest virus de sorginte chinezească (?) atacă doar oamenii obișnuiți? Nu se ating și de fericiții cocoțați în vârful statului? Nu știu dacă vă mai amintiți de Vergil Chițac, acel plimbăreț  prin Parlament și prin ședințele liberalilor, el, Chițac, fiind infectat cu Covid 19. Sigur că nu s-a molipsit nimeni. Oare de ce? Nu cumva a fost o făcătură? Bietul om nu a avut niciodată o asemenea infecție, ori dacă a avut-o cum de nu a transmis-o nimănui? Apropo, o fi având dosar penal pentru răspândirea intentionată a bolii, or cum dracu se numește chestia asta când cineva, iresponsabil, umblă infectat printre cetățeni fără a lua cele mai mici măsuri de protejare a celorlalți?
Mare pleașcă pe capul liberalilor această „pandemie”. Ministrul Câțu a împrumutat bani la greu, pentru ce? Prietenii știu de ce, ei știu ce s-a făcut cu ei. Unii râgâie de sătui, iar cei mulți disponibilizați, trimiși acasă, privesc cu jind la masa bogaților. Banii pentru șomaj tehnic unii salariați îi primesc acum în iunie pentru aprilie.
Spunea Câțu că inflația a scăzut. Domnule ministru, unde dracu ai văzut dumneata? Știi cu cât au crescut prețurile la alimente și medicamente? Ori asta nu se pune. Nu vă supărați, am avut așteptări de la liberali, au făcut multe lucruri îndrăznețe de-a lungul istoriei, mă gândesc la înăbușirea  în sânge a răscoalei din 907, acum sunteți cam moi. Nu vă văd în vână, puteți fura mai mult de atât, dați zor până nu se trezește PSD-ul, ăștia cred că încă mai sunt la guvernare. Ce măriri de alocații, ce măriri de pensii? Voi și ai voștri să trăiți bine, voi să vă îmbuibați. Îl băgați la înaintare pe Stolojan să ne explice nouă, celor cu pensii mici, de ce nu trebuie să fie mărite pensiile? Cum pot să-l cred pe Stolojan care are numai din România o pensie uriașă, nu mai pun la socoteală pe aceea de la B.M
A trecut 1 iunie, ziua copilului. Președintele statului i-a felicitat, le-a urat să fie sănătoși, să învețe bine și să se bucure de copilărie. Cât cinism! Se vede că nu a legănat, nu a cumpărat medicamente pentru copii, nu a îmbrăcat copiii pentru școală, nu le-a cumpărat rechizite școlare. Nu i-a vegheat când au fost bolnavi. Dublarea alocațiilor, domnule Președinte, este un gest de respect pentru viitorul acestei țări. Însă dvs. nu aveți de unde știi acest lucru cel puțin din două motive: nu știți cum se cresc copiii și doi, nu vă interesează viitorul acestei țări. De altfel chestiunea este normală, nu aveți pentru ce. Sunteți neamț, cu părinții plecați în Germania, prin urmare asta va fi patria și a dvs. după terminarea mandatului. Al doilea motiv, neavând urmași, nu aveți pentru ce să vă îngrijorați.
Domnul Guran, de la liberali, împreună cu Vâlceanu, Brișcă, Vijulie și mulți alții, în 2019 criticau guvernul social -democrat că amânaseră creșterea punctului de pensie până în septembrie în loc să fi indexat pensiile încă de la 1 ianuarie 2019. Mă gândeam atunci la liberali ca la niște români adevărați, cu grijă de popor, de părinții și bunicii lor, demni urmași ai lui D.A.Sturdza și Ion I. C. Brătianu, „pacificatorii” răscoalei de la 907.
Anul acesta, când liberalii sunt la guvernare, nu numai că nu au indexat pensiile conform legii cu inflația și jumătatea din creșterea salariului mediu brut la 1 ianuarie 2020, însă nu le vor mări nici de la 1 sept 2020.
Asta înseamnă ipocrizie, demagogie, politicianism, cinsm și lăcomie.
Nu mai aduc în discuțiile măsurile aberante luate de ministrul agriculturii cu privire la pescuit și la pescari. Întreb pentru un prieten pescar. Peștilor prinși li se vor pune masca de protecție după ce li se va măsura temperatura, ori până-n măsurare. Pescarul la câți metri va sta de peștele prins în propria undiță?
Doamne, am trăit să o văd și pe asta. Îmi spunea mereu bietul tata:„băiete, nu te mai minuna, căci încă nu le-ai văzut pe toate!”. Bietul bătrân, avea dreptate...


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...