vineri, 26 iunie 2020

Iohannis, Inundațiile și Drapelul României


     Astăzi este ziua drapelului național. Cu toții trebuie să fim mândrii de tricolorul nostru așa cum l-a cântat în muzica și versurile sale  magnificul compozitor și violonist Ciprian Porumbescu, un patriot bucovinean. Tricolorul a fost adus de către revoluționarii pașoptiști de la Paris, inspirat fiind după tricolorul francez. Doar culorile diferă. De-a lungul timpului a fost pavăză și spirit în luptele noastre pentru neatârnarea țării. Am fost mândrii când drapelul României a fluturat pe clădirile instituțiilor noastre ori, mai ales în Ardeal, pe casele și porțile românilor.
Ne spunea domnul Iohannis că este mândru când vede tricolorul românesc arborat pe clădirile Uniunii Europene și NATO. Și eu sunt mândru că suntem la grămadă cu toate aceste state membre. Însă mă tem că doar atât, doar suntem mândrii, fără alte foloase. Atât UE cât și NATO au găsit în România un soldat onest, gata de luptă. Fără a întreba pentru ce luptăm, împotriva cui și cine ne despăgubește pentru viețiile pierdute, pentru armamentul pierdut și mai ales ce dracu căutăm noi în Afganistan?
   Când am devenit dușmanii afganilor, ai irakienilor? Bine au făcut irakienii că nu ne-au mai returnat datoria din vremea lui Ceaușescu. ( Și dacă au returnat ceva din ea a fost în rate uluitor de mici și dacă nu mă înșeală memoria doar jumătate din sumă pe motiv că războiul a secătuit rezervele irakiene. SUA a uitat că inițial ne spuseseră că vom participa la reconstrucția Irakului. Am luat țeapă ca de fiecare dată.
În ce privește UE, acest club select în care se lăfăie Germania și Franța, un pic Italia și Luxemburg, poate Olanda și Belgia. Celelalte state sunt de umplutură, exp România doar bună să voteze ce ordonă mama cea grăsuță de la Berlin. România nu este nici măcar rebelă precum Polonia, Cehia, Ungaria, ori ceva mai dinamică așa cum a devenit Croația, Bulgaria.
  Nu pot să fiu mândru că staegul românesc flutură pe clădirile UE și NATO atâta timp cât nu-l mai văd fluturând pe clădirile: Uzinelor 23 August, Semănătoarea, Timpuri Noi, Automecanica Moreni, etc.,etc. Pentru a fi mândru de tricolorul românesc ar trebui să-l văd fluturând pe clădirea BNR din București și a sucursalelor din țară. Nu pe clădirile BCR, Pireus Bank, Reffeisen Bank, etc. Mă doare sufletul domnule Președinte când mă uit în jur și nu văd în afara instituțiilor de forță, a spitalor și școlilor, nimic românesc. Nici măcar armata. Din câte știu avem în jur de 80.000 cu generali și civilii care sunt lucrători ai MapN. Fără să avem rezerviști. Ce fel de țară suntem?
A strănutat un nenorocit de virus și ne-a dat peste cap, ne-a prins descoperiți.
Au venit viiturile, nu am văzut pe nimeni din conducerea țării acolo unde apele au dat pe afară, s-au revoltat așa cum poate ar fi trebuit să o facem și noi de multe ori, apele spumegă luând cu ele agoniseala oamenilor din calea lor, de multe ori vieți omenești, case, poduri etc.
Acolo trebuia să fie Iohannis, cu drapelul în mână aținându-se înaintea apelor precum episcopii cu crucea înaintea oștilor arabe ale lui Saladin în timpul cruciadelor. Nu am văzut pe nimeni, doar valurile Jiului înspumate gata să înghită totul în cale, la fel cum în cealaltă parte a țării Prutul face ravagii. Acolo, astăzi, trebuia să fie tricolorul țării cu Președintele și Primul Ministru împreună cu toți factorii de răspundere gata să ia cele mai bune măsuri pentru protejarea populației. Atunci aș fi fost fericit, chiar dacă Președintele și Premierul nu puteau opri urgia, cum nu a oprit nici crucea înaintarea li Saladin, oamenii ar fi înțeles că reprezentanții statului, aleșii lor, cei în mâna cărora ei și-au pus viețile sunt alături de ei în marea încercare prin care trec. Nu, domnul Președinte le-a transmis mesajul : „fiți vigilenți! Fiți prudenți! Nu vă deplasați în zonele afectate de inundații”. Mai spunea domnul Președinte că nu mai sunt suficiente digurile, ne trebuie împăduriri. Foarte corect! Însă domnul prezident uită că se află pe fotoliul de la Cotroceni de 6 ani, nu de 6 zile. Cel puțin de 6 ani știe de marile exploatări forestiere ale firmei unui cunoscut de-al său austriac. Ne mai spunea că e bine să luăm bani europeni din exercițiul bugetar 2021-2027 pentru a face împăduriri. Foarte bine!       Minunat lucru! Însă domnule Iohannis, românii se îneacă azi, li se inundă casele azi, le este distrusă agoniseala azi. Ce spuneți dvs cu împăduririle, întăresc că este bună soluția, însă va fi în stare să protejeze de inundați peste vreo 20 de ani. Până atunci ce fac românii, care este soluția? Credeți că ei aveau nevoie să le spuneți dvs. din biroul confortabil de la Cotroceni și cu șase case de rezervă să „fie vigilenți, să fie precauți?” Domnule Iohannis acești oameni nu au închis de mult ochii, nu au unde dormi, nu mai au case. Apa era la streașina caselor. Cu toată vigilența lor, apele au venit peste ei.     Treceți peste aceste chestii mărunte de genul :”spălați-vă pe mâini și fiți vigilenți”, parcă sunteți Pilat din Pont când s-a spălat pe mâini de sângele lui Hristos. Vă spun eu: „fiți vigilenți domnilor, că apele spumegate pot ajunge oriunde, chiar și la Cotroceni”.
Dumnezeu să apere România și drapelul românesc arborat în sufletul românilor!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...