joi, 27 mai 2021

Crizele pandemice ale dreptei

 


   Politicienii sunt supărați pe electorat fiindcă acesta nu iese la vot, că stau impasibili acasă în loc să meargă la urne să-și aleagă pe aceia în care au încredere.

Oamenii sunt debusolați, mințiți, manipulați cu nerușinare, jigniți și amenințați în cazul în care nu susțin politicienii care fac jocurile celor din afara Țării.

Din 1946 oamenii simpli au ieșit la vot cu o speranță, speranța de mai bine. Țărăniștii și liberalii se băteau cu cărămida în piept promițând poporului că dacă vor fi votați vor avea o viață mai bună. În acea vreme din 1946 era greu ca liberalii și țărăniștii să promită o viață mai bună, după ce guvernul Groza făcuse împroprietărirea țăranilor în primăvara lui 1945. De altfel, nu înțeleg de ce se tot bate moneda pe faptul că românii o duceau bine până în 1946. Asta este o mare minciună. Țăranii români trăiau ca în evul mediu. Pentru țărănimea săracă, pentru muncitori și chiar și pentru intelectualii care nu proveneau din familii bogate, comuniștii au adus un dram de speranță de mai bine și da, o perioadă chiar s-a trăit foarte bine în România, aici mă refer că au trăit bine toate păturile sociale. Existau și interdicții, nu aveai voie să critici Partidul Comunist, guvernul, activul de partid și pe conducătorii partidului. Acum, în 2021, avem voie să criticăm partidele, să-i înjurăm pe conducători și să ne culcăm flămânzi.

După perioada neagră a comunismului dintre anii 1982-1989, poporul a sperat într-o viață mai bună după revoluția, lovitura de stat, ori cum se vor fi numit evenimentele din sângerosul sfârșit de decembrie 1989. În locul unui trai mai bun, noii conducători, votați cu încredere de popor, au vândut fabricile, uzinele, au distrus agricultura cu toate sectoarele ei, au distrus instituțiile și sistemele de învățământ și sănătate.

Muncitorii, inginerii care până la revoluție aveau un loc de muncă sigur în România s-au văzut dintr-o dată fără un serviciu stabil și fără un orizont clar pentru viitor. Nu au avut altă soluție decât plecarea peste hotare a milioane de muncitori, ingineri, doctori, asistente, specialiști.

Timp de 30 de ani poporul a votat cu speranță, cu dorință, cu lacrimi în ochi sperând ca România să fie din nou o țară industrializată cu o agricultură puternică, o țară care să asigure locuri de muncă și celor bejeniți peste hotare. Deziliuzie, de fiecare dată poporul a fost mințit, campaniile electorale vindeau iluzii, oamenii au ajuns săraci, mai săraci, săraci lipiți.

Întrebat despre creditele cetățenilor pe timp de pandemie, Stolojan s-a lansat, scrâșnind din dinți, într-o tiradă de vorbe din care am înțeles că băncile au făcut profit, fapt pentru care el era foarte fericit. Nu-i păsa, ca om din partidul de guvernământ, de soarta celor care au fost nevoiți să-și amâne ratele fiindcă rămăseseră fără loc de muncă, nu-l interesa de dobânzile care se adunau în sarcina proaspeților șomeri, îl bucura faptul că băncile străine, care fură din sudoarea poporului, au făcut profit. Asta înseamnă o guvernare liberală, ignorarea celor săraci, a pensionarilor, a copiilor care provin din familii sărace. De-a lungul celor 30 de ani de democrație electoratul a votat cu stânga, cu dreapta și mai nou cu cei de sens giratoriu. Guvernul criminal Orban se laudă pe toate drumurile că a mărit pensiile cu 14%. Le-a mărit fiindcă exista o lege în vigoare care glăsuia că pensiile să fie mărite cu 40%. Altfel, Orban nu ar fi dat nici un leu la pensii.

Pentru a scăpa de clinciul presei care tot întreabă, pe Țurcan Ministrul Munci și pe Cîțu premierul României, când se măresc pensiile, aceștia răspund în cor că este nevoie de o nouă lege a pensiilor și de o nouă recalculare a pensiilor. Aceste răspunsuri sunt doar pentru amăgirea populației vârstnice și a trage de timp. Adevărul este că, mai direct, mai voalat, Țurcan și Cîțu au lăsat să se înțeleagă că până în 2024 nu se poate vorbi de măriri de pensii și salarii.

Se vorbește despre niște fantomatice investiții care vor aduce creștere economică. Nu vor fi nici investiții, nici creștere economică din ele. Vor fi doar furturi, multe furturi. Aceste minciuni sunt doar pentru a închide gura vârstnicilor și părinților.

Cu niște oameni pe post de Gică –Contra în guvern, mă refer la USR, va fi greu să se facă ceva bun în România. De fapt se va face tot ce este posibil pentru distrugerea definitivă a României.

Cum dracu guvernările de dreapta au avut un fel de ghinion, însă unul care i-a ajutat să bage ceva bani în buzunare, mai pe românește spus : să fure din banul public.

Prima guvernare de dreapta din perioada 1996-2000 a deschis drumul dezastrului. Îmi amintesc că premierul Ciorbea ne-a promis „privatizare pe pâine”, a fost primul guvern care a păcălit muncitorii cu câteva salarii pentru ca aceștia să-și părăsească locurile de muncă. A fost primul guvern care a încurajat nemunca, a plătit pentru ca salariații să stea la umbră, în cârciumi, oriunde doar să nu-i încurce pe guvernanți în distrugerea industriei. Tot în timpul lui Ciorbea s-a stins luminița de la capătul tunelului, pe care tot el, la început de mandat de premier, o văzuse. Lucrurile au mers din rău în mai rău.

Guvernul Năstase, guvern de stânga, a reușit să readucă creșterea economică, care începuse timid din vremea guvernului Isărescu.

A urmat guvernul gripei aviare condus de Tăriceanu cu ministru Flutur la agricultură. Mare fraudă și atunci, o pandemie care a îmbogățit pe mulți, mai ales pe Flutur.

A urmat guvernul Băsescu-Boc aici a venit criza. O criză așa de mare încât Băsescu a ordonat tăierea salariilor bugetarilor cu 25%  și construirea de terenuri de fotbal în pantă.

Băsescu-Boc s-a împrumutat 20 de miliarde de euro, nici în ziua de azi nu a explicat pentru ce i-a trebuit acea sumă uriașă de bani. Este adevărat că a fost criză, însă vorba lui Dandanache:„nu puteam rămâne fără coledzi, fiindcă noi de la *48 încoace...” la fel nici blonda Elena Udrea nu putea să rămână fără bani de cheltuială, fiindcă doar o geantă de umăr costa vreo 16 mii de euro. Așa că Udrea, Sandu, Pinalti, Cocoș, Bica etc. s-au pus pe furat, că doar bani pentru asta erau și încă foarte mulți.

A fost o criză financiară uriașă la noi în țară, mulți oameni din cauza tăierilor salariale nu au mai putut să-și plătească datoriile la bănci și și-au pus capăt zilelor.

A venit guvernul USL condus de Ponta care a adus din nou România pe linia de plutire.

Acum din 2019 ne-a „blagoslovit” Dumnezeu, ca o pedeapsă pentru necredința noastră, cu un alt guvern de dreapta care avea la purtător o altă pandemie. Cum dracu faceți Orbane, dați în bobi când să veniți la guvernare? Din nou hoții s-au pus pe treabă, când se va face lumină în această guvernare și în cea a lui Cîțu ca premier, abia atunci vom vedea cât de mare a putut să fie jaful.

Guvernul antiromânesc de sub conducerea lui Cîțu trebuie dat jos cu orice preț, nu face altceva decât să-și distrugă cetățenii. Caută fel de fel de subterfugii pentru ca pensionarii, copiii, salariații cu salariile minime pe economie să o ducă și mai greu.

Guvernul antiromânesc Cîțu cu acoliții lui din USR trebuie să fie înlăturat. Ar trebui alegeri anticipate, care, sigur că sunt greu de realizat. Însă cu Iohannis și Cîțu și deasemeni Barna secondat de Hunor, România va ajunge în sapă de lemn. Trebuie găsite soluții, fie parlamentare, fie de alt gen pentru ca acest guvern nociv să plece de la conducerea țării.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...