vineri, 13 august 2021

Penalul Cîțu și mutul Iohannis

 


  De câteva zile televiziunile au luat foc. CÎȚU ESTE PENAL. A avut dosar penal pentru conducerea autovicolului în stare de ebrietate în SUA, pe vremea când era doctorand. Fapta este gravă, un conducător auto în stare de ebrietate, 1,60 la mie alcool pur în aerul respirat, este un pericol pe drumurile publice, poate cauza multe probleme. Nu vreau să-i iau apărarea lui Cîțu, Doamne, iartă-mă!, însă fapta a fost comisă cu 21 de ani în urmă, pentru această infracțiune doctorandul  de atunci, Cîțu, a plătit cu vârf și îndesat. 2 zile în pușcărie plus 1350 de dolari amendă și alte cheltuieli. Mult! Asta înseamnă că și fapta a fost gravă.Eu plec de la premiza că un om care a plătit conform legii infracțiunea comisă, este un om curat, ori, cel puțin, mult mai curat decât alții care se sustrag de la executarea pedepselor date de instanțele de judecată, ori decât alții care nici măcar nu fac obiectul unor dosare penale, deși au comis infracțiuni cu carul.

Fapta lui Cîțu, în condițiile în care nu mai există altele, este amnistiată. Nu asta este problema. Problema cea mare a lui Cîțu este aceea că nu și-a asumat trecutul. Ori de câte ori ar fi fost nevoie trebuia să spună ce i s-a întâmplat în SUA. Până la urmă noi suntem formați din lucrurile bune și rele pe care le-am făptuit de-a lungul vremurilor. Important este să ni le asumăm. Să avem curajul de-a recunoaște ceea ce am făcut, cu atât mai mult când am plătit pentru fapta noastră.

Dacă Florin Câțu ar fi fost director de bancă privată, patron de butic, director de mall, era problema lui și a patronilor lui. Însă, atunci când ajungi în vârful puterii unui stat, nu te poți piti după cireș.

Gravitatea faptei lui Cîțu nu stă în faptul că a condus în stare de ebrietate, ori a drogurilor, până la urmă, cred că s-a dovedit, că nu a fost nici alcoolic nici consumator frecvent de droguri, cel puțin așa reiese din CV-ul lui, de nu vom avea alte surprize, agravanta reiese din minciuna prin omisiune, din neasumarea faptei comise cu 21 de ani în urmă. Trebuia să recunoască, bărbătește în public, să își asume în fața țării cele întâmplate și totul ar fi fost OK. Neasumarea faptei comise cu 21 de ani în urmă îl putea face vulnerabil la șantaj pe premierul Cîțu. Asta ar fi o mare problemă pentru, după părerea mea, cel mai important om din stat.

Postarea de pe Instagram cu acele poze din 2016 ne arată un Cîțu impertinent, arogant, indolent  și nesimțit care dă cu tifla tuturor. Un asemnea comportament nu este demn de un om politic.

Degeaba încearcă Vâlceanu și alții să-l albească, Cîțu este pătat, mai bine spus, singur s-a băgat în mocirlă. Dacă și în actele oficiale Cîțu a „omis” să trecă perioada neagră din SUA, Vâlceanu și ceilalți care îl susțin riscă să devină complici față de tăinuirea lui Cîțu. Și uite cum dintr-un lucru care putea să nu-l afecteze și care să fie bine înțeles de alegători devine un fapt grav care îl va apăsa toată viața și care este posibil să-i afecteze cariera. Sigur, nu plâng dacă actualul premier iese din viața politică. Oricum nu va observa nimeni lipsa lui.

În timpul guvernării PSD sloganul useriștilor și al liberalilor era:„fără penali în funcții publice”. Acum a venit momentul ca liberalii și useriștii să-l ia pe făraș pe Cîțu și să-l arunce afară din Palatul Victoria, pentru aș respecta propriul slogan.

Observ, cu durere, tăcerea domnului Președinte. Nu a spus nimic nici despre consiliera premierului care lucra la guvern pentru candidatura lui Cîțu la șefia PNL. Faptă foarte gravă. O faptă similară l-a ținut pe L.Dragnea 2 ani după gratii. Nici acum nu scoate nici un sunet, niciun fâsâit. Îmi amintesc că Ponta nici nu ieșise bine de la DNA în 2015 și Iohannis deja îi cerea demisia. Eu cred că domnul Iohannis știa despre această amendă primită de Cîțu fiindcă condusese un autovehicol pe drumurul public din SUA cu o alcoolemiei de 1,60 la mie. Mult, asta înseamnă că doctorandul Cîțu era beat „rangă”. Acum a amuțit domnul Președinte, ori doarme pur și simplu. Dacă numele nu era al lui Cîțu, ci al lui Dragnea, ori al lui Ponta, Ionannis la fel ar fi tăcut? De ceva timp președintele nu mai are apariții TV, chiar nu contează pentru el poporul român? Măcar să ne mai îndrume cum să mergem pe dreapta, fiindcă de stânga are alergie.

De ce nu spune răspicat Iohannis:„penele trebuie să ia măsuri să-l demită pe Cîțu?!”

Ce dracu o fi făcând excelența sa 12 ore pe zi în ditamai palatul? Fiindcă de lucrat nu are ce lucra. Slavă Domnului, nu primește vizite de stat, nu face vizite oficiale, atunci ce face? Interesant lucru.

Personal mă bucură toate aceste evenimente, poate așa reușim să scăpăm de un neisprăvit ajuns în fruntea guvernului. Sper, ca după Cîțu, să nu urce treptele, Palatului Victoria, Orban, adică, până la urmă ce îmi este Cîțu, ce îmi este Orban. Sper să se găsească în PNL un om cu scaun la cap. Sper!

Orban îl dădea în vileag pe Cîțu cu înțelegerea de dinainte de a fi nominalizat ca premier cum că acesta ar fi jurat pe roșu că nu va candida la șefia PNL, asta este bucătăria lor.

Eu aștept un al treilea condidat. Între Orban și Cîțu nu este nici o diferență. Tot o apă și-un pământ.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...