miercuri, 17 noiembrie 2021

Nesimțiții II

 

   


De ceva timp PNL negociază cu PSD și UDMR în vederea formării unei noi majorități în Parlament.

S-au împotmolit în procentele cu care vor fi marite pensiile, salariile minime și alocațiile pentru copii. Țin să le reamintesc celor care se joacă de-a negocierea pe suferința românilor că banii pe care îi administrează nu sunt ai lor, ci ai poporului. Observ o grijă deosebită a lui Cîțu, Vâlceanu și alții pentru protejarea deficitului bugetar. Aproape că aș fi putut fi alături de Vâlceanu și Câțu dacă aș fi observat că au renunțat la o parte din salariile lor pentru a fi solidari cu nenorociții salariați cu minimul pe economie și cu pensionarii care-și cumpără pastile cu bucata.

Atâta timp cât angajații greoiului aparat guvernamental și parlamentar mult prea înțesat cu funcționari, adjuncți de funcționari, subfuncționari și alte specimene plătite cu mulți, foarte mulți bani de la buget, nu li se vor reduce din salarii pentru a fi solidari cu pensionarii și salariații plătiți cu salarii de mizerie, nu cred în justificările lui Vâlceanu și Câțu cu privire la imposibilitatea măriri salariilor și pensiilor. Este nesimțire din partea lui Cîțu și Vâlceanu care încasează fiecare pe lună cam câte zece salarii minime pe economie, fără indemnizațiile de parlamentari, de la bugetul de stat, să vii să spui pe post pensionarilor cam așa:„muriți dracului de foame, noi avem ce mânca, ce bea și cu ce plăti să jucăm golf”. Aș fi crezut în cinstea lui Cîțu și al ministrului său de finanțe dacă ar fi renunțat la o mare parte din salariu, măcar jumătate, atunci ar fi fost credibili. Pensionarii au cotizat la stat cu bani pe perioada cât au fost angajați pentru ca la bătrânețe să aibă o pensie din care să trăiască, prin urmare actualii guvernanți nu trebuie să spună pensionarilor că mărirea de pensie duce la creșterea deficitului bugetar, fiindcă dacă ar mări pensiile nu ar face altceva decât să returneze pensionarilor cotizațiile plătite pe perioada activități lor. Îl întreb pe Cîțu, pe Vâlceanu, pe tăcutul și absentul Președinte Iohannis, ce dracu produc ei pentru căciulile de bani pe care le primesc ca salariu? În afara faptului că s-au împrumutat miliarde de euro cu dobânzi uriașe, lucru pe care orice neghiob îl putea face și pe un salariu mai mic, și s-au plâns tot timpul, ca niște babe pe marginea șanțului, că nu sunt bani, mai mult chiar, au făcut alergie când a venit în discuție măririle de pensii, salarii și alocații, altceva nu au făcut. Pentru ce dracu au ajuns la guvernare acești fătălăi dacă nu știu decât să-și încaseze uriașele salarii, însă nu știu cum să guverneze țara? Cîțu, acest premier de tristă amintire, nu se gândește că inflația anul acesta va fi, poate, mai mare de 10%, în acest caz inflația la alimente va depăși 30-35%, fără să mai punem la socoteală creșterea exagerată a prețului la energie electrică și gaze. Cum crede Cîțu, acest premier alungat de la Palatul Victoria prin Moțiune de Cenzură, că vor putea oamenii să iasă din iarnă? Să fiu cinic, Covidul a îngropat mulți pensionari, fără să mai socotim decesele din alte cauze, oare asta nu este o economie la bugetul de pensii?

PNL susține sus și tare ca liberalii să dea premierul. Ce anume recomandă PNL să dea premierul? Guvernează de  mai mult de doi ani, au avut doi premieri, pe Orban Catastrofă și pe Cîțu premierul risipitor. Astea două calamități au fost premieri din partea liberalilor. Este clar că nu au lideri de marcă.  Ori dacă au, îi țin ascunși.

Liberalii consideră că pensionarii sunt cerșetori care așteaptă să-i cadă lui Cîțu câteva firimituri de la masă. Nu, politicienilor de doi bani, nu suntem cerșetori. Suntem aceia care am construit ce voi ați furat și continuați să furați, suntem părinții voștri, deși, sincer să fiu nu aș fi mândru cu un copil ca Vasile Cîțu și nici cu unul ca Vâlceanu. Ăștia doi sunt oameni reci, fără empatie pentru semenii lor, egoiști și hrăpăreți, ipocriți și indolenți, insolenți și impotenți politic.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...