sâmbătă, 20 noiembrie 2021

Precupețele din vârful statului

 


  Se negociază, se tot negociază. Se lasă greu vândută vaca, încă mai are ceva lapte. Toți ar vrea să stea la muls, apoi să vândă laptele. Niciun partid nu vrea să pască vaca, să-i dea apă, s-o îngrijească.

Să negocieze, să țipe unii la alții, să se înjure, așa fac precupețele când nu se înțeleg și-și pun poalele în cap. Pe mine, pe noi, plebea, ne interesează dacă vor ajunge la liman, dacă vor instala un staroste la Palatul Victoria. Cu baciul din fruntea statului și cu micul ciobănaș din fruntea PNL e greu să găsești punți de legătură.

Mă așteptam să văd ieșind fum alb, semn că negociatorii au bătut palma și s-au înțeles, mai bine zis, au înțeles care le este misia. În locul fumului aducător de vești bune, am observat că aproape toți negociatorii au propriile fumuri, cam negre e drept, semn că au luat-o pe ulei.

Ieri am văzut doi lideri de partid și un potențial candidat de premier care au ținut scurte speeches-uri. Au informat populația aceea care stă cu sufletul la gură să audă că acești vajnici negociatori, pe banii poporului, au făcut o mărgică, au produs ceva. Ei bine, toți trei , au declarat în fața camerelor, că nu au nimic de declarat, adică, spus pe românește au venit în fața camerelor doar să spele la varză.

La Cotroceni există un cârmaci, unul care ia mulți bani, care are mașină la scară și mulți paznici, are secretare, consilieri, un adevărat aparat administrativ, plus chelneri și alte cameriste. Mă așteptam, ca acest Inalt Funcționar să ia taurul de coarne și între două găuri la golf să transmită ordine clare celor de urzesc un nou guvern. Însă cum domnia sa, între o excursie în Egipt, o întrunire în Scoția și o partidă de golf, nu i-a mai rămas mult timp, a preferat să dormiteze pe banii babacei, adică ai poporului.

Cine dracu este poporul? De ce îi strică siesta de după masă și plimbarile de dimineață, prânz și seara ale Președintelui? De când Președintele are altă treabă decât aceea de a se simți confortabil în fotoliul prezidențial? Să se ia de urgență măsuri ca pe o rază de câțiva Km în jurul Palatului Cotroceni să nu circule nici o mașină, să nu demonstreze niciun individ căruia i-a intrat în cap că nu va ieși din iarnă din cauza veniturilor mici și a prețurilor mari. Asta este nesimțire să vii să deranjezi președintele, care face tot ce este posibil să se detașeze de problemele poporului, pentru toate nimicurile ce-i frământă pe aceea ce l-au votat și trimis în fruntea statului.  De ce trebuie să știe Iohannis că s-au scumpit gazul, curentul, alimentele și toate celelalte produse industriale? Crede vreunul că Iohannis merge cu coșul la Supermarket? Să fim serioși, el nu poate să-și țină în mână nici propriul palton, darămi-te să stea la rând în prăvălie. Avem un președinte domnos, rudă apropiată, dacă nu o fi o clonă a regelui Ludovic al XIV-lea, ăluia i se mai spunea și Regele Soare, ăstuia i se spune președintele întunericului. Nu greșesc, fiindcă de vrem cu bine din iarnă să ieșim va trebui să stingem lumina și să nu mai ardem gazul. Apropo de gaz, îl ard guvernanții de pomană.

Acești guvernanți care tot măcăne că nu mai pot de grija poporului, acum o freacă la rece, deși știu precis că în decembrie nu vor putea fi plătite salariile, pensiile și nici compensa facturile de curent și gaze din cauza lipsei banilor, care ar putea fi aduși doar printr-o rectificare de buget. Cui îi pasă? Astăzi suntem în 21 noiembrie, mai sunt doar 9 zile până ce luna se încheie. Ei și? Pretențios mai este și acest popor. Să le intre în cap, electoratul contează doar din patru în patru ani. Punct!

Spun liberalii că ei nu pot ceda funcția de premier, deoarece a fost votată în birorile lor statuare. Bun așa este, însă și Ciolacu a fost la fel votat de BP al PSD. Nu cred că BP al PNL este mai altfel decât cel al PSD. Chestiunea este de orgoliu, un orgoliu prost înțeles.

Negocieri, negocieri. Mai dă tu, mai lasă tu. Fură tu de la dezvoltare, fur eu de la finanțe, fură și tu de la Transporturi. E simplu. De ce nu vă înțelegeți?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...