miercuri, 10 noiembrie 2021

NESIMȚIȚILOR!

 

   


   De aproape două luni se spală la varză în spațiul public fără ca România să fie guvernată. Avem ca premier, acum demis însă tot în funcție, o persoană care este ruptă de orice realitate. Liberalii, în frunte cu Iohannis se poartă ca o domnișoară de moravuri ușoare în care, dintr-o dată, s-a trezit pudoarea și se poartă ca atare. Aleargă de la USR la PSD, ba s-ar culca cu social-democrații, ba s-ar așeza pe genunchii hastagiștilor. Se alintă, se pisicește, se gudură pe lângă Ciolacu, zgârie ușor la ușa reziștilor, doar, doar  are să fie primit în pat de unul dintre cele două partide, însă nu ar vrea să se consume căsătoria.

Mă uitam la „Realitatea Plus”, un post de televiziune care se vrea independent însă nu poate scăpa de vechile obiceiuri, multe neroade. Există o fătucă, ceva mai purie pe numele ei Anca Alexandrescu, realizator la mai sus menționata televiziune. Această fată, fiica unui mare jurnalist, a crescut în umbra PSD. Ce spun eu în umbra, chiar la masa PSD. A făcut parte dintre cei care au luat deciziile, sau și mai rău, care au influențat deciziile din postura de consilieră a lui A. Năstase, S.Oprescu, V.Ponta, L. Dragnea, V. Dăncilă. Lungă lista și lung timpul petrecut de către nervoasa ziaristă în mijlocul social-democraților. Dacă erau așa de răi acești pesediști de ce naiba nu ai plecat cucoană din rândurile unui partid care îți știrbea imaginea? Nu cumva porția pe care o aveai din banii PSD era mare?

Marinela Mititelu, o altă jurnalistă de la „Realitatea Plus”, sigur mai sunt și alții, însă mă opresc aici.

Acești jurnaliști, un fel de Rică Venturiano, care plâng pe umerii săracilor, însă au grijă să taxeze social-democrații că măsurile pe care le iau, ori vor să le ia, sunt populiste mă refer la astea cu creșterea de pensii, alocații și salarii, aici scriu despre acel nenorocit de salariu minim care este undeva la 1400 de lei net. Măi, jurnaliștii lu' pește prăjit, aceste măriri, care oricum nu sunt mari deloc, abia să ajute populația săracă a României să iasă din iarnă. Ăia care vor scăpa din brațele morții numită Covid.

Sunt convins că dacă la „Sănătate” va veni un ministru PSD și va aproviziona farmaciile și spitalele cu medicamente pentru tratarea bolnavilor de covid i se va reproșa că a luat măsuri populiste.

Adică pentru voi, deontologii lu' pește prăjit, tot ce se face pentru salvarea populației paupere de la moarte, fie prin îngheț și înfometare, fie prin tratarea în spitale, este populism?

Înainte de a face autostrăzi, salvați populația! E simplu. Așa procedează un guvern responsabil. Oricum autostrăzile sunt povești din care se storc bani. Investițiile sunt un sac fără fund unde se bagă niște foarte mulți bani care sunt trași în propriile buzunare de niște băieți foarte deștepți.

Cum poți Marinela Mititelu să spui că a mări pensia nenorociților care își cumpără cu bucata pastilele pentru boliile de care suferă este populism? Din nenorocire sărăcia este un adevăr groaznic de trist. Nu pensionarii au adus România în faliment. Pensionarii de astăzi construiseră, de bine, de rău, ceva în vreo treizeci de ani de socialism. În treizeci și doi de ani de capitalism ce s-a construit? Aud? Voi ziariștii așa ziși de dreapta împreună cu clica de îmbuibați ați distrus România.

Cu scârbă aud leitmotivul:„sunteți de treizeci de ani la guvernare cu referire directă la PSD, uitând totodată că dreapta a avut Președintele timp de 21 de ani, iar guvernarea de dreapta a fost timp de 18 ani. Asta ca să ne liniștim cu aruncarea lăturilor în capul PSD. Încă un amănunt, niciodată în guvernarea de dreapta, în afară de 2008 când PSD-ul a forțat mâna premierului Tăriceanu, dreapta nu a făcut mărire de salarii și pensii. În 18 ani de ce nu ați făcut autostrăzi? De ce nu ați construit spitale? Nesimțiților!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...