duminică, 28 noiembrie 2021

Atenție, vine Rareș Bogdan de la Bruxelles, vedeți voi pe dracu!

 


   În PNL există, pe lângă mulți alți lideri, unul care face notă discordantă de restul conducerii PNL, acest ins, original, se numește Rareș Bogdan. Domnul Bogdan este europarlamentar din partea PNL.

Nu nu vă gândiți că acest nume cu rezonanță, cu putere atât în prenume cât și în nume ar avea ceva din Petru Rareș, Bogdan întemeitorul, Bogdan al II-lea, tatăl lui Ștefan cel Mare, ori cu Bogdan al III-lea cel chior. Nici vorbă. Rareș Bogdan al nostru este un oportunist, un narcisist feminizat, pensat și machiat ca un faraon antic. Acest ardelean care vorbește privindu-se în oglindă și scuipându-se tot timpul să nu se deoache la cât se vede de frumos și de deștept, a fost întâi jurnalist, din această postură înjura în cel mai obscen mod PNL-ul. Domnul R.B. a lăsat jurnalismul, care era mai puțin bănos și s-a înscris în PNL unde a fost primit cu flori și funcția de prim-vicepreședinte al partidului. Domnul fost jurnalist a candidat primul pe lista europarlamentarilor din PNL și a fost trimis de către electorat în Parlamentul European unde are o îndemnizație uriașă și răspundere mică spre deloc.

După alegerile parlamentare din 2020 PNL s-a clasat al II-lea după PSD ca număr de parlamentari. Cum la Cotroceni este chiriaș, cu chiria plătită de popor, Klaus Iohannis care, în loc să fie în parteneriat cu țara, este în parteneriat, contra Constituției, cu PNL, a desemnat pe Câțu să facă un guvern de coaliție cu USR, UDMR și minorități.

USR-ul, în cadrul coaliției, a jucat la rupere, a uitat de binecuvântarea lui Iohannis, de programul liberalilor, făurind o politică antisistem, antipopor, antiromânism. Aș putea da exemplul ministrului sănătății Voiculescu, al urmașului său la scaunul sănătății Ioana Mihăilă, Ghinea, oameni fără orizont, fără interes pentru țară, pentru pacienți, pentru pandemia care s-a statornicit în tot și-n toate.

Toate aceste jocuri anti România, anti liberali, anti popor, USR-ul le făcea în mod deliberat, știau că liberalii sunt prinși în propria cursă și nu aveau nicio scăpare. Orban, Cîțu și Iohannis strigaseră până la răgușire că ei nu se vor alia cu PSD. Ori USR-ul tocmai pe acest lucru se baza, pe faptul că liberalii erau condamnați să guverneze cu reziștii, de aceia deveniseră niște copii teribili ai coaliției.

Liberalii au simțit că useriștii vor să-i încalece, sondajele dovedeau acest lucru, PNL scăzuse la 14-15% intenție de vot. Au hotărât, de fapt Iohannis a hotărât să rupă alianța cu USR. USR-iști, proaspeți în politică, neunși cu toate alifiile, au jucat la ofsaid. Jocul a fost fatal pentru ei, geaba au plâns, s-au jelit așa de tare încât Orban, de mila lor, a demisionat din PNL. Iohannis nu a fost de întors din drumul lui, voia liniște, are nevoie să se concentreze cum trimite mingia de golf la gaura nouă, vine iarna, trebuie să schieze, nu mai vrea gălăgie. Ordinul de zi dat de Iohannis liberalilor a fost clar: alianță cu PSD, UDMR și Minorități. Asta a zis cotroceanu, asta a făcut Cîțu.

Au negociat, au dezbătut, s-au înjurat, și-au tras ghionturi politice până la urmă a ieșit o alianță, cu un program de guvernare, formată din PNL,PSD,UDMR și minorități. Fiindcă liberalii plângeau prea tare, PSD-ul, din condescendență, gândindu-se mai ales la crizele mari care domină România, a dat satisfacție PNL să-și pună premierul. Însă, cine are premierul are și cea mai mare responsabilitate, așa a gândit PSD.

Premierul urmează să aibă mandat limitat până în mai 2023, de atunci în colo primul ministru va fi de la PSD. Doamne ajută să reziste până atunci!

De la Bruxelles, Bogdan Rareș, proaspăt rimelat și fardat, s-a auzit cum avertiza PSD-ul că dacă face figuri la guvernarea de acum, din mai 2023 va veni el ca ministru în guvernul pe care îl va prezida PSD-ul și or să vadă social-democrații pe dracu. Măi frumusețe feminină, măi Greuceanule, măi Făt-Frumos în travesti, măi Ileana Cosânseana cu operație de schimbare de sex, dacă ești așa de tare și forțos de ce nu ai intrat în guvern acum? În aceste momente țara noastră, România, presupun că știi cum se numește, trece prin crize foarte grele, cu mari impacturi sociale, financiare, politice și de sănătate, acum era nevoie de un mare patriot așa cum pretinzi a fi. Vrei să-ți spun eu de ce nu ai venit? Nu pentru că ai niște proiecte, astea puteau fi duse la capăt și de alții. Nu ai venit dintr-un calcul simplu, ca ministru în România câștigi cam 20% din îndemnizația de europarlamentar. Mai mult decât atât, funcția de ministru, mai ales în aceste vremuri, este una cu mari riscuri să nu dureze și atunci rămâneai pe afară, pierdeai și de la Bruxelles și din țară. Ăsta ești tu, un oportunist, așa te poți sacrifica, vorbind, nu punând osul la treabă.

Te cred că îți dorești să-ți treci în CV funcția de ministru, de aceea în mai 2023 poți veni de la Bruxelles ca ministru fiindcă nu vei mai pierde mult de la Parlamentul European, în 2024 vor fi noi alegeri. Bune calcule ai făcut, politicianule!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...