duminică, 30 ianuarie 2022

Despre lepră și lepre

 


   Astăzi 30 ianuarie sunt prăznuiți sfinții Vasile cel Mare, Grigore Teologul și Ioan Gură de Aur. Urez multă sănătate, fericire, împlinirea tuturor dorințelor tuturor celor ce poartă aceste nume. La mulți ani!

Tot astăzi este ziua mondială împotriva leprei. După cum se știe boala este foarte contagioasă și are urmări dintre cele mai nefaste. Totuși știința a reușit să stopeze această boală care în trecut a făcut mii de victime. Este adevărat că am reușit stoparea leprei ca boală, însă am rămas cu leprele.

Leprele sunt indivizi care produc mult rău societății. Ei se găsesc așezați pe diferite trepte sociale ajungând chiar să ocupe posturi cheie în administrarea țării,exp. Președinte de țară, Prim Ministru, Miniștri, Consilieri Prezidențiali, Judecători, Procurori, Polițiști, Jandarmi, doctori, profesori, jurnaliști, etc.

Se recunosc doar la o privire mai atentă, mai ales dacă privirea o face un polițist, un procuror, aceștia adună probe despre lepră, îi controlează simtomatologia, îi verifică istoricul bolii, apoi cu dosarul de caz  merge la un judecător care va stabili tratamentul în funcție de gravitatea bolii, a se citi faptei.

Acestea ar putea fi posibile dacă polițistul, procurorul și judecătorul nu sunt și ei atinși de boală și nu au ajuns niște lepre, nu leproși.

Pentru ca toată lumea să poată identifica mai ușor leprele voi aduce definiția leprei din DEX:

Om lipsit de: conștiință, caracter, fără scrupule, ticălos. Viciu care macină chipul moral al omului.

Nu-i așa că acum ați descoperit toate leprele care ne înconjoară, care ne face viața grea, care fură profitul munci noastre? Sunt ticăloși și-s mulți. Doar vaccinul justiției poate eradica, ori cel puțin diminua efectul acestor nenorociți care ne-au despuiat și ne-au furat toată agoniseala țării.

Pentru ca justiția să administreze cu adevărat vaccinul împotriva leprelor, trebuie ca ea mai întâi să se scuture de ticăloșii din interiorul justiției. De asemenea trebuie să adune toate leprele din poliție, procuratură, politică, administrație, mass media, doar după ce se va face această epurare în scop sanitar-moral, se va putea trece la tratare în masă a leprelor de tot felul, multe emanate din revoluție, altele sunt ereditare, iar altele sunt infectate prin contactul cu alte lepre.

Dumnezeu să ne ajute! E Singurul deocamdată. Poate peste niște ani vor mai fi și alte instituții care vor lupta împotriva leprelor.

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...