sâmbătă, 10 iunie 2017

Alocarea a 2% din PIB armatei l-a făcut pe Iohannis prietenul lui Trump



    Am ascultat cu sufletul la gură, cum Trump îi mulțumea lui Iohannis pentru cei doi la sută din PIB alocați pentru armată, adică pentru NATO. De bucurie l-a scos în fața clasei, cred că-l pune și la gazeta de perete pentru că este cotizant  fruntaș. România a fost lăudată de Trump și dată ca exemplu celorlalte  state care sunt corijente la capitolul cotizare cu bani la NATO.
De fapt la începutul conferinței de presă Trump a scos în evidență mai mult Qatarul, decât România.
La ce ne așteptam de la acestă vizită? Chiar speram la mai mult? Numai aserviții lui Iohannis și filo americanii fără discernământ văd un succes în ceea ce a fost aseară.
Eu am văzut un președinte mic al unei țării încă independente, cum se gudura pe lângă Marele Licurici.
Să reținem, de aici a ieșit în câștig doar Iohannis și Codruța Koveși, România nu a câștigat decât vorbe goale, fără acoperire în fapt. Despre eliminarea vizelor nici nu s-a discutat, dar să mai existe vreun început de acord! Chiar am pierdut 6 miliarde de dolari care vor merge pe armament în America, în loc să-i investim în industria noastră de armament, de tehnică de luptă și logistică.
Koveși este normal să fie lăudată  de american pentru lupta împotriva corupției și să fie încurajată să meargă pe acest drum, pentru că nici un intreprinzător american nu a fost acuzat de evaziune fiscală, sau de altă infracțiune economică. Cu alte cuvinte el a spus așa :”continuați cu lupta împotriva corupției, dar aveți grijă să nu vă atingeți de cetățenii nord americani, chiar dacă vă fură ca-n codru, exp Bechtel”. Acum să fiu serios totuși, Bechtel nu a putut fura fără largul concurs al guvernanților români.

.
Pentru ce ne trebuie războaie, nu putem găsi lideri pacifiști ? Lideri care să iubească oamenii, cum dracu găsim numai șefi de state, mă refer la cele puternice , belicoși și dornici de vărsare de sânge? Cum poți să stai într-un birou ultra elegant și să ordoni :”Foc”!, știind că după ce tu ai dat ordinul, mii de oameni vor muri?
Trebuie SĂ ÎNȚELEGEM CĂ, ÎN CAZUL UNUI RĂZBOI NATO-RUSIA VA CÂȘTIGA doar MOARTEA. Da, moartea va fi singura câștigătoare , căci greu va scăpa cineva din acest foc. Armele de distrugere în masă vor fi folosite într-o veselie. Să nu uităm că în august 1945 s-a creat un precedent atomic, după ce americanii au dat bombele atomice asupra orașelor japoneze Hiroshima și Nagasaki. Acum va exista scuza precedentului. Câți bani am putea economisi, dacă nu ar mai exista această înarmare exacerbată?
Toată presa a sărit în sus de bucurie că Trump l-
a bătut pe umăr pe Iohannis și a numit România și pe liderul ei prietenii americanilor.
Cum să nu o facă când este posibil ca din cei 2% , adică din vreo 6 miliarde de euro , vreo 2-3 miliarde să ajungă în SUA contra unui import de armament  la mâna doua? Trump a arătat europenilor din NATO, ”vedeți, el e prietenul meu pentru că a alocat 2% din PIB pentru NATO, adică pentru SUA”!
Banii ăștia îi puteam folosi în industria noastră de armament și logistică militară, ar fi fost benefic pentru economia noastră.
Doamne, cât de mici suntem! Cum nu putem înțelege, că nu suntem prietenii americanilor, dacă eram  prietenii lor, ar fi discutat, cel puțin, despre ridicarea vizelor. Ori nici măcar nu s-a pus pe tapet asta, Trump chiar a accentuat că nu s-a discutat această problemă.

Mă așteptam ca politica lui Trump să fie una de pacificare a lumii, nu de a întreținere a conflictelor și de posibilitatea deschiderii altor conflicte.
Aș vrea să văd un Trump care să-l invite pe Putin la o cafea, un ceai, o vodcă, un scotch, un whisky, mă rog ce vor să bea, iar acolo să discute toate diferendele de opinii și interese, apoi să hotărască , dacă nu se înțeleg, să o ia de la capăt, o dată, de două, de nouăzeci de ori  până ce ajung la un rezultat. O alianță sau o pace trainică încheiată între SUA și Rusia, ar fi un semnal pozitiv pentru întreg mapamondul. Atragerea în acest pol de pace a Chinei și Indiei ar putea fi o lovitură puternică dată tuturor celor care ar mai amenința pacea pe glob, iar terorismul ar suferi o puternică lovitură.
Nu, așa ceva nu se va întâmpla, nu pentru că nu ar fi posibil, ci pentru că nu se vrea. O pace durabilă ar presupune scăderea cursei înarmării, ceea ce nu ar conveni marilor corporații specializate în armament și logistică militară, ar însemna miliarde de dolari pierduți.
Există interese puternice de ordin economic, comercial, politic și strategic. Și Rusia și SUA sunt state bogate, poate cele mai bogate din lume, doar că nu le este suficientă bogăția lor, vor să dețină totul, vor să devină Dumnezei și să decidă soarta lumii.
Pe de altă parte SUA au o datorie externe uriașă, mare parte către China, prăbușirea acestui uriaș stat ar duce la prăbușirea economiei Europei, ar fi un tzunami care ar cutremura economia globală. Exportul de armament și starea de incertitudine mențin SUA pe linie de plutire.
De ce 2% din PIB pentru armată? Dacă nu ar exista aceste conflicte belicoase artificiale, acești bani ar merge în activități civile.
Mai devreme sau mai târziu SUA, Canada și țările din America de sud, vor trebui să plătească pentru tot sângele vărsat pentru ca ei să prospere. Vorbim de cea mai democrată țară din lume. Să nu uităm că până prin deceniul 7 al sec. trecut negrii nu aveau aceleași drepturi cu albii.
 Se vorbește de genocid și holocaust făcut peste tot în lume, dar uciderea băștinașilor de pe întreg cuprinsul american, indiferent că vorbim de dakotani, apași, mayași, incași, etc. cei botezați drept indieni, despre asta nu spune nimeni nici un cuvânt. Pământul american este îmbibat cu sânge nevinovat, ”un indian bun, este un indian mort” spunea un general american.
Bun, astea au fost, pentru ce au existat atâtea războaie dacă nu am înțeles nimic din ele?
Oamenii au știința comunicării, de ce nu comunică de așa natură încât să se înțeleagă și o fac doar pentru aș da în cap cât mai sofisticat,  doar moartea nu a progresat ea ia  sufletul după ce, un glonț, o schijă, un gaz letal a chemat-o. Cum se numesc oamenii care ordonă uciderea altor oameni? Simplu:CRIMINALI. Da, dar ei sunt criminali doar dacă sunt în armata care a pierdut războiul,dacă sunt în tabăra învingătoare se numesc eroi. Așa au fost numiți Președintele SUA Truman și ofițerii din avionul ”Enola Gay”, avion care a adus moartea la Hiroșhima prin bomba atomică numită ”Little Boy” (băiețelul), nu au fost numiți ucigași, deși asta făcuseră, omorâseră peste 60.000 de oameni NEVINOVAȚI, au fost eroi.
În concluzie, vizita Președintelui român în SUA a fost una de imagine pentru Iohannis, iar pentru România doar vorbe goale și 6 miliarde de euro mai puțin în buget. Vom vedea cât revin SUA pentru a ne vinde armament de mâna doua.
Eliminarea vizelor pentru cetățenii români însemna o vizită de răsunet, așa nu există ecou.
Mulțumesc Simona Halep pentru dăruire și eroism, te-a învins o jucătoare puternică, mai norocoasă, dar despre care se va vorbi în viitor. Succes Simona! Astăzi ai făcut pentru România mai mult decât a făcut Iohannis în America! Mulțumesc!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...