sâmbătă, 8 noiembrie 2014

Scrisoare către politicieni

       Urmăresc scena politică românească de 25 de ani, tot de atâţia ani am trecut prin toate stările sufleteşti ocazionate de politica românească. Am văzut dezbateri politice elegante în pioneratul democraţiei noastre, pentru ca astăzi să ajungem să ascultăm dezbateri sterile, golite de orice conţinut, transmise într-un limbaj la limita acceptibilităţii. Dezbaterile politice seamănă foarte mult cu telenovele despre aşa zisele noastre vedete, un fel de Lis, Oana, Amantul şi nevasta amantului. Nu şti care cu care se culcă, al cui este copilul, tatăl e naşul, ori amntul e tatăl?
Tot acest comportament al politicienilor este justificat de lipsa de reacţie a alegătorilor. Poporul se comportă precum ciobanul Moldovan care, deşi avea toate datele despre ticăloşia ce o pun la cale cei doi tovarăşi ai lui, alege resemnarea. Astfel îşi pune în ordine propria înmormântare, lăsând mână liberă criminalilor să pună mâna pe avera sa. În acelaşi mod am procedat şi noi cetăţenii acestei ţări, am băgat capul în nisip şi ne-am făcut că nu vedem răutăţile şi furturile făcute de clasa politică, ori de aşa zişii investitori care au furat ţara sub oblăduirea clasei politice.
     Am fost mituiţi fie cu salarii compensatorii, fie cu promisiuni neonorate cum au fost cele referitoare la procentul de 8% din acţiunile Petrom avute la data vânzării către OMV şi care trebuiau să revină salariaţilor la preţul vânzări per acţiune din 2003, data când a fost cumpărat de OMV, fie prin şomaj tehnic. Toate acestea au dat posibilitatea politicienilor să aibă linişte în ţară, să se poată ocupa nestingheriţi de devalizarea ei.
Au fost făcute de-a lungul celor 25 de ani tot felul de alianţe, mezalianţe, concubinaje, amantlâcuri, căsătorii şi tot atâtea divorţuri politice. Treptat, treptat, oamenii au intrat în capcana acestor combinaţii, au fost atraşii de mirosul scârbelnic, al chiloţilor murdari întinşi pe sfoara politică. Centura politică a pătruns în studiourile de televiziune, în dezbaterile publice şi chiar în Parlament. La tot pasul te întâlneşti cu cea mai crudă demonstraţie de curvăsărie politică, astăzi se iubesc, se alintă sunt gata să o facă în public, ca a doua zi să auzim că cei doi s-au despărţit din cauza adulterului. Numai spun că în proporţie de 50% politicienii au trecut prin toate partidele, au dormit prin toate paturile, s-au aliat în toate combinaţiile, practic numai există nici un fel de posibilitate a unei noi alieri care poate să fie virgină. Toate aceste migrări şi prostituări ,au fost făcute de dragul banului şi în detrimentul cetăţeanului. În 25 de ani nu am văzut nici un politician să protesteze public şi chiar să treacă la măsuri extreme împotriva sa ca, avertizment la modul în care se fură şi se guvernează Ţara. Da, am văzut politicieni care au protestat, pentru că au fost scoşi
de la masa unde se împărţea „tainul”
      Suntem un popor răbdător, prea răbdător chiar, alţii ar spune că suntem de-a dreptul masochişti, cum altfel s-ar putea defini indiferenţa noastră la despuierea propriei Ţări, la îndatorarea copiiilor şi nepoţii nepoţilor noştri, cu zeci de mii de miliarde de euro..Numai putem spune precum înaintaşul nostru că :România nu este a voastră, ci a urmaşii urmaşilor voştri în veacul vecilor, acum spunem că România este datoare în veacul vecilor.
Nu am protestat, am lăsat oamenii să îşi facă mendrele, să-şi mănânce „tainul”liniştiţi, justiţia a avut şi ea rolul ei în acoperirea matrapazlâcurilor aşa zişilor patroni, să mă ierte D-zeu, sper să fie şi vreunul cinstit şi onest printre ei.
      După 25 de ani parcă începe să se scrie un nou capitol în justiţia din România. Am senzaţia că Vitoria Lipan a plecat în căutarea bărbatului dispărut împreună cu toată averea, e greu drumul, afară e iarnă, e ger, e viscol, dar Vitoria nu se lasă, mai întreabă pe unul, mai cercetează pe altul, uşor, uşor ia urma criminalilor. Şi pe ea au încercat să o întoarcă din drum, ca şi pe Vitoria noastră modernă, spunându-i-se că e drumul greu şi plin de pericole, încă nu se ştia de dosarele politice. Dacă se insistă, şi se va merge pe drumul drept, oricât va fi de greu, se vor găsi criminalii şi jefuitorii, iar poporul va participa la parastasul economiei omorâte de politicieni.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...