sâmbătă, 1 noiembrie 2014

Victor Ponta Preşedinte


        Mâine mergem la vot pentru a ne alege un nou Preşedinte de Ţară. M-am decis greu cu cine să votez, oferta este mare, dar calitatea mărfii lasă de dorit. Am luat prin eliminare toţi candidaţii, am constatat că doi dintre ei au şanse reale pentru a ajunge în turul doi. Nu sunt cei pe care eu mi-i doresc, dar cum nu sunt singurul votant, sunt deacord cu majoritatea.
      Un Preşedinte trebuie să fie un bun român, să aibă calităţi incontestabile de negociator, să fie un fin diplomat, să înţeleagă mersul evenimentelor în lume, să găsească noi oportunităţi de colaborare şi schimburi comerciale, altele decât cele din UE. Un bun Preşedinte trebuie să ştie a mânui verbul, a construi fraze frumoase în discuţiile diplomatice, fără a spune prea multe. Un bun Preşedinte trebuie să aibă un rol constructiv, nu să fie o soacră mereu nemulţumită, un Gică contra la orice idee care nu este izvorâtă din capul său prezidenţial. Un adevărat Preşedinte trebuie să uite din ce partid provine, el devenind prin votul alegătorilor, proprietatea cetăţenilor care au investit votul lor în independenţa sa politică. Un Preşedinte serios are o singură Doamnă, soţia sa, celelalte Elene nu au făcut nici un bine istoriei de-a lungul timpului, începând cu Elena din Troia, Elena Lupescu, Elena Ceauşescu, ori Elena Udrea cea de toate zilele. Un adevărat Preşedinte trebuie să fie arbitru în societate, fără să facă blat pentru cineva anume. Înformaţiile primite de la diferitele servicii secrete, ori mai de suprafaţă, nu trebuie folosite pentru a şantaja, ori pentru a intimida adversarii personali, ori politici. Viitorul Preşedinte nu trebuie să uite că, acum demiterea sa este floare la ureche, putându-se făptui mult prea uşor., deaceea atenţia lui trebuie să fie foarte mare la cuvintele ce le aruncă în public, la gesturile ce le va face. Un Preşedinte corect trebuie să respecte Constituţia ca pe o icoană, să doarmă cu ea la piept, fără să o violeze, aşa cum s-a mai întâmplat.
       Klaus Iohannis, din analiza puţinelor cuvinte rostite în public cu diferite ocazii, am constatat o mulţime de greşeli impardonabile şi inabile, greşeli care în postura de Preşedinte îl poate costa. Vorbirea greoaie, în care foloseşte un număr redus de  cuvinte, putea face din Iohannis un om cumpătat, dar faptul că rosteşte  minimum  de cuvinte în care sunt strecurate, fără voia lui, o mulţime de greşeli capitale, mă face să cred că îi lipseşte exerciţiul vorbirii, fapt ce nu va putea face din el un bun negociator şi diplomat. Nu reiau greşelile, ele au fost destul de mult timp rostogolite pe toate posturile de televiziune. Faptul că ştie fizică şi poate da meditaţii, ghinion, nu-l ajută în exercitarea funcţiei de Preşedinte al României, din aceste motive şi în plus alianţa PNL  prin fuziune cu PDL, mă determină să nu îi dau votul meu.
      Victor Ponta, un om tânăr cu verbul la purtător, un fin diplomat, un om care a demonstrat calităţi reale în exercitarea funcţiei de Prim Ministru, sigur au mai fost şi greşeli, dar au primat măsurile bune. Un om care a arătat că nu este adeptul conflictului, al hârjoanei politice, că este un om al echilibrului şi al înţelegerii între instituţiile statului, este un om care din postura de Prim Ministru a găsit soluţii pentru îndreptarea greşelilor făcute de guvernul Băsescu-Boc-Ungureanu. Poate că nu este candidatul ideal pentru cea mai înaltă funcţie în stat, dar de departe este cel mai bun dintre toţi candidaţii aspiranţi la fotoliul prezidenţial. Mâine şi pe 16 nov. voi vota VICTOR PONTA PREŞEDINTE.
     Totuşi cel mai important este faptul de a ieşi la vot, nu contează cu cine votaţi, important este să vă exprimaţi voinţa prin votul de mâine, anularea votului poate constitui un avertisment dat clasei politice.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...