sâmbătă, 21 mai 2016

De ce trebuie să votez pe 5 iunie?


      În curând vor fi alegerile locale, politicienii, ne îmbie cu ofertele lor ambalate mai frumos decât produsele chinezești de proastă calitate.” Dacă mă votați pe mine, voi face să curgă lapte pe străzile comunei” își declamă oferta un candidat  liberal . ”Dacă mă votați pe mine, voi face să curgă miere pe străzile comunei”, strigă un candidat PSD. Bravo băieți! Îmi vine să strig : ”modificați parlamentarilor legea, să punem câte doi primari în fiecare sat”. Așa vom avea lapte și miere în comună, câinii vor umbla cu covrigi în coadă, lumea va fi fericită.
Posibil ca vreun cârcotaș să mârâie, până la urmă de asta sunt cârcotași, să cârcotească. Unii din această specie, oameni cu sufletul negru, nesimțitor la promisiunile domnilor candidați, vor zice : ”băi da, canalizare nu faceți, gropile din drum nu le asfaltați? Microbuz pentru transportul elevilor nu aduceți?”. Ce oameni? Păi dacă aveți lapte și miere, ce dracu vă mai trebuie canalizare și asfalt? Domnilor politicieni, nu vă uitați în gura ăstora, care nu vor progresul satului, vedeți-vă de treaba dvs. Adică cum devine chestia, de 26 de ani se face campanie electorală, de 26 de ani se minte, se promite, se dau acadele la copii și zăhărel la adulți. Nimeni nu s-a revoltat după patru ani de mandat, când, același primar a venit cu aceeași ofertă prăfuită, a momit electoratul cu același zăhărel, iar pe copii cu acadele. Și tot ca de fiecare dată electoratul s-a ales cu zăhărel virtual, iar copiilor li s-au luat acadelele din gură pe jumătate mâncate. Anul acesta promisiunile sunt serioase, candidații sunt țepeni de parcă morcovul nu ar mai fi fost pus în ciorbă, ci înfipt în partea lor dorsală. Plini de importanța momentului, dar mai ales cu inima cât un purice și gata să reteze morcovul, din cauza emoțiilor cauzate de rezultatul de la vot; dacă iese câștigător, prin urmare este uns primar, își va putea plăti obligațiile, față de patronii care l-au sponsorizat la negru. Dacă va pierde alegerile, va avea o problemă, banii sunt mulți, iar posibilitățile de rambursare aproape nule.
”Investitorii”, dornici de chilipiluri și bani negri, vor face presiune pe candidatul perdant pentru aș recupera banii.
Prin urmare, de ce trebuie să merg la vot? Să votez veșnicile minciuni, pe care domnii candidați au bunăvoința să ni le bage în urechi din patru în patru ani? Ce se poate observa după 26 de ani de democrație, după 26 de ani de vot liber, după 26 de de pluripartitism, după 26 de ani de ascultat sloganuri și promisiuni electorale deșănțate? Nimic bun, țara a fost distrusă, economia este la pământ, datoriile la băncile străine au crescut, fără ca România să facă mari investiții. Datorită primarilor, președinților de consilii județene și diferiților miniștri, avem zeci de regi ai asfalturilor milionari în euro, iar drumurile  degradate fără a fi asfaltate. Autostrăzile sunt niște crâmpeie de drum care nu duc nicăieri, poate mai puțin A2 care a dat Dumnezeu, să ajungă la destinație.Pe cale de consecință mă întreb: ”ăștia de unde dracu au luat atâția bani, de au ajuns milionari în euro”. Dacă nu avem autostrăzi, dacă nu avem drumuri asfaltate, de ce avem regi ai asfalturilor multimilionari în euro?” Simplu, pentru că au furat împreună cu primarii, președinții de consilii județene și miniștrii. În România nu trebuie să construiești cu adevărat, trebuie să furi temeinic. Asta au înțeles foarte bine aleșii noștri, aproape sunt mândru, eu ca cetățean plătitor de impozite și taxe, de modul deschis și ingenios prin care reușesc să jefuiască banul public. Spitalele care țin de Consiliile județene, funcționează în sistem de avarie, nepăsarea managerilor pentru viața pacienților este vecină cu crima. Cum altfel se poate cataloga cumpărarea substanțelor dezinfectate fără a le fi verificate concentrația și eficiența?  Nu a fost nici greșeală, nici neglijență, a fost intenția clară de fraudă în scopul însușirii unor mari sume de bani.Aceste substanțe au fost achiziționate cu bani mulți, apoi s-au dovedit a fi diluate de câteva zeci de ori.Nu a păsat niciunui manager că poate pune în joc viața bolnavilor, nu contează pacientul, contează buzunarul aleșilor și al managerilor. Pacienții mor cu zile din cauza unor microbi intra spitalicești, sau nu pot fi descoperite cauzele morții, vezi cazul bebelușilor din Pitești. Încă se bâjbâie pe diagnostic, mai precis pe cauzele care au dus la decesul copiilor. Nu pot să mai votez primarii și președinții consiliilor județene care au avut mai multe mandate, motivul? Încerc să le protejez sănătatea, crapă de grăsime, fălcile le atârnă ca la buldogi. Pentru buna funcționare a inimii lor și pentru traiul liniștit în  palatul construit cu mare trudă în timpul mandatelor de primar, sau președinte al consiliului județean, nu voi mai vota cu ei. Țin foarte mult la familiile lor, pentru a nu le rămâne tinerele amante văduve. Ne votându-i le dau posibilitatea să-și cheltuiască liniștiți uriașele sume de bani strânse, plus că îi scot și din ochii DNA.
     Voi vota tinerii membrii de partid care vor fi puși pe liste, băieți supli, cu ochii avizi de a face avere cât mai repede. Doar ăștia pot duce mai departe, politica instaurată în Țară de înaintașii lor și duce mai departe cu ”cinste”, misiunea de jefuire a țării. Poate că se vor îngrășa, poate vor cheli și le vor crește burțile, dar ce contează când acțiunea de jaf și furt, de corupție și traficare a funcțiilor publice, este dusă cu abnegație mai departe.
În 26 de ani de democrație am fost cumpărați, vânduți, traficați, înrobiți, jefuiți, tâlhăriți și jupuiți de vii. Nimănui nu-i pasă, nici un ales, fie el local, sau parlamentar, nu își amintește de noi decât timp de o lună de zile din 4 în 4 ani, în timpul campaniei electorale.
Vin și plâng pe umerii noștri, de dorul nostru, de dragul nostru, de grija noastră, blestemând cu lacrimi de crocodil pe cei care au fost la putere și au contribuit la degradarea vieții noastre sociale. Ne promit că ne vor bandaja rănile, că ne vor face sănătoși, că se vor îngriji de sănătatea și prosperitatea noastră. Că va curge lapte și miere. Îi mai pot crede? Nu pot fi atât de naiv, atât de credul, să cred perpetuum în niște minciuni fără acoperire.
      Primarii, președinții de consilii județene, vin și spun:”alegeți-ne pe noi, dar votați-ne și consiliul, pentru a putea duce la îndeplinire toate propunerile. Nici pe ăștia nu-i pot crede, este tot o veche minciună, un slogan perimat.
Aș putea să-i votez uitându-mă la partidul din care provin. Aici am o problemă, majoritatea aleșilor locali, au fost navetiști între stânga și dreapta. Majoritatea au fost liberali, țărăniști, social-democrați, nici ideologia nu poate fi un criteriu pentru traseiști. Ideologia de partid este crezul lăuntric al individului. Aceasta se poate perfecționa, dar niciodată schimba.
      În concluzie, voi merge la vot, pentru a vota un candidat credibil, un candidat care are o anumită ”garanție morală”; dacă nu-l voi găsi, voi anula votul, nu voi putea vota, un primar, președinte de consiliu județean care, până acum a adunat averi și risipit banul public. Va trebui să fiu foarte atent, bandiții știu să fie perfizi.
    

4 comentarii:

  1. Prin urmare, de ce trebuie să merg la vot? Să votez veșnicile minciuni, pe care domnii candidați au bunăvoința să ni le bage în urechi din patru în patru ani? Ce se poate observa după 26 de ani de democrație, după 26 de ani de vot liber, după 26 de de pluripartitism, după 26 de ani de ascultat sloganuri și promisiuni electorale deșănțate? Nimic bun, țara a fost distrusă, economia este la pământ, datoriile la băncile străine au crescut, fără ca România să facă mari investiții.

    RăspundețiȘtergere
  2. Prea multa vorbărie, nu e timp pentru a citi tot. Dar la întrebarea" de ce să votez" se răspunde cu un raționament simplu: în mintea fiecăruia se creează o ierarhie a candidaților, drept consecință e unul care îți place CEL MAI PUȚIN. Nevotâd îl favorizezi pe acesta.

    RăspundețiȘtergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  4. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere

Vremuri de cumpănă

  În urmă cu 35 ani, oamenii, mai ales tineri, cădeau secerați de gloanțele unui regim tiranic. Sătui de frig și înfometare, cetățenii Român...