miercuri, 19 octombrie 2016

Victoria Liei Olguței Vasilescu asupra DNA. Cine plătește pentru abuzurile DNA?

    ”A fost nevoie să moară oameni ” spunea un nene care, este, printr-un accident nefericit pentru noi, președintele României. A fost nevoie să plece Lidia Stanciu de la șefia ÎCCJ, pentru ca instanțele de judecată să rămână libere, să poată judeca în numele și spiritul legii.
În urmă cu câteva luni, în timpul precampaniei electorale de la locale, Lia Olguța Vasilescu, primarul în exercițiu al orașului Craiova era chemată la DNA, ca apoi să fie încătușată, plimbată prin fața camerelor de luat vederi ale televiziunilor, era un adevărat trofeu pentru DNA  reținerea frumoasei primărițe. Tribunalul a respins cererea procurorilor de arestare a D-nei Vasilescu, aceștia plasând-o în arest la domiciliu. Măsura restrictivă a determinat-o pe primăriță să declare recurs și să-și strige nevinovăția și abuzul la care este supusă. Instanța de recurs ridică toate restricțiile, iar Olguța Vasilescu este din nou liberă. Urmează un lung proces prin care d-na Vasilescu își cere, dreptul de a vorbi, despre ceea ce se găsește în dosar, cu atât mai mult cu cât ancheta penală se încheiase, dar și ca răspuns la scurgerile de informații pe care procurorii le dădeau în presă.
    Ajunsă în sala de judecată, mai precis Camera Preliminară, în ciuda eforturilor depuse de procurori pentru a face dosarul penal cât mai credibil, judecătorul înlătură o serie întreagă de probe din dosar considerându-se luate nelegal. Astfel dosarul rămâne lipsit de conținut și retrimis procuraturii să se spele pe cap cu el.
Doamna Vasilescu prin poziția hotărâtă luată împotriva abuzurilor făcute de niște procurori lipsiți de profesionalism, ca să nu spun că au fost influențați politic, a determinat instanța să privească cu atenție probele de la dosar și să judece în consecință. Rezultatul s-a văzut. De atunci vorbim de o serie întreagă de achitări făcute de instanțele de judecată, față de inculpați trimiși de DNA. Dosarele sunt făcute în dorul lelii, știindu-se faptul că pe vremea șefiei Lidiei Stanciu la ÎCCJ era suficient, ca inculpatul să fie trimis în judecată, pentru ca instanța să pronunțe o condamnare, contând puțin spre deloc probele materiale din dosarele penale. Putem crede că pe coperta dosarului, procurorul scria cu creionul și pedeapsa care urma a fi dată.
Văzând ceea ce se întâmplă acum, cum dosarele întocmite de DNA sunt respinse pe bandă, mă întreb: câți condamnați la comandă vor fi  prin închisorile patriei și câți dintre cei care ar trebui, să populeze aceste închisori își petrec vacanța prin stațiuni exotice?
    Acest lucru se întâmplă pentru că justiția se interferează cu politicul. Nu o spun eu, o spune cel mai mare antibăsit în viață Traian Băsescu, el ne explică seară de seară, cum a construit sistemul de presiune și cum l-a folosit împotriva altora, sperând ca acei cățeluși crescuți de el, să nu-i muște niciodată mâna. Sigur, același Băsescu ne explică cum Iohannis este cel care ar ordona DNA, personal nu cred, deși în România orice e posibil.
    Revin la Lia Olguța Vasilescu și la ceilalți foști inculpați achitați de Instanța de recurs, sentință definitivă, numesc doar lotul lui Claudiu Sorin Dumbrăveanu fost vicepreședinte ANRE.Acești oameni au trăit coșmaruri prelungite, trăind pe muchie de cuțit, timp de ani de zile.
Cine-i reabilitează onoarea Olguței Vasilescu,  terfelită de procurori atunci când au încătușat-o și plimbat-o prin fața camerelor de luat vederi? Mulți vor zice : ”a dat bani și a scăpat”, ”corb la corb nu-și scoate ochii”. Sigur că nimic nu este adevărat, dacă ar fi fost după procurorii DNA, nu vreau să le amintesc numele, ar  fi și acum în beciul arestului de la Poliția Capitalei. De ce acestă înverșunare împotriva unui om? Procuratura trebuie să apere interesele cetățeanului, nu trebuie să-l condamne cu orice preț, ci doar dacă probele sunt clare și arată încălcarea legii. Olguța Vasilescu are un copil, la fel și ceilalți foști inculpați.Cum au trecut acești copii peste traumele produse lor la vederea părinților încătușați ca orice criminal. Cum a răspuns băiețelul d-nei Vasilescu la întrebările răutăcioase ale copiilor la școală? Cine plătește pentru toate aceste abuzuri, că din partea procurorilor DNA încă nu am auzit de nici o demisie? Probabil că foștii inculpați vor cere daune morale DNA pentru abuzurile făcute asupra lor, cine va plăti, tot noi contribuabilii? De ce? Dacă un doctor greșește, el plătește, dacă un strungar greșește, el plătește, cred că a sosit vremea, să plătească și aici cine greșește, altfel vom fi tot timpul abuzați, pentru că abuzatorii nu vor răspunde pentru faptele lor.

2 comentarii:

  1. Si eu sunt sigur ca d-na olguta e "curata ca lacrima" insa va rog nu manipulati si nu confundati procedura cu fondul. D-na olguta nu a fost judecata pe fond, s-a judecat doar necesitatea de a fi sau nu arestata preventiv...atat si nimic mai mult.

    RăspundețiȘtergere

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...