luni, 20 februarie 2017

Iohannis și falsul referendum

      De ceva timp se vorbește despre un referendum care va fi cerut de președintele României. Din punct de vedere procedural și constituțional este în regulă, doar întrebarea la care ar urma să răspundă românii este fără sens. Un referendum cu o asemenea întrebare putea avea loc în urmă cu 15-20 de ani, atunci când în România nu existau structuri care să se ocupe de corupție, iar cele existente erau pe baricadele corupției și nu împotriva corupției. Acum când avem procuraturi specializate pe infracțiuni cum ar fi: corupție, terorism, etc. nu mai putem discuta dacă poporul este deacord cu lupta împotriva corupției. Poporul și-a dat adeziunea atunci când aceste structuri de luptă antiinfracțională au fost înființate.
Avem corupție în rândul politicienilor, a funcționarilor, a medicilor, profesorilor, dar și în rândul polițiștilor, procurorilor, judecătorilor. Astea sunt deja fapte demonstrate. Sunt procurori și judecători care acționează samavolnic, la ordin politic, împotriva acelor adversarilor politici care îi deranjează. Sunt judecători  șantajați de procurori cu dosare, pentru a-i determina să dea soluțiile cerute de procurori.
Procurorii, unii dintre ei, fac abuzuri , țin dosare cu anii în sertare,iar când primesc ordin, le  scot și acele dosare acționează ca  arme politice. Deja sunt lucruri de notorietate, nu vreau să dau exemple. Mă întorc la referendum.
     Țara nu-și permite să arunce banii pe fereastră, dacă este să fie întrebat poporul, cel puțin să fie pe o temă majoră. Acest referendum are răspunsul inclus,  poporul este deacord cu lupta împotriva corupție, cu o luptă temeinică, din care să reiasă  marii corupți,cei care au distrus economia țării, care au vândut băncile românești, care ne-au transformat în groapa de gunoi a Europei,ne-au făcut sclavii străinilor și robi ai companiilor transnaționale.
Sunt făcute abuzuri mari de către instituțiile de forță ale României, în numele luptei împotriva corupției sunt îndepărtați adversarii puternici ai diferiților șefi de instituții agreați de structurile de forță. Aici trebuie să intervină legislativul prin construirea unor legi clare, fără  ambiguități, fără posibilități de interpretare grosolană a legii, iar legea prin care magistrații să răspundă pentru erorile lor să apară cât  mai curând, doar așa pot fi făcuți responsabili cei care greșesc.
    Aud spunând că un procuror a ținut pe X 6 luni în arestul poliției, oare așa să fie? Din câte știu mandatul de arestare este semnat de judecător, acesta nu răspunde pentru semnătura sa? Poate că procurorul a dorit să-l țină în arest , supunându-l unui tratament inuman pentru a-l determina să vorbească, dar judecătorul nu a analizat probele? Deasemeni un procuror a băgat în pușcărie o româncă pentru o faptă pe care nu a comis-o. Parțial adevărat. Judecătorul cu probele avute-n față le-a considerat suficiente pentru a trimite după gratii o femeie nevinovată? Dar avocatul apărării, fie el și din oficiu, a evidențiat faptul că probele sunt insuficiente? Dacă nu a făcut-o este vinovat. Prin urmare toți acești factori contribuie la distrugerea unui destin, de aceea toți trebuie să răspundă pentru că se joacă de-a Dumnezeu.
Dacă acest referendum ar avea loc și poporul ar spune cum este și normal ”da„ cu ce ar ajuta lupta împotriva corupției? Cu nimic! Este, poate, posibil ca în numele acordului dat de electorat să se întețească abuzurile instituțiilor de forță, ceea ce nu ar fi de bun augur.
Dacă se vrea referendum să se facă pe o temă de interes general, acest referendum cum este gândit de președinte este un non sens. De dragul jocului, ce se întâmplă dacă românii spun ca nu sunt deacord cu lupta împotriva corupției? Desființăm DNA,DIICOT și celelalte structuri ale poliției?
     Mai bine să folosim banii pentru ceva serios, 25 de milioane de euro nu este chiar o sumă mică.
Sigur dezmorțitul nostru președinte când nu este la schi trebuie să găsească ceva de făcut. Să găsească, căci pentru asta e plătit cu o mulțime de bani de popor, dar să găsească ceva serios, nu asmuțirea românilor împotriva românilor și nu referendumuri pe teme false.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vremuri de cumpănă

  În urmă cu 35 ani, oamenii, mai ales tineri, cădeau secerați de gloanțele unui regim tiranic. Sătui de frig și înfometare, cetățenii Român...