sâmbătă, 4 martie 2017

40 de ani de la marele dezastru din *77

     România comemorează astăzi 40 de ani de la dezastrul natural din 4 martie 1977. Acel cutremur ne-a luat total prin surprindere, mai ales că venea la o distanță de 37 de ani de ultimul mare cutremur care zguduise țara. Bucureștiul, dar mai ales orașul Zimnicea, au fost cele mai afectate de seism. Populația țării a acționat ca un singur om, noi cei care eram mai departe de zona afectată am contribuit cu bani și îmbrăcăminte pentru sinistrați. Muncitorii și-au donat câte o zi din salariu pentru fondul de solidaritate creat pentru ajutorarea celor rămași fără locuință. Armata, gărzile patriotice, cascadorii de la studioul cinematografic București, alți cetățeni ai țării, au participat nemijlocit la salvarea celor prinși sub dărâmături, apoi la îndepărtarea molozului și reconstruirea de locuințe. Faptul că exista o conducere unică în acel moment a fost benefic pentru țară, mă gândesc cu groază ce s-ar putea întâmpla acum, dacă din nefericire am fi loviți de un alt seism la fel, sau poate chiar mai puternic.
     Cine ar conduce operațiunile: primul ministru, președintele, sau ordinele ar fi contradictorii?
     Atunci, la cutremurul din *77, am văzut multe ruine, credeam că doar după mari seisme ne este dat să privim uzine, fabrici, complexe agricole etc. toate în paragină și ruină. După *90 Dumnezeu ne-a ferit de seisme mari, dar oamenii (oare au fost oameni?) din fruntea statului au reușit prin hoție și indolență să aducă industria în stare de ruină, așa cum arătau cele distruse de marele seism.
Trăim vremuri tulburi cu mișcări tectonice în politica românească. Partidele politice din opoziție și de la putere nu sunt în competiție, ci într-un război adevărat declarat. Taberele se privesc cu ură personală, nu mai este vorba de confruntare de idei. Dau câteva exemple:
     Cezar Preda Președinte interimar al PNL Dâmbovița spunea citez :
„Electoratul PSD nu vrea autostrazi, vrea pensii, iar social-democratii vor face ce vrea acesta, ceea ce va crea probleme PNL cand va veni la putere, a declarat presedintele interimar al organizatiei judetene a PNL Dambovita„.
Un membru al partidului format din somnoroși, slinoși și imberbi, mă refer la USR, Adrian Dohotaru ne învață să mânncăm din gunoaie citez: „În coşul de gunoi, era şi o pungă cu sărăţele pe jumătate plină. Am luat-o din coş şi am mâncat sărăţelele (…) Cred că prin mici exemple personale putem reduce risipa„.
Exemplele pot continua.
      Cezar Preda aruncă în sarcina pensionarilor faptul că nu se vor face autostrăzi pentru că vezi Doamne s-au mărit pensiile. Domnule Preda, în 2009-2012 guvernul lu* matale (Boc) s-a împrumutat 20 de miliarde de euro, între noi fie vorba nici acum nu se știe cu precizie ce s-a făcut cu acei bani, a tăiat 25% din salarii, a mai luat câte 40 de lei la fiecare pensionar fără nici o justificare, ați ras din sistemul bugetar (ați dat afară) vreo 600.000 de funcționari și nu ați făcut nici un metru de autostradă, în schimb din anchetele penale reiese că ați furat, mă refer la unii membrii PDL, câteva miliarde. Păi e bine așa , ipocritule?!
Nu mai pun la socoteală membrii CA -urilor care iau sute de mii de lei lunar îndemnizații doar ei știu pentru ce, adică nejustificat. Nu mai ridic problema altor salarii incredibil de mari, iar tu ca un fariseu arunci măgăreața pe cei 100 de lei pe care îi ia în plus un pensionar. Rușinică!
      Domnul Dohotaru de la USR are dreptate, el spune cam așa:„ plebe, pune mâna și mănâncă din gunoie, că altceva nu mai veți avea când noi vom veni la putere”.
Sper d-le Dohotaru că USR se va autodesființa, el nefiind altceva decât o gașcă cu un singur ideal: distrugerea României.
În aceste condiții și cu asemenea politicienii la ce ne putem aștepta dacă, ferească Dumnezeu, ne bubuie un mare seism?
       La nimic bun, țara este împărțită, dezbinată. Cei cu bale la gură care urăsc visceral bătrânii fără dinți, vor da vreo lopată de moloz la o parte pentru ca vreun pensionar să fie scos de sub dărâmături? Nu cred. Nici Liiceanu nu crede. Nici Cezar Preda nu crede, pentru că ei, văd prosperitatea României prin omorârea pensionarilor, au spus-o cu subiect și predicat, chiar dacă un pic voalat.
      Copii, dacă voi credeți că viitorul vostru este mai luminos fără noi, încolonați-ne și executați-ne! Nu voi plânge, voi fi fericit că voi veți trăi o viață mai bună!
      Dumnezeu să ne apere pe toți, indiferent de culoarea politică și răutatea sufletului!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...