miercuri, 29 martie 2017

Trăiască Frica!



   
   Așteptat cu sufletul la gură de toată  lumea, indiferent de tabără, la ora 18 domnul ministru al justiției s-a prezentat la ore,pardon la raport. A prezentat evaluarea Procuraturii Generale și a DNA în urma deciziei CCR cu privire la conflictul juridic dintre DNA și Guvern.
Prezentarea făcută de domnul profesor universitar ajuns ministru în cabinetul Grindeanu a fost o teribilă lecție de analiză a activității DNA și Procuraturii Generale. Domnul Ministru a scos în evidență în nenumărate rânduri, în alocuțiunea sa, încălcarea Constituției și a legilor de către procuratura generală și DNA. A exemplicat, onor domnul ministru, toate aspectele negative din acivitatea celor două instituții. Atât de grave erau abaterile semnalizate încât toți cei care ascultam eram convinși că ministrul Toader va pune concluzia de propunere de demitere ale celor doi. Din păcate concluzia spusă telegrafic de domnul Ministru a fost de menținere în funcție a șefilor celor două instituții, demiterea lor nefiind oportună.
   Din analiza și concluzia excelenței sale Tudorel Toader se desprinde ideea că frica instaurată de șefa DNA cu ajutorul ambasadei americane este atât de mare încât o face pe Koveși  de neînlocuit.
Domnul ministru lasă de înțeles că analiza e făcută de domnia sa, iar concluzia a fost pusă de alții. De cine oare: „de Klem al americii? de Koveși în persoană? de frica lui Dragnea față de procuratură? Greu de răspuns.
   Îl întreb pe domnul ministru, de altfel un excelent jurist, are conștiința încărcată? Dacă toate concluziile din raport au fost împotriva șefei DNA de ce nu a propus demiterea ei? Așa i-a recomandat ambasadorul SUA, Dragnea sau Koveși, sau toți la un loc?
Și ce dacă, ca un adevărat bărbat de stat făceați cum considerați că este corect din punct de vedere legal, iar dacă legea spunea:aut, asta făceați! Iar dacă nu convenea lui Dragnea vă prezentați demisia și mergeați la catedră.
Istoria ar fi scris cu litere de aur despre un ministru care a demisionat pentru aș putea apăra principiile.
   Nu ați făcut-o, nu ați făcut-o pentru că vă numiți Tudorel, altfel ca Tudor trebuia să mergeți până la capăt. Dacă tot ați adus pe lume un raport, de ce dracu nu ați tăiat cordonul ombilical care vă leagă de frică, aveți a vă reproșa ceva? Nu cred. Prin urmare este vorba de o frică gratuită.
Pe Dragnea îl înțeleg, s-a pricopsit cu o condamnare pe care nu o merita, mai are un dosar în instanță și probabil altele la eclozat.
Ați fost în situația vacii care umple un șiștar cu lapte, apoi îi dă cu piciorul și-l varsă. Pe mine nu m-a interesat lecția dvs pe teme juridice, mă interesa concluzia care nu a existat. Nu poți spune unui elev că are numai note de trei și patru ca la sfârșitul anului să modifici toate notele și să îl treci clasa, chiar să-l feliciți că a reușit, deși știați bine că nu are nici un merit.
Domnule ministru faceți parte dintr-un guvern de babe handicapate, cu excepția a doi trei miniștri, iar partidul care vă sprijină este timorat de frică.
Cine este stăpânit de teamă, de frică, nu are ce căuta în politică, mai ales în politica mare acolo unde trebuie luate decizii cruciale. Actualul partid (PSD) care a câștigat alegerile își bate joc de votul electoratului prin timiditatea cu care acționează.
   Manifestanții aflați în stradă sunt din cauza șovăielii lui Dragnea în luarea unor decizii. Hotărârea și determinarea guvernului ar fi transmis un semnal de forță, de voință politică, de încredere în electoratul care i-a votat și trimis în Parlament.
Nu cred pe aceia care spun că Dragnea face parte din sistem, sunt calomnii, dar am gust amar când îl văd lipsit de vlagă. Doar implementarea programului de guvernare cu mână moale nu va rezolva problemele, din contră ele se vor agrava. Este nevoie domnule Dragnea să vă suflecați mânecile de la cămașă, să dați semnale de voință, de hotărâre, de determinare, de luptă cu toți aceea care vă vor sta în drumul dvs de implementare a programului și de derulare a lui în bune condiții.
Domnule Dragnea, este greu să fii om politic de anvergură și în același timp să ai și condamnări( fie și nedrepte) și dosare pe rol în instanță. A fost alegerea dvs., observați doar că vă obstrucționează munca, șovăirea în luarea unor decizii și transmiterea lor nu au forță în implementarea programelor. ANAF-ul parcă ar juca pentru partea adversă și mai sunt instituții unde meseria care se practică este bătutul apei în piuă.
    Frica la noi în țară este factor determinant. Suntem curați spunem noi cei mai mulți, poate așa și este, dar plimbatul cu cătușele la mâini prin fața camerelor de luat vederi și transmiterea imaginilor în direct, deja a afectat imaginea și personalitatea celui încătușat. Că mai târziu se va dovedi că a fost un abuz, nu va ajuta prea mult. Imaginea cu cătușele rămâne în mentalul colectiv, această umilință va fi greu ștearsă de pe retina colectivului. Pe asta mizează onor DNA. 
Codruța este pe cai mari,iar CSM, Inspecția judiciară și ministerul de justiție dacă nu au probe, dacă nu pot, nu vreau, sau nu sunt lăsați să o demită, să-și vadă de treabă, căci Koveși este la pachet cu parteneriatul strategic pe care îl avem cu SUA și de importanța scutului de la Deveselu.
   Am înțeles că Hans Klem nu ar fi mers nici la Kodruța nici la Tudorel dacă George Maior al nostru nu l-ar fi chemat la ordin pe TRUMP. A fost un fel de paritate. Sau am visat? Nu contează, oricum a trăi în România înseamnă a fi continuu într-un coșmar.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...