vineri, 24 martie 2017

Mi-a fost scârbă...!

   În timpul cât țările romane au fost vasale Turciei  de-a lungul a peste 400 de ani, când un domnitor nu mai era pe placul unui grup de boieri și asta se întâmpla de regulă când domnitorul își apropia pătura săracă în detrimentul marilor boieri, aceștia se hăineau și plecau cu jalba la Istanbul să pârască domnitorul. În fața sultanului reușeau, prin minciuni, să-l determine să mazilească domnul aflat pe tron. Sigur, astea au fost întâmplări de demult, acum trăim o epocă modernă, unde asemenea metode trebuiau abolite.
    De câțiva ani buni, politica României nu se mai face în țara noastră, ci undeva la Bruxelles, Berlin, Washington. Dacă Parlamentul român adopta un proiect de lege care nu era pe placul marilor puteri, imediat era sunat președintele României de către Merkel, Barosso, sau venea în țară marea femeie de serviciu din secretariatul de stat american Victoria Nuland care îi punea la punct pe toți începând cu prim ministru și terminând cu Președintele României. Și asta nu era tot, după perdaful dat de madam Victoria, erau scoși la tablă și puși pe coji de nucă și de către ambasadorul american, cum cine erau scoși la tablă? Președintele, premierul și șefii celor două camere ale Parlamentului.
Câștigarea alegerilor de către PSD-ALDE dă mari bătăi de cap lui Iohannis, UE și FMI. De la început Iohannis s-a opus cum a știut mai bine încetinirii programului de guvernare. UE în disperarea ei, a făcut tot posibilul ca România să nu pună în aplicare programul economic de relansare al actualului guvern.
FMI-ul a simțit că România îi scapă din gheare și a trimis de urgență un raportor să încerce să ne tragă de urechi, noroc că avem în guvern și oameni cu verticalitate, care au știut să dea cu flit unui amploiat de la FMI care venise să ne spună că doar ei știu ce trebuie să facem și să ne aliniem hotărârii lor. Doar că am ieșit din front și ne vedem de programulde guvernare. Asta domnilor guvernanți nu înseamnă că trebuie să vă culcați pe o ureche căci lucrurile vor merge de la sine, din contră sunteți într-un echilibru precar. Un pic de neatenție sau de lăsat garda jos și compromiteți toată intenția bună, iar economia o va lua la vale.
   În PE în comisia juridică s-au dezbătut probleme ale justiției române. Acolo s-a încercat compromiterea guvernului, aducând pe tapet rufe murdare multe din ele, dacă nu cele mai multe, murdărite chiar de așa zișii raportori aduși din România de Monica Macovei.
M-a cuprins greața, când am văzut oameni cu pretenții de intelectuali ajunși la senectute, cu câtă ușurință, cu câtă bucurie, cu cât aplomb mint cu nerușinare, inventează lucruri, doar pentru a decredibiliza un guvern, un Parlament ales legal de electorat la urne.
Nu mă voi lega de tinerii care văd viitorul fără bătrâni, este felul lor de a gândi, doar să aibă grijă să nu afle copiii lor, pentru că la fel vor proceda cu ei.
Gabriel Liiceanu nu este un tinerel, nu este unul născut după revoluție, este un om de aproape 75 de ani, un om care s-a format, a trăit și s-a realizat în timpul comunismului. Așa de mult a urât comunismul încât, imediat după revoluție împreună cu Pleșu, Roman și cu binecuvântarea lui Iliescu (pe care  acum același Liiceanu îl înjură ) a furat Editura Politică a comuniștilor și și- a luat-o în folosință proprie transformând-o în editura Humanitas care îi umple buzunarele cu bani.
Acest om (sic?) în PE și-a permis să mintă, să inventeze citate mincinoase, doar pentru a înfiera cu mânie proletară, așa cum fusese învățat de comuniștii propagandiști , pe președintele partidului de guvernământ. Cu silă l-am privit în timp ce vorbea, în timp ce veninul îi curgea pe la colțurile gurii. M-am întrebat de ce dracu o fi făcând acest lucru, ce-l mână-n luptă? Răspunsul nu poate fi decât unul : ura față de tot ce este românesc.
Când ieși în afara țării cu minciuni, așa cum făcuse și Monica Macovei în vara lui 2012 când spunea că au fost fraudate 2.000.000 de voturi, nu mai este altceva decât ura față de Țara ta. Admit că un guvern poate greși și greșește, un Președinte poate greși și greșește, Parlamentul poate greși și greșește, procurorii pot greși și greșesc, judecătorii pot greși și greșesc, pentru toate acestea Constituția României are pârghii de îndreptare. Toate greșelile trebuie îndreptate în Țară, nu în afara ei. Nimeni din afară, absolut nimeni nu ne vrea binele, toți ne vor la pământ, pentru că doar un popor îngenunchiat și umilit poate fi ușor supus.
    Macovei, Liiceanu, HRP, Avram, Iohannis etc. sunteți imaculați? V-ați făcut procese de conștiință și ați descoperit că sunteți singurii oameni curați? Dacă sunteți cu adevărat puri, proaspăt născuți din spuma mării aveți dreptul să ridicați piatra și să loviți cu ea. Dacă nu aveți unde da cu pietrele ce le aveți, spargeți geamurile de la casele lui Iohannis și așa nu sunt ale lui. Sunteți o gloată de năimiți aflați în slujba intereselor străine, nu în interesul României. Ați văzut voi ungurii să se comporte atât de jalnic cum o faceți voi, ați văzut polonezi să facă asemenea deservicii țării lor, ați văzut bulgarii? Nu, pentru că ăia din Ungaria, Polonia, Bulgaria își sparg capetele între ei în Parlamentul lor, în stradă dacă este nevoie, dar nu prin curțile marilor puteri.
Comportamentul de râme, de târâtori așa ca al vostru și lângă voi îl așez și pe Iohannis, duce la îngenuncherea României, voi faceți ca România să nu poată ridica niciodată capul. Când vreunul o va face, voi îl veți pârî : ”doamna uniune, domnul FMI, uite guvernul Ponta nu mai vrea să lucreze cu voi, maziliți-l!” Și ăia l-au mazilit. Așa ați făcut și acum, ați chemat FMI-ul să urecheze guvernul, noroc că acolo este o muiere, olteancă, care a știut ce înseamnă să fii ministru într-un guvern al unei țări care încă mai crede în libertatea sa.
    Doamne ajută-ne să învățăm să mergem, că ne-am târât destul!

2 comentarii:

  1. Mare dreptate aveti Domnule!

    RăspundețiȘtergere
  2. Am ajuns de rasul lumi!Si culmea,noi singuri ne facem de raspacat!Suntem o tara cu oameni inteligenti,dar,avem si multe javre printe noi!

    RăspundețiȘtergere

Vremuri de cumpănă

  În urmă cu 35 ani, oamenii, mai ales tineri, cădeau secerați de gloanțele unui regim tiranic. Sătui de frig și înfometare, cetățenii Român...