marți, 21 martie 2017

FMI-ul hoitarul finaciar al lumii

    România anului 2017 la câteva luni de la alegeri.  PSD+ALDE au format cabinetul având majoritatea parlamentară. Interesant este că, încă din campania electorală opoziția și Președintele Țării au dus o politică furibundă împotriva măsurilor propuse de PSD, fără să vină cu un program electoral viabil și în competiție cu al PSD-ului. Recunosc că, platforma electorală care s-a transformat în program de guvernare al PSD-ului este prima de la revoluție încoace care își propune cu adevărat să facă ceva real pentru România.
Acest lucru sunt convins că nu dă bine în cancelariile vest-europene și nici la Bruxelles acolo unde sunt păpușarii Europei. Iohannis ca reprezentant fidel al acestor puteri vest-europene este cel mai pornit împotriva propriului guvern, dar mai ales al programului său.
     FMI-ul, acest hoitar financiar al lumii chemat în ajutor  probabil de opoziție, a văzut că este posibil ca România să-i scape definitiv din gheare, pentru asta s-a deplasat la București să alarmeze instituțiile că dacă guvernul mărește punctul de pensie, nu doar economia României va intra în declin, ci economia Europei se va înclina, sau poate chiar lumea va intra în colaps. Îmi place că reprezentanții guvernului îi dau cu flit acestui filfizon a toate știutor.
Cea mai mare problemă pentru armata soroistă și pentru vest-europeni și poate și a celor de peste gârlă este existența PSD.
    Îmi amintesc de acel proiect frumos numit USL care a reușit să câștige zdrobitor alegerile din 2012. Atunci Bruxelles-ul s-a cutremurat, mai ales când a fost suspendat Băsescu. A făcut tot ce afost posibil pentru ca USL-ul să se rupă, sigur că PSD-ul a fost vinovat, așa au strigat toți, așa strigă și acum, mă refer la liberalii vechi și noi. Eu nu cred că a fost doar PSD-ul de vină, după plecarea din USL, PNL-ul a suferit numai lovituri, toate au culminat cu demisia lui Antonescu, urcarea în scaunul de lider liberal a unui nou venit, mă refer la Iohannis și bomboana de pe colivă a fost fuziunea cu PDL, oare și pentru astea tot PSD-ul e vinovat?
Liberalii contestă, înjură, fac demonstrații împotriva guvernului, împotriva programului de guvernare, ațâță masele sfătuindu-le să renunțe la creșterile de pensii și la creșterile salariale. Majoritatea invitaților din partea PNL în emisiunile televizate sunt foști membrii PDL acum vopsiți liberali. Dau două exemple : Gheorghe Tinel și un anume Priciu, un domn drăguț cu-n zâmbet tâmp, ei bine acești oameni care au sprijinit guvernul de tristă amintire condus de Boc, vin acum să critice un guvern care vrea să îndrepte ceva din nedreptățile suferite de poporul român în perioada guvernării Boc și nu numai. Nu au nici un drept moral acești oameni să critice un guvern care vrea să dea oamenilor, nu să ia de la oameni cum s-a întâmplat în perioada 2010-2012. A fost austeritate, criză,veți spune ce vreți, dar miliardele furate de miniștrii cabinetului și de banii ajunși la partid, alte multe milioane de euro, ce spuneți? Nu eu o zic, ci dosarele întocmite de procurori.
    Liberalii sunt purtătorii de vorbe ai lui Iohannis, care la rândul lui este păpușa lui Merkel, femeia care conduce de fapt Europa și din a cărei cauza Marea Britanie a părăsit corabia UE. E simplu, UE și FMI-ul, chiar și SUA nu-și doresc o Românie puternică care ar dori să se scuture de jugul colonial, ei își doresc în continuare o Românie ai cărei locuitori să fie cobaiul celorlalți, să fim groapa de gunoi a UE și forța de muncă cea mai ieftină de pe glob. Faptul că actualul guvern a mărit salariul minim, i-a nemulțumit pe marii coloniști veniți să profite de mâna de lucru ieftină care le umplea buzunarele de bani. A mai fost și mărirea taxei pe dividente etc. Marile corporații erau obișnuite să plătească puțin, să-și ia profitul peste graniță, statului român lăsând doar oameni bolnavi și ceva firimituri drept impozit.
   PNL-iști, să lăsăm guvernul să lucreze, taxați-l când greșește, dar nu-l tocați pentru ceea ce face bine. Știu, angajamentul guvernului Grindeanu este posibil să facă lucrurile bune, iar atunci când veți ajunge voi la guvernare, deși nu cred că va fi prea devreme, nu veți mai avea de unde fura, e o problemă.
Mi-a plăcut cum a acționat societatea civilă când cu ordonanța 13, încă nu am înțeles ce era rău în ea, chestia cu acel prag e de discutat, dar mă întreb: în 2010 când s-au tăiat salariile și pensiile, iar peste 600.000 de bugetari au fost dați afară, unde a fost societatea civilă?
Parcă această societate ar veni în România de undeva din exterior via Bruxelles.
Guvernul să lucreze să-și pună planul de guvernare în practică iar lătrăii să latre, că d-aia sunt  căței, peste câteva luni când programul va fi pus în aplicare punct cu punct, vor înnebuni mulți dintre neprietenii României, dar asta e treaba lor.
   Apropo, ministerul de externe, fără Iohannis, ar trebui să vadă ce se întâmplă în grupul de la Vișegrad, mie mi se pare o bună dizidență în condițiile în care Europa va avea vreo cinci viteze. Nu trebuie să fugim de țările apropiate nouă. Ăl bogat e prea sus să-l vadă pe sărac.
   O ultimă chestiune. Am auzit că astăzi în plenul Parlamentului European va lua cuvântul Monica Macovei. Probabil că iar se va dezbrăca...de caracter, de haine să nu o facă , la vârsta asta corpul e mai hâd chiar și de cât sufletul, își va smulge părul din cap, va plânge, a învățat de la Băsescu, pentru a arăta europenilor ce urât este în țara noastră și cum umblă justiția cu botnița pusă de guvernul Grindeanu. Cândva această femeie ar trebui să dea socoteală pentru tot răul făcut României.
Dumnezeu să apere România!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vremuri de cumpănă

  În urmă cu 35 ani, oamenii, mai ales tineri, cădeau secerați de gloanțele unui regim tiranic. Sătui de frig și înfometare, cetățenii Român...