joi, 28 decembrie 2017

România din trădare în trădare, care trădare-i mai mare?

  30 decembrie 1947, ziua în care regele a abdicat şi România a devenit republică. Comuniştii au sustinut că abdicarea regelui a fost un act firesc conform evoluţie politice a ţării. Regele susţine că a fost obligat  să abdice, iar monarhiştii spun că întemeierea republicii a fost un act ilegal, merg până acolo cu susţinerile lor încât ,consideră că revoluţia din 1989 a repus în drepturi monarhia care ar fi fost suspendată samavolnic vreme de 42 de ani. Nu îmi spun nicio părere, voi expune fapte, dar pentru asta trebuie să mă întorc în timp.
Mica Unire din 1859 s-a făcut cu sprijinul puterilor europene care voiau un imperiu turcesc mai slab şi o Austro-Ungarie înţepenită în graniţe. Principatele române au fost mijlocul prin care se putea face acest lucru. Convenţia de la Paris din 1858 a fost aceea care a dat liber unirii principatelor române, printre altele se stipula în hotărârea Convenţiei că: „se va alege domn(gospodar) în fiecare provincie care va avea şi guvern propriu”. În data de 5 ianuarie 1859 în Moldova este ales ca domn Alex. Ioan Cuza, iar în 24 ianuarie acelaşi an în Muntenia a fost ales de către Adunarea electivă, sub presiunea maselor populare din Bucureşti care ieşiseră pe străzi într-o puternică manifestaţie de susţinere a alegerii lui Cuza, domn tot Alex. Ioan Cuza. Au speculat un articol din Convenţie care spunea că se vor alege domni în fiecare provincie dar nu scria nicăieri că nu poate fi ales acelaşi nume.
  Trec peste domnia lui Cuza, spun doar că a fost ALES DE POPOR, ajung în noaptea 11/23 februarie 1866 când un grup de politicieni îl obligă pe prinţul Cuza să abdice. Domnitorul pleacă în exil. Puterile străine obligă România să aducă un prinţ străin pe tronul ţării, solii români au luat legătura cu contele de Flandra acesta a refuzat oferta românilor, apoi  solii s-au îndreptat spre Carol de Hohenzollern care a acceptat tronul României.
  Prin urmare, Carol I vine în România ca domn, în urma unei lovituri de stat dată de către partidele politice prin care au îndepărtat de la domnie un domn pământean ales de popor. Vreau să mai arăt că A.I.Cuza a făcut o cerere prin care solicita lui Carol intrarea în ţară, Carol  a considerat că revenire lui Cuza nu ar fi oportună. Cuza moare pe pământ străin la vârsta de 53 de ani departe de ţara lui natală pe care a iubit-o din toată inima. Prin urmare, aducerea pe tronul ţării a unui prinţ străin, în urma unei lovituri de stat şi fără consultarea poporului a fost ilegitimă.  Încă odată puterile străine ne obligă să dansam după muzica lor. Carol I nu a fost adus în ţară de voinţa românilor, ci din voinţa, mai ales, a lui Napoleon al III-lea şi a lui Bismark al Prusie cu acceptul celorlalte state semnatare ca garante a actului unirii. De reţinut că : PUTERILE STRĂINE AU DICTAT CINE VA CONDUCE ROMÂNIA, POPORUL ROMÂN NU A CONTAT.
  Dacă considerăm un act de trădare al politicienilor români obligarea lui Cuza, domn ales de popor, să abdice, atunci trebuie să punem multe semne de întrebare în legătură cu voinţa poporului de a fi adus pe tronul ţării un domn străin în persoana prinţului Carol I. Carol I a fost impus României, aşa cum mai târziu va fi impus comunismul.  În 1866 jocurile României le-au făcut puterile străine. În 1947 jocurile României le-au făcut puterile străine. În 1989 jocurile României le-au făcut puterile străine la Malta, mai precis Bush şi Gorbaciov. Revoluţia a fost declanşată de serviciile străine care îşi aveau trimişii pe teritoriul României, noi am dat doar morţii pentru a legitima lovitura lor. 
  Voinţa poporului român a fost doar în 1859 când a ales acelaşi domn în cele două ţări române în persoana lui A.I.Cuza.  După acest moment jocurile în România, inclusiv forma de guvernământ , a fost decisă de puterile străine, chiar şi numele celui care a stat vremelnic pe tronul de rege, sau de preşedinte mai târziu.
  Regele Mihai ştia cu mult timp înainte că monarhia şi comunismul nu pot cloci acelaşi ou. De altfel la nunta principesei moştenitoare a Marii Britanii, viitoarea regină Elisabeta a II-a,din noiembrie 1947, regele Mihai s-a putut consulta cu toţi şefii statelor puternice ale Europei şi SUA, toţi i-au spus că va trebui să abdice, că monarhia în România nu mai are nici un viitor, iar ei nu îl pot ajuta.  Primul gând al regelui Mihai a fost să abandoneze România, să nu se mai întoarcă, doar intervenţia energică a lui Churchill l-a determinat să revină în România.
Abdicarea regelui în 30 decembrie 1947 a fost un act firesc care izvora din noul mers al României, spre comunism, sprijinită fiind de URSS cu acordul tacit al Marii Britanii şi SUA.


  Pe cale de consecinţă, putem spune că: Regele Mihai nu a fost victima lui Dej şi Groza, ci a înţelegerilor de la Yalta  dintre Churchill, Roosvelt şi Stalin şi de la Moscova dintre Stalin şi Churchill din 1944.  Ţările Europei au fost  împărţite frăţeşte între cei trei mari câştigători, Marea Britanie, SUA şi URSS. Statele Europei  de est au căzut, conform înţelegerii, în puterea URSS, aceasta şi-a impus, în ţările supuse ei, voinţa de a le transforma în ţării cu o orânduire comunistă, România nu a putut face altfel, s-a supus tăvălugului rusesc, nimeni nu a întrebat poporul dacă vrea sau nu vrea, voinţa lui Stalin exista şi trebuia aplicată. Să culpabilizăm poporul român pentru că a alungat pe rege sau pentru că a fost instaurat comunismul, ar fi o mare greşeală. Dacă vreţi, regele Mihai a fost victima şi a medaliei primite de la Stalin.

  Trebuie totuşi să remarc că nu ar fi putut străinii să dicteze în România cum le venea lor bine, dacă nu ar fi găsit aici politicieni români gata să-şi vândă ţara pentru interesele lor meschine şi dorinţe  de înavuţire. 
  De-a lungul istoriei politicienii autohtoni şi-au făcut un titlu de glorie din a deveni detractori la Înalte Porţi, pentru a avea averi şi o putere vremelnică.

Dacă 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vremuri de cumpănă

  În urmă cu 35 ani, oamenii, mai ales tineri, cădeau secerați de gloanțele unui regim tiranic. Sătui de frig și înfometare, cetățenii Român...