sâmbătă, 27 ianuarie 2018

Mulţumesc SIMONA HALEP ! Eşti eroina noastră!

    MULŢUMESC Simona Halep!  Eşti  o eroină a României pe persoană fizică, ai reuşit să faci să se vorbească despre ţara noastră, deşi, între noi fie vorba nu merităm acest lucru. România nu a investit nimic în tine în materie de tenis, ai ajuns acolo sus prin propriile forţe, mai precis prin forţele părinţilor, care au riscat şi au investit în talentul, dârzenia şi determinarea ta. Ai fost lozul lor câştigător.
  Noi românii suntem mândri că azi ai jucat finala la Austrial Open, nu ai câştigat, dar ţi-ai vândut greu pielea. În orice joc există un învins şi un câştigător, dacă s-ar fi jucat doar două seturi, Simona ar fi fost câştigătoare, setul doi a fost câştigat categoric de româncă, din păcate a trebuit să se mai joace un set, Simona cum era accidentată a cedat, greu, dar a cedat. Şi oştile lui Ştefan cel mare la Războieni deşi s-au luptat vitejeşte, au fost învinse. Într-o luptă, importantă este determinarea, eroismul, mai puţin victoria. De multe ori victoria poate ţine de hazard, dar eroismul ţine doar de vitejia ostaşului, iar tu astăzi ai fost un ostaş român, un erou pe frontul sportului.
  Eşti eroina noastră, ai făcut prin prezenţa ta la acest turneu mai mult decât diplomaţia noastră, mai mult decât românii noştri cărora le pute faptul că sunt români. Voi sportivii românii prezenţi în acest turneu aţi făcut să se vorbească la superlativ despre o Românie tot mai umilită şi inexistentă pe plan internaţional. Nimenii dintre politicienii români de ieri şi de azi nu au voie să se pozeze cu voi sportivii noştri dragi. Voi sunteţi profitul investiţiilor părinţilor voştri, nu al sportului românesc.
Aud câte un tânăr spunând: „urăsc faptul că sunt român”. Îi dau dreptate, a deschis ochii într-o ţară debusolată care îşi renegă valorile, o ţară care renunţă în fiecare zi şi mai mult la independenţa sa.
  O ţară ai cărei cetăţeni sunt bucuroşi că pot migra prin toată Europa, dar care nu vrea să înţeleagă cinismul acestui drept. Ce s-ar fi întâmplat dacă în România pe lângă populaţia activa pe care o avem acum, ar revenii în ţară sau nu ar fi avut posibilitatea să plece şi ceilalţi 5 milioane de români. Care ar fi fost soarta şomajului acum?
  Vreau să mă bucur de ceea ce mi-a oferit Simona, un exemplu de muncă şi dăruire, aş vrea ca şi politicienii să înţeleagă că succesul vine după multe ore de antrenament, de eforturi şi nu după multe operaţiune de fraudă bancară.

MULŢUMESC SIMONA HALEP!  EŞTI EROINA NOASTRĂ!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...