vineri, 21 decembrie 2018

Livia Stanciu şi Cristina Tarcea infractoare?


  De câteva zile se întâmplă lucruri care nu s-au mai petrecut până acum. Suntem ţara care producem cele mai mari şi de multe ori cele mai năstruşnice surprize.
Corupţi, băgaţi la puşcărie cu surle şi trâmbiţe, ies din detenţie înainte de executarea pedepsei, se suspendă executarea pedepsei pentru că judecătorii care i-au  condamnat au fost ilegal numiţi în completele de judecată.
În fapt, atât Livia Stanciu, fostă şefă a ÎCCJ, actual membru al CCR, cât şi Cristina Tarcea, actuala şefă a ÎCCJ au format, numit, au ales membrii completurilor de judecată, formate din 5 judecători, cu încălcarea legii, în mod neconstituţional, aşa au decis judecătorii CCR. Într-o altă ordine de idei, cele două şefe ale celei mai înalte instanţe de judecată, au încălcat legea, au procedat în afara legii. Au format completuri de 5 judecători ilegale. Cine încalcă legea trebuie să plătească!
În această situaţie,  condamnaţii, cărora li s-au suspendat pedepsele, sunt consideraţi nevinovaţi până la rejudecarea proceselor de către completuri de judecată legal constituite. Este drept că actuala pedeapsă nu este anulată, ci doar suspendată de la execuţie până la rejudecarea cauzelor.
Însă cele două, Livia Stanciu şi Cristina Tarcea care au încălcat legea, care au alterat, compromis actul de justiţie, nu cumva sunt vinovate penal? Cine plăteşte pagubele pricinuite statului cu judecarea unor cauze acum suspendate?
Elena Udrea, martor îmi este Dumnezeu că nu îi sunt fan, şi Alina Bica au cerut azil în Costa Rica pe motiv că în România nu ar beneficia de procese corecte. Iată că ceea ce se petrece acum în România cu suspendarea executării pedepselor din cauza unor abuzuri ale ÎCCJ dă dreptate celor două femei şi celorlalţi învinuiţi fugiţi de pe meleagurile ţării.
Fac o precizare: este vorba de completurile de 5 judecători, deocamdată.
Întrebarea mea legitimă este următoarea: oamenii condamnaţi de completurile ilicit constituite  ale ICCJ sunt corupţi? Dacă da, cele două şefe ale ÎCCJ care au încălcat legea, cum sunt?
Alianţa dintre Lidvia Stanciu şi DNA , respectiv Kovesi nu putea avea alt rezultat. Nu conta dosarul penal cât de bine era burduşit de probe, conta completul de judecată care îl judeca. Nu vreau să mă erijez în avocatul celor judecaţi, vreau ca toată lumea, care ajunge în faţa unor instanţe de judecată, să beneficieze de procese corecte. Vinovăţia lor să fie stabilită prin probe solide administrate de procurori în dosar şi nu pe compuneri juridice. Când discutăm despre viaţa oamenilor cântarul cu care se cântăreşte vinovăţia trebuie să fie bine calibrat, iar Themis să fie bine legată la ochi pentru a judeca faptele fără părtinire.
Nu ştim din ce motiv, ori ce a determinat două judecătoare aflate pe cea mai înaltă treaptă a ierarhiei judecătoreşti să încalce legea? Cred că în situaţia dată ancheta penală nu poate întârzia mult, cele două femeii trebuind să răspundă cine, sau ce, le-a împins să eludeze legea? Este cea mai mare degringoladă juridică  din istoria noastră. Nu cred că au mai fost asemenea cazuri de suspendare a executării pedepselor pe motive de completuri de judecată ilegal constituite. Dumnezeule, pentru a condamna la ordin şi cu dedicaţie a fost nevoie ca judecătorii să încalce legea!?
Secţia de procurori care se ocupă de fraudele comise de magistraţi trebuie urgent să se sesizeze cu privire la modul în care Livia Stanciu şi Cristina Tarcea au constituit completurile de cinci judecători. Cine încalcă legea trebuie să plătească, cine se joacă de-a Dumnezeu trebuie să plătească. Pentru că, aflate pe scaunul de Preşedinte al ÎCCJ, au constituit, neţinând cont de lege, completuri de judecată, din 5 judecători, care au decis asupra vieţii şi libertăţii oamenilor veniţi în faţa lor pentru o judecatată dreaptă.
Dacă sentinţele date de aceste completuri aflate în afara legii, sunt corecte ori nu, nici nu mai contează.



Un comentariu:

  1. Din păcate proverbul,,Corb la corb nu scoate ochii,,este valabil în cazul magistraților.Sa demonstrat acest lucru când sa cerut ca și magistrații să primească pensii după contributivitate ca toți cei care primesc pensia din FNP,fond la care au contribuit după venit.CCR-ul ,tot magistrați,beneficiari al unei legi proprii,au refuzat aplicarea legii,au declarat-o neconstituțională cu toate că nu există nici o referire în Constituție la pensiile magistraților.Mai rămâne problema procurorilor care sunt colegi de magistratură cu judecătorii,nu sunt acuzatori, egalul avocatului.Cum să ceri pedepsirea colegului?

    RăspundețiȘtergere

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...