luni, 11 noiembrie 2019

De ce nu-l votez pe Iohannis


  Încă o premieră pentru România. Pentru ca un candidat să ajungă Președintele Țării trebuie, în primul rând, să nu facă nimic pentru țară. Să facă totul pentru el, pentru orgoliul său. Eventual să-și tragă șase, șapte case din meditații sau în condiții dubioase Alegerile de duminică au fost un bun exemplu. Nu înțeleg cum electoratul, în marea lui parte, a votat cu Klaus Werner Iohannis și nu cu un alt contracandidat. Nu știm cum s-ar fi comportat ca Președinte al Românie Barna, Diaconu, Dăncilă, Paleologu, Peia, etc. Știm cu exactitate cum s-a comportat Iohannis ca Președinte al României. Comportamentul lui Iohannis este ca al unui străin pus guvernator al României. Mă întreb în bună credință, oare românii își doresc  un președinte care să ignore cu bună știință Constituția și legiile Țării? Își doresc cu adevărat românii un Președinte care să umble hoinar prin stațiunile de odihnă ale lumii, departe de treburile de politică externă și internă ale Țării? Își doresc românii un Președinte conflictual? Își doresc românii un Președinte care, după cinci ani de dormit în scaunul de la Cotroceni, nu poate raporta Țării nici o realizare? Sigur, știu că Președintele nu are prea multe instrumente executive, însă are posibilitatea contactelor cu ceilalți șefi de state din lumea asta.
Putea foarte bine să facă vizite bilaterale în diferite state însoțit de oameni de afaceri pentru a stabili relații economice și comerciale, nu numai diplomatice. Acest om care a mâncat pâinea statului timp de cinci ani nu are ce realizări raporta după cinci ani de vegetat în fotoliul prezidențial. Ăsta este și motivul pentru care Iohannis refuză cu ostentație o confruntare cu Viorica Dăncilă.
Cârcotașii îmi vor sări în cap, mai lasă-mă dom-le cu Dăncilă! Corect! Vă las, însă, nu înainte de a vă spune că guvernul condus de Dăncilă a făcut o mulțime de lucruri bune. A făcut și lucruri mai puțin bune, doar cine muncește, greșește.
Iohannis ce poate raporta națiunii în afara faptului că a fost un Președinte nu doar partizan, ci ieșit cu totul din cadrul constituțional. Un Președinte care a luptat cu toate forțele împotriva propriului guvern, împotriva partidului de la guvernare, poziționându-se în mod voit în opoziție, în loc să fie un arbitru situat deasupra divergențelor politice, tocmai pentru a putea arbitra.
Nu cred că românii chiar nu mai pot face diferențe.
Anul 2009. Alegeri prezidențiale. Băsescu candidează pentru un al doilea mandat. Nimeni nu mai crede că va mai câștiga cel de-al doilea mandat, surpriză, Băsescu câștigă la mustață. Urmează, împreună cu guvernul pe care îl păstorește, tăierile de salarii, după ce în campanie și imediat după campanie, asigură electoratul că nu vor fi tăieri de salarii. Scenariul se repetă acum. Liberalii în frunte cu trompeta de la Cotroceni strigă în gura mare: „nu sunt bani, Dăncilă și ai ei au devalizat țara”. Prin urmare, ghiciți ce urmează cu Iohannis la Cotroceni și un guvern liberal care, în mare parte, au făcut parte din guvernul PDL al lui Boc. Anul viitor, probabil, va fi unul liniștit, este un an electoral, liberalii nu sunt sinucigași.
 Ce se va întâmpla după alegerile din 2020? Nu știu, însă guvernul și Președintele de aceeași culoare politică nu aduce nimic bun, mai ales cu un președinte cu aere de dictator cum este Iohannis și un premier slab cum este Orban, Ludovic, nu Victor.
Aș vota, totuși, cu Iohannis, este înalt, legat, cu umerii lați. Însă eu nu aleg un gigolo parvenit. Aș vota cu Iohannis pentru că are un rânjet rău, disprețuitor, este conflictual, partizan, încalcă Constituția și legile țării. Însă eu nu-mi doresc un asemenea Președinte.
Vreau să am un Președinte care să fie cu adevărat al tuturor românilor. Nu vreau un Președinte partizan. Îmi doresc un Președinte care să găsească teme majore pentru țară, iar pentru realizarea lor, să fie gata să poată aduna partidele la aceeași masă pentru consultări, pentru dezbateri în favoarea României, nu al unui partid sau altul.
Îmi doresc un Președinte care să facă vizite în diferite state cu care România să poată încheia acorduri economice și comerciale. Îmi doresc un Președinte care să lase guvernul să lucreze. Pentru greșelile guvernului plătește partidul care îl susține, nu Președintele.
În sfârșit, îmi doresc un Președinte altfel decât Băsescu și Iohannis.  
Pentru fotografie mulțumesc justițiarul.ro


2 comentarii:

  1. Din pacate pentru noi toti ,inclusiv pentru cei care l-au votat pe PLAVAN, aveti dreptate ! Si eu m-am intrebat de ce tocmai pe el din ce multi candidati ,de ce ? Eu nu mai inteleg modul cum gandesc acesti oameni ! Daca au facut alegerea din ambitie , atunci este grav ?!Un om care nu a facut nimc cinci ani ,in afara de a arata cu degetul spre PSD ,are mari probleme cu neuronul bezmetic dupa cum la fel au si cei care l-au votat !

    RăspundețiȘtergere

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...