miercuri, 6 noiembrie 2019

Miniștrii au fugit cu banii


Iohannis ne-a spus, timp de cinci ani, că guvernarea PSD este o guvernare eșuată, o guvernare păguboasă, o guvernare împotriva cetățenilor. După căderea guvernului PSD și instalarea guvernului PNL, la nici o zi de la  instalarea noului guvern, domnul Iohannis,  de data aceasta din scaunul de premier, ne spune, ne anunță, ne avertizează cu rânjetul mefistofelnic, apocaliptic din dotare, că foștii miniștrii au devalizat ministerele. Groaznic!
Domnule Iohannis, domnule Orban, trăim în vremea internetului, în vremea în care știrile circulă în timp real. Nu cred că nu știați cu exactitate care era situația finanțelor, altfel nu văd cum vă puteați pronunța cu atâta înverșunare că Dăncilă a avut o guvernare catastrofală. Prin urmare, nu vă așteptați să găsiți bani.
Rău ați făcut că nu ați pus paza de la guvern să percheziționeze miniștrii când au parasit clădirea guvernului, ori a ministerelor. Cred că frumosul Teodorovici, după ce a băut cupa cu șampanie, cumpărată din banii de protocol, și-a îndesat buzunarele cu bani și a întins-o pe ușă afară, lăsându-l pe Cîțu cu buza umflată.
De 30 de ani tot aud, la instalarea unui nou guvern, de greaua moștenire. Domnilor liberali, dacă știați că țara este devalizată, trebuia să lăsați PSD-ul să continuie guvernarea, să-și rupă gâtul, însă nu ați făcut-o, v-ați grăbit să-i smulgeți osul din gură, știați că mai este ceva carne pe el. Jocul ăsta ipocrit nu mai este crezut, ați vrut să intrați la guvernare pentru că România merge bine economic. Sigur că guvernul Dăncilă a făcut greșeli, orice guvern face, nu există perfecțiune.
Spunea, cu emfază, premierul Orban, Ludovic, nu Victor, că vrea să facă febră musculară la mână semnând demiteri din ministere. Sigur că îl cred, va semna și cu mâna legată de gât, știți de ce?
Ați ghicit. Trebuie să pună cât mai repede armata de lihniți, de leșinați, de înfometați din spatele lui, armată care l-a susținut pe liderul liberal să ajungă la putere. Deja îl trag de pulpanele hainei parlamentarii trădători din PSD și PRO România care au votat guvernul Orban, Ludovic, nu Victor, împotriva ordinele partidelor lor de a nu vota guvernul PNL. Acum a venit ziua scadenței, Orban trebuie să plătească. Nu are cum să o facă decât dând afară persoanele numite pe funcții de PSD și nu numai.
Grea muncă, persoanele numite politic, mă refer la secretari de stat, subsecretari, prefecți, subprefecți, etc. pot fi ușor destituiți, cei mai mulți își vor da demisia, însă cei din administrație numiți prin concurs vor trebui reevaluați, altfel, dacă vor fi trimiși acasă, fără argumente solide care să stea la bază desfacerii contractului de muncă, vor câștiga în instanță și vor cere reprimirea pe funcție cu despăgubirile de rigoare. Hei -rupismul demiterilor trebuie făcut cu cap, altfel, se va întoarce ca un bumerang împotriva celui care a semnat.
Indiferent cât vor urla că nu sunt bani, că miniștrii au devalizat ministerele, că nu au mai găsit carne pe osul bugetar, tot vor trebui să facă pe dracu* în patru și să mărească pensile și salariile, anul viitor, conform legii. Orban, Iohannis și Cîțu nu vor avea altă soluție, dacă vor dori să câștige alegerile la anu*.
Mai există și variant străzii. Reeșapează pe Șaorma, Ceaușescu et.co. să strige în gura mare să nu se mărească pensile și salariile, atunci Orban, la presiunea străzi, a celor 10-20 de vuvuzele, va spune că poporul nu dorește mărirea. Însă, nu știu, cât timp românii mai pot fi păcăliți.
Cîțu are dreptate când își face selfi, niciodată nu se știe câtă vreme va  sta la guvernare. Cel puțin să aibă timp să-și facă poze. Prima moțiune de cenzură pe care PSD-ul o va iniția prin primavară va duce la căderea guvernului Orban.
Însă eu nu vreau să cadă guvernul, eu vreau să guverneze bine, să îndrepte greșelile făcute de guvernarea PSD, să văd cum acest guvern liberal luptă pentru bunăstarea țării, implicit a poporului. Ce dacă numele celor care ne conduc nu sunt românești, poate au suflete de români, mai știi?


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...