duminică, 19 iulie 2020

Despre Covid și alți viruși


     Covid 19 a dat lumea peste cap. Ascult la televizor fel de fel de păreri, unele mai teribile ca celelalte.    Am văzut medici care se contrazic între ei doar din dorința de a arăta celorlalți că ei sunt altfel, mai deștepți, mai sensibili, mai aproape de popor, multe păreri spuse cu o oarecare ipocrizie. Am văzut artiști unii pro alții contra Covid 19. Am primit sute de materiale care mă învață (ne învață) că nu există Coronavirusul, virusul fiind doar o făcătură menită să ne țină în lanțuri, cu măști, mă rog, alții le spun botnițe, pe față și să ne inoculeze cipuri.  Am ascultat jurnaliști dându-și importanță, manipulând și punând etichete celor care nu cred în puterea morbidă a noului virus. Alți jurnaliști, din același motiv de a epata prostimea, transmit că nu există acest virus, sau că oricum nu este așa de puternic. Zilnic aud despre sute de noi îmbolnăviri cu virusul Covid 19.Virusul există, produce și decese și ce este mai periculos se pare că este foarte molipsitor. Unii cârcotași susțin că este contagios în funcție de nevoile guvernului.
     Nu sunt un fan Radu Banciu, însă din curiozitate am ascultat câteva începuturi de emisiune, atât am putut rezista. Acest domn Banciu are un mod foarte original de a se adresa celor care-i urmăresc emisiunea: „băi proștilor..., sigur sunt niște idioți..., Bombonel a făcut..., PSD-ul de 30 de ani este la putere și nu a făcut nimic pentru sănătate”.
     Îl anunț pe stimabilul Banciu că liberalii, cei de dreapta în general, au avut miniștrii la sănătate mai mulți decât PSD și pe o perioadă cu mult mai mare. Îi reamintesc, pentru că sunt sigur că așa cum știe rețeta pregătirii cărnii de crocodil știe și cât au stat partidele politice, fiecare în parte, ori în alianțe, la guvernare în cei 30 de ani. Din păcate cei din partea dreaptă a eșichierului politic nu se pot lăuda cu mari realizări.
     Ca o paranteză, Bombonel, pe numele său Adrian Năstase ca premier a dus țara în NATO și a terminat negocierile de aderare cu UE. Asta pentru istorie.
     Mai există un jurnalist la A3, este vorba de Radu Tudor. Acest domn dintr-un exces de zel și de slugărnicie față de SUA, asta de altfel este și politica trustului Antena Group, a venit în câteva emisiuni cu condamnări față de China. Nu sunt fan China, nici Rusia, nici SUA, sunt FAN România. Revin la Radu Tudor. Într-una dintre emisiuni, ideea a mai fost reluată și cu altă ocazie, îi condamna pe chinezi că vând în piață lilieci, șerpi și alte animale care în China sunt considerate comestibile și ei, chinezii, le consumă. Susținea jurnalistul român că așa se poate răspândi virusul. Nu putem condamna acești oameni pentru că sunt obișnuiți să mănânce aceste animale. Mai nou, îi condamnă pe chinezii din partea mongolică pentru că mănâncă marmote, s-a descoperit că un asemenea animal era purtătorul microbului ciumei bubonice și a îmbolnăvit pe aceia care au mâncat carnea ei. Se întâmplă. Ei mănâncă marmote de mii de ani, acum s-au îmbolnăvit. Spre exemplu indienii din India mănâncă maimuțe, iar creierul crud de maimuță mâncat direct din craniu este o delicatesă care se consumă la mesele celor mai bogați. În Sri lanka urina de vacă este considerată medicament. Nu-i putem noi condamna pentru cultura lor.
Ca o paranteză, specialiștii încă nu știu precis de unde și mai ales cum a apărut virusul în Wuhan. Sigur, americanii susțin una, chinezii alta. Unde este adevărul? Doar ei și cu Dumnezeu știu.
În Europa a fost la un moment dat o nebunie cu boala vacii nebune. Nu a fost nimeni condamnat pentru că îi place carnea de vită, s-a căutat doar să se indentifice animalele bolnave. Creștinii mănâncă porc, evreii și islamicii nu, ar trebui ca evrei și islamicii să ne condamne pentru asta?
Eu zic că România nu este în situația de a-și permite să se bată pe burtă cu marile puteri, nu avem la această oră nici economia care să ne susțină și nici o conducere a țării care să fie dedicată cu toată ființa ei prosperității  poporului român. Orice mare putere, inclusiv China, poate fi un mare investitor în România.
Vei fi fiind jurnalist domnule Tudor la un post de televiziune,   însă asta nu îți dă dreptul să condamni, cu spume la gură, cultura poporului chinez.   Până la urmă fiecare mănâncă ce-i place, nu-i așa? Se pare că dumitale îți place să mănânci rahat... turcesc, sper să nu te condamne chinezii pentru ceea ce îți place dumitale să îngurgitezi.
     Câteva cuvinte despre guvern.
     Spunea Orban că nu poate lua măsurile care se impun pentru că nu are majoritate în Parlament. Nu discut despre măsurile aberante luate, despre milioanele de lei dați amendă unor persoane care nu ar putea plăti asemenea amenzi mari nici dacă ar trăi trei vieți. Domnule Orban, mereu îmi vine să zic Victor Orban însă îmi dau seama că în afară faptului că aveți același nume de familie (sunteți rude?)  în rest nu vă potriviți de loc. Victor este mult prea bătăios pentru poporul lui, în timp ce Ludovic este mult prea slab, prea servil intereselor străine.
     Primul Ministru care nu a reușit să coaguleze o majoritate parlamentară în jurul său demisionează.  Cred că te-a ținut în Palatul Victoria doar porcăria asta de virus și sasul din Dealul Cotrocenilor.   Domnule Orban, oricine poate fi prim ministru atâta timp cât are un ministru de finanțe care se împrumută zilnic punând la mezat  bruma de economie pe care o mai aveam și îndatorează populația pentru sute de ani, iar dumneata nu trebuie să spui decât : „n-am, n-avem, nu putem, nu sunt bani” Hai că nu este greu, oricine poate guverna așa. Sper ca viitoarele alegeri să vă treacă în istorie alături de PNȚcd.
     Este un făcut, atrageți după voi, mă refer la PNL+ PDL tot răul. PDL a venit la guvernare în 2008 apoi a intrat țara în criză, a distrus economia, au fost tăieri de salarii și concedieri în masă. Mai târziu s-a văzut că banii românilor fuseseră sifonați de Udrea, Sandu, Bica, Pinalti, etc.
     În toamna lui 2019 a venit guvernul PNL (PNL+PDL)  din nou nu mai sunt resurse, încă din iarnă se vorbea de un deficit mare în 2020, în condițiile în care nu venise pandemia la noi în țară.
     Cu cât veți pleca mai repede de la guvernare cu atât va fi mai bine pentru România. Demonstrați că sunteți buni români demisionând, altfel veți pleca pe făraș. Orban Ludovic, vei intra în istoria neagră ca fiind singurul prim ministru care a căzut testul a două Moțiuni de Cenzură.
     Dumnezeu să ne apere de ura propriilor guvernanți!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...